980K Wheel Loader Caterpillar


Operator Controls

Usage:

980K GTZ
Piezīme Jūsu mašīnai var nebūt visu šajā nodaļā aprakstīto vadības ierīču.

Ekspluatācijas nodaļā ir uzziņas materiāls jauniem operatoriem un materiāls zināšanu atsvaidzināšanai pieredzējušiem operatoriem. Šajā nodaļā iekļauts rādītāju, slēdžu, mašīnas vadības ierīču, agregātu vadības ierīču apraksts, kā arī sniegta informācija par transportēšanu un vilkšanu.

Operatoram ar ilustrāciju palīdzību parādītas pareizās mašīnas pārbaudīšanas, iedarbināšanas, izmantošanas un apstādināšanas procedūras. Šajā publikācijā aprakstītie darba paņēmieni ir ļoti vienkārši. Iemaņas un darba paņēmieni attīstīsies, operatoram iegūstot zināšanas par mašīnu un tās iespējām.



Attēls 1g02715598
Kabīnes pārskats
(1) Kreisā darba bremze
(2) Uz priekšējā paneļa novietota uzraudzības sistēma
(3) Labā darba bremze
(4) Droseles vadība
(5) Saules aizsargstikls
(6) Atpakaļskata kameras monitors
(7) Apsildes un gaisa kondicionētāja vadības ierīces
(8) Priekšējā un aizmugurējā loga tīrītāja vadības ierīces
(9) 1. tastatūra
(10) 2. tastatūra
(11) Agregātu vadības sviras.
(12) Labās puses vadības panelis
(13) Labās puses rokas balsts
(14) Seat
(15) Kreisās puses rokas balsts
(16) Kreisās puses stūres vadības konsole
(17) VIMS savienotājs
(18) 12 V kontaktligzda
(19) Apkopes savienotājs
(20) Radio (ja uzstādīts)
(21) Bluetooth mikrofons (ja uzstādīts)

Darba bremžu vadība (1 un 3)

Atsauce: Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Darba bremžu vadība".

Uz priekšējā paneļa novietota uzraudzības sistēma (2)

Atsauce: Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Uzraudzības sistēma".

Droseles vadība (4)

Nospiediet pedāli, lai palielinātu dzinēja apgriezienus. Atlaidiet pedāli, lai ļautu dzinēja apgriezieniem samazināties.

Atpakaļskata kameras monitors (6)



Attēls 2g02519558

Šai mašīnai ir Caterpillar darba platības redzamības sistēma (WAVS). WAVS ir slēgtas ķēdes videonovērošanas sistēma. WAVS sastāv no video displeja un kameras. Displejs ir piestiprināts mašīnas kabīnē. Kamera ir uzstādīta mašīnas aizmugurē.



Attēls 3g02474556
(1) Kameras izvēle
(2) Automātiskā pretgaismas vadība / dienas/nakts režīms
(3) Kontrasts
(4) Spilgtums
(5) Opcija
(6) Atlase/mīnus
(7) Atlase/plus
(8) Ievadīšana/ieslēgšana/gaidstāve
(9) Kameras izvēles gaismas diodes
(10) Pogu statusa gaismas diodes
(11) Gaismas sensors

Tastatūras izmantošana

Kameras izvēle (1)

Nospiežot šo pogu, notiek pārslēgšanās starp 1., 2. un 3. kameru. Standarta mašīnās ar vienu kameru izmantojiet C1 (9). Displejā parādīts kameras uzņemtā attēla spoguļattēls, kas ir līdzīgs tam, kas redzams atpakaļskata spogulī. Ar vienu kameru aprīkotās mašīnās C2 ir redzams attēls, kas nav spoguļattēls. Displejā redzamais attēls nav līdzīgs attēlam atpakaļskata spogulī, tāpēc normālas darbības laikā to nedrīkst izmantot.

Automātiskā pretgaismas vadība / dienas/nakts režīms (2)

Nospiediet šo pogu, lai pārslēgtu šādus režīmus: ABC (Auto Backlight Control, automātiskā pretgaismas vadība) režīmu, pretgaismas dienas režīmu un pretgaismas nakts režīmu. ABC režīms noregulē pretgaismas iestatījumu atkarībā no pieejamā gaismas daudzuma. Dienas un nakts režīma spilgtuma iestatījumus var manuāli regulēt, piespiežot plusa vai mīnusa pogu (iestatījumi tiks saglabāti).

Kontrasts (3)

Vienreiz nospiediet kontrasta pogu, lai ieietu kontrasta regulēšanas režīmā. Attēla kontrasta regulēšanai izmantojiet pogas "plus" (7) un mīnus (6).

Spilgtums (4)

Vienreiz nospiediet spilgtuma pogu, lai ieietu spilgtuma regulēšanas režīmā. Attēla spilgtuma regulēšanai izmantojiet pogas "plus" (7) un "mīnus" (6).

Piesātinājuma regulēšanas režīms

Vienlaikus nospiediet kontrasta (3) un spilgtuma (4) pogu, lai ieietu piesātinājuma regulēšanas režīmā. Attēla piesātinājuma regulēšanai izmantojiet pogas "plus" (7) un "mīnus" (6).

Ievadīšana/ieslēgšana/gaidstāve (8)

Nospiediet ieslēgšanas/gaidstāves pogu, lai pārslēgtos starp ieslēgšanu un gaidstāvi. Ja monitors ir konfigurēts kā ON (ieslēgts), tad mašīnas darbības laikā monitors būs vienmēr aktīvs. Ja monitors ir konfigurēts ar opciju Standby (Gaidstāve), tad displejs būs ieslēgts tikai pārslēdzot mašīnu atpakaļgaitā.

Operator Menu (Operatora izvēlne)

Vienlaikus nospiediet plusa un mīnusa pogu, lai atvērtu opciju Operator Menu (Operatora izvēlne). Navigācijai pa izvēlnēm tiek izmantotas tālāk norādītās pogas.

Opcija (5) - atgriešanās iepriekšējā izvēlnē

Atlase/mīnus (6) - nākamā izvēlnes opcija

Atlase/plus (7) - iepriekšējā izvēlnes opcija

Ievadīšana (8) - iezīmētās opcijas atlase vai aktivizēšana

Language (Valoda)

Šī opcija ļauj izvēlēties displeja valodu.

Kameras iestatījumi

Piezīme Ja izvēlnes vienums paliek iezīmēts un netiek piespiesta ievadīšanas poga, parādās palīdzības teksts.

Horizontal Marker (Horizontālais marķieris)

Aktivizējiet šo opciju, lai tiktu parādīta horizontāla atsauces līnija. Šis marķieris būs redzams kā horizontāla zaļa līnija. Izmantojiet zem opcijas Horizontal Marker (Horizontālais marķieris) esošo vienumu Marker Position (Marķiera pozīcija) marķiera horizontālās pozīcijas noregulēšanai. Marķiera pozīcijas regulēšanai izmantojiet pogas "plus" (7) un "mīnus" (6).

Vertical Marker (Vertikālais marķieris)

Aktivizējiet šo opciju, lai tiktu parādīta vertikāla atsauces līnija. Šis marķieris būs redzams kā vertikāla zaļa līnija. Izmantojiet zem opcijas Vertical Marker (Vertikālais marķieris) esošo vienumu Marker Position (Marķiera pozīcija) marķiera vertikālās pozīcijas noregulēšanai.. Marķiera pozīcijas regulēšanai izmantojiet pogas "plus" (7) un "mīnus" (6).

Graticule (Koordinātu tīkls)

Aktivizējiet šo opciju, lai katrā mašīnas pusē tiktu parādīta punktu sērija, veidojot apgrieztu projekciju. Šie punkti ir taisna projekcija no mašīnas aizmugures.

Apkopes savienotājs (19)

Šis apkopes ports ļauj apkalpojošajam personālam pievienot klēpjdatoru pie mašīnas elektroniskās sistēmas, izmantojot Cat programmu Electronic Technician. Šis savienojums ļauj apkalpojošajam personālam rūpīgi pārbaudīt mašīnas un dzinēja sistēmas.

Radio (ja uzstādīts) un Bluetooth mikrofons (20 un 21)



Attēls 4g02708356

Ja mašīnai ir radio ar Bluetooth tehnoloģiju, ar šo radioaparātu var sinhronizēt citu Bluetooth ierīci. Norādījumus par Bluetooth ierīces konstatēšanu un iestatīšanu skatiet radio rokasgrāmatā. Bluetooth mikrofons atrodas pa kreisi no radioaparāta, kabīnes jumta apšuvumā.

Sēdeklis (14)

Informāciju par sēdekļa regulēšanu un sēdekļa konstrukcijas elementiem skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Sēdeklis".

Kreisās puses stūres vadības konsole (16)



Attēls 5g02560285
(21) Kreisās puses stūres vadība
(22) Augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullītis
(33) Virzienu vadība (FNR)
(24) Stūres konsoles fiksators
(25) Priekšgala/aizmugures noregulēšana


Attēls 6g02163446
Poga transmisijas pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu

Kreisās puses stūres konsole

Stūres konsoles fiksators (24)



Attēls 7g02109975

Pavelciet uz augšu fiksatoru, lai atvērtu aizturi. Kreisās puses stūres vadības ierīci var pacelt, lai izkāptu no mašīnas. Ja mašīna neatrodas kustībā, tad, paceļot konsoli, kreisās puses stūres vadība tiek bloķēta.

Piezīme Rokas balsta pacelšanai neizmantojiet fiksatoru. Ar fiksatoru var atbrīvot rokas balstu, un pēc tam to var pacelt pārvadāšanas pozīcijā.

Piezīme Nevelciet uz augšu fiksatoru un nepaceliet kreisās puses konsoli, kamēr mašīna atrodas kustībā. Pirms fiksatora pavilkšanas uz augšu vai kreisās puses konsoles pacelšanas aktivizējiet stāvbremzi un izvēlieties neitrālo transmisijas pārnesumu.

Priekšgala/pakaļgala noregulēšana (25)

Nospiediet pogu, lai pārbīdītu visu vadības konsoli un rokas balstu uz priekšu un atpakaļ. Atlaidiet pogu un pārliecinieties, vai rokas balsts ir nolaists un atrodas fiksētā pozīcijā.

Vertikālā noregulēšana



Attēls 8g02560292
(26) Rokas balsta regulēšanas poga
(27) Rokas balsta regulēšanas poga

Kreisās puses stūres iekārtas vadība (21)


PAZIŅOJUMS

Kreisās puses stūres vadība nodrošina optimālu kontroli un ergonomiskas ērtības. Veltiet laiku, lai iepazītos ar kreisās puses stūres vadības lietošanu dažādos ātrumos. Svarīgi ir vienmēr saglabāt pārdomātu un kontrolētu stūres iekārtai pielikto spēku.




Attēls 9g02109977

Stūrēšana būs aktivizēta, nodrošinot vairākus no šiem nosacījumiem:

  • dzinējs ir IESLĒGTS — dzinējam ir jādarbojas;

  • stāvbremze ir aktivizēta;

  • transmisija atrodas NEITRĀLAJĀ pozīcijā;

  • mašīnas ātrums ir nulle;

  • mašīnā atrodas operators — mašīnai ir jākonstatē operatora klātbūtne;

  • stūres iekārtas vadība ir nocentrēta.

Piezīme Stāvbremze netiks atlaista un transmisija netiks pārslēgta no NEITRĀLĀS pozīcijas, kamēr nebūs aktivizēta stūres iekārta.

Pārvietojiet un fiksējiet kreisās puses rokas balstu nolaistā pozīcijā.

Lai aktivizētu stūrēšanu, kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce ir jānovieto iepretim mašīnas stūres šarnīrsavienojuma leņķim.

Kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce automātiski novietosies iepretim mašīnas šarnīrsavienojuma leņķim, kad būs izpildīti šādi nosacījumi:

  • rokas balsts ir nolaists un fiksēts;

  • konstatēta operatora klātbūtne (attiecīgos nosacījumus skatiet tālāk);

  • dzinējs darbojas.

Piezīme Nodrošiniet, lai kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce var brīvi pārvietoties līdz mašīnas šarnīrsavienojuma leņķim. Nepārtrauciet ierīces kustību.

Piezīme Ja kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces motors ir deaktivizēts vai nespēj sasniegt mašīnas šarnīrsavienojuma leņķi, iespējama manuāla novietošana. Lēni mainiet kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces leņķi, līdz tas atbilst mašīnas šarnīrsavienojuma leņķim.

Pēc kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces pareizas novietošanas mašīnas šarnīrsavienojuma leņķis mainās atbilstoši kreisās puses vadības ierīces kustībai.

Pēc šīs centrēšanas pabeigšanas stūre būs aktivizēta.

Pārvietojiet kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīci pa kreisi, lai pagrieztu mašīnu pa kreisi. Pārvietojiet kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīci pa labi, lai pagrieztu mašīnu pa labi. Kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce nodrošina spēku, kas ir proporcionāls mašīnas šarnīrsavienojuma leņķa un kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces atšķirībai. Jo lielāka ir mašīnas šarnīrsavienojuma leņķa un kreisās puses stūres vadības ierīces atšķirība, ko lielāks ir šis spēks. Ja kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce tiek atlaista vēlamajā pozīcijā šī spēka iedarbības laikā, kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce pārvietojas šī spēka virzienā, līdz tā sasniedz mašīnas šarnīrsavienojuma leņķi. Ja kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce tiek atlaista vēlamajā pozīcijā un nav šī spēka, kreisās puses stūres vadības ierīce paliek šajā pozīcijā.

Stūrēšana paliek aktivizēta, līdz mašīnas ātrums ir nulle un tiek izpildīts viens no šiem nosacījumiem:

  • kreisais rokas balsts ir pacelts;

  • mašīnā nav operatora.

Stūrēšana ir jāaktivizē, lai atlaistu stāvbremzi. Stūrēšanai ir jābūt aktivizētai, lai varētu pārvietot virziena vadības sviru pozīcijā Uz priekšu vai Atpakaļgaita. Mašīnas darbības laikā nepaceliet kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīci. Pirms rokas balsta pacelšanas pārliecinieties, vai agregāti ir pilnīgi nolaisti, transmisija atrodas neitrālajā pozīcijā un stāvbremze ir aktivizēta.

Piezīme Sēdekļa sensors konstatē, vai operators atrodas sēdeklī. Ja notiek operatora sēdekļa sensora atteice vai kļūda, kreisā bremžu pedāļa nospiešana par vairāk nekā 10% var pārregulēt šo iestatījumu, norādot, ka operators atrodas sēdeklī. Šo pārregulēšana vajadzētu izmantot tikai īslaicīgai mašīnas pārvietošanai un nevajadzētu izmantot parastas izmantošanas laikā. Pēc mašīnas pārregulēšanas novietojiet mašīnu drošā vietā un sazinieties ar Cat izplatītāju.

Tiek uzskatīts, ka operators atrodas mašīnā, ja ir izpildīts kāds no šiem nosacījumiem:

  • operators sēž sēdeklī;

  • transmisija atrodas pārnesumā;

  • kreisā darba bremze ir nospiesta par vairāk nekā 10 procentiem;

  • konstatējams ātrums attiecībā pret virsmu.

Tiek uzskatīts, ka operators neatrodas mašīnā, ja ir spēkā kāds no šiem nosacījumiem:

  • operators nesēž sēdeklī;

  • transmisija atrodas neitrālajā pozīcijā;

  • kreisā darba bremze nav nospiesta;

  • ātrums attiecībā pret virsmu ir nulle.

Piezīme Jebkurš mašīnas ātrums liek mašīnai mēģināt nocentrēt kreisās puses stūres iekārtu. Stūrēšana tiek aktivizēta pēc veiksmīgas centrēšanas vai 2 sekundes pēc mašīnas ātruma konstatēšanas neveiksmīgas centrēšanas gadījumā.

Stūres vadības ierīces iestatījuma pārregulēšana

Šo procedūru drīkst veikt tikai kādā drošā mašīnas atrašanās vietā, un to nedrīkst veikt parastas mašīnas izmantošanas laikā.

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Mašīnas pēkšņas izkustēšanās rezultātā var tikt gūtas traumas, arī letālas.

Stūres darbības pārbaudes laikā darbinieki var gūt traumas.

Lai novērstu iespējamās traumas, kamēr mašīna ir iedarbināta un notiek stūres darbības pārbaudes, neļaujiet nevienam tuvoties mašīnai vai lūdziet darbiniekus atrasties operatora redzamības zonā.


Ar slēdža palīdzību tiek konstatēta kreisās puses stūres konsole nolaistā un fiksētā pozīcijā. Slēdža atteices vai darbības kļūdas gadījumā kreisās puses stūres vadības ierīce netiks iespējota, transmisijas pārslēgšana pārnesumā braukšanai uz priekšu vai atpakaļgaitā netiks atļauta un stāvbremzi nebūs iespējams atbrīvot. Ja mašīna jāpārvieto, var izmantot šo pārregulēšanas procedūru, lai uzsāktu stūres iekārtas centrēšanu un pārvietotu mašīnu līdz tuvākajai drošajai vietai.

  1. Palaidiet mašīnu.

  2. Pārvietojiet kreisās puses stūres konsoli līdz nolaistai pozīcijai un fiksējiet rokas balstu.

  3. Novietojiet kreisās puses stūres vadības ierīces virziena vadības (FNR (Forward, Neutral, Reverse, uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas)) slēdzi neitrālajā pozīcijā.

  4. Ar automātiskās/manuālās transmisijas pogu iestatiet transmisiju manuālajā pārslēgšanas režīmā.

  5. Ar kreisās puses stūres vadības iekārtas rullīti pārnesuma pārslēgšanai uz augšu/leju, izvēlieties mašīnas 1. neitrālo pārnesumu (1N).

  6. Ar kreisās puses stūres vadības ierīces virziena vadības (FNR) slēdzi ātri pārslēdziet līdz FNF. Mašīna pāriet 1. pārnesumā uz priekšu (1F) un spēj pabraukt ar ieslēgtu stāvbremzi.

  7. Lēni palieliniet apgriezienus, līdz mašīna sāk kustēties uz priekšu.

  8. Kad mašīnas ātrums ir lielāks par nulli, kreisās puses stūres vadības ierīce mēģina ieņemt pozīciju atbilstoši mašīnas šarnīrsavienojuma leņķim. Pēc šīs centrēšanas pabeigšanas stūrēšana ir aktivizēta.

    Piezīme Ja centrēšana nenotiek 2 sekunžu laikā pēc tam, kad sasniegts par nulli lielāks mašīnas ātrums, tad stūrēšana tiek aktivizēta un mašīna pagriežas kreisās puses stūres vadības ierīces pozīcijā.

  9. Pārvietojiet mašīnu līdz drošai vietai.

  10. Novietojiet kreisās puses stūres vadības ierīces virziena vadības (FNR) slēdzi neitrālajā (N) pozīcijā.

Piezīme Pēc stūrēšanas iestatījumu pārregulēšanas aizbrauciet ar mašīnu līdz tuvākajai drošajai vietai un konsultējieties ar Cat izplatītāju.

Piezīme To pašu procedūru var izmantot arī braukšanai atpakaļgaitā.

Transmisijas vadības ierīce

Augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullītis (22)

Pārvietojiet īkšķratu augšup, lai transmisiju pārslēgtu uz augstāku pārnesumu.

Pārvietojiet īkšķratu lejup, lai transmisiju pārslēgtu uz zemāku pārnesumu.

Piezīme Aukstos laika apstākļos transmisija neļauj izmantot 3. vai 4. pārnesumu, kamēr nav sasilusi hidrauliskā eļļa.

Virziena vadība (23)

Piezīme Lai pārslēgtu transmisiju no neitrālās pozīcijas, stūres iekārtai ir jābūt aktivizētai.

Virziena vadības ierīce atrodas kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces priekšpusē.

TURPGAITA - nospiediet slēdža apakšdaļu, lai novietotu transmisiju pozīcijā braukšanai UZ PRIEKŠU.

NEITRĀLĀ POZĪCIJA - pabīdiet slēdzi vidējā pozīcijā, lai novietotu transmisiju NEITRĀLAJĀ pozīcijā.

VIRZIENMAIŅAS - nospiediet slēdža augšdaļu, lai novietotu transmisiju ATPAKAĻGAITAS pozīcijā.

Virziena vadība - mašīnu var novietot pārnesumā, izmantojot kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) slēdzi vai agregāta vadības sviru vai aprīkojuma bloku, ja uzstādīti. Lai izmantotu kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīci, pārliecinieties, vai virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) slēdzis uz labās puses agregātu vadības sviras atrodas NEITRĀLAJĀ pozīcijā. Lai izmantotu agregāta vadības sviras slēdzi, pārliecinieties, vai virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) svira uz kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces atrodas NEITRĀLAJĀ pozīcijā.

Braukšanas aizkavēšana brīvskrējiena režīmā neitrālajā pārnesumā

Nav ieteicama braukšana brīvskrējiena režīmā neitrālajā pārnesumā lielā ātrumā. Šī funkcija neļauj operatoram pārslēgt transmisiju neitrālajā pārnesumā liela transportlīdzekļa ātruma laikā. Šī funkcija netraucē parastu mašīnas darbību transportlīdzekļa maza ātruma laikā. Pārnesumu displeja mirgošana brīdina operatoru, ka transmisija ir bloķēta, lai nevarētu to pārslēgt neitrālajā pārnesumā. Ja mašīnas ātrums ir lielāks par 10 km/h (6.2 mph), tad transmisija nepārslēdzas NEITRĀLAJĀ pārnesumā.

Pārslēgšanas uz zemāku pārnesumu aizkavēšana

Šī funkcija neļauj operatoram pārslēgt transmisiju uz zemāku pārnesumu, ja mašīnas ātrums ir pārāk liels un radīs dzinēja vai transmisijas maksimāli pieļaujamā apgriezienu skaita pārsniegšanu. Ja transmisija vairs nav zemākajā pārnesumā, displejā mirgo faktiskais pārnesums. Transmisija nepārslēgsies uz zemāku pārnesumu, līdz nebūs sasniegts tāds ātrums attiecībā pret virsmu, kas nepieļauj dzinēja vai transmisijas maksimāli pieļaujamā apgriezienu skaita pārsniegšanu.

Transmisijas režīms



Attēls 10g02457256

Ar automātiskās/manuālās transmisijas izvēles pogu var izvēlēties tālāk norādītos režīmus.

manuāls; - manuālais pārslēgšanas režīms. nedeg neviens indikators;

Auto 2-4 (Automāt. 2-4) - automātiska pārslēgšana no 2. uz 4. pārnesumu. Nenotiek automātiska pārnesuma pārslēgšana uz pirmo pārnesumu. deg indikatori B, C un D;

Auto 1-4 (Automāt. 1-4) - automātiska pārslēgšana no 1. uz 4. pārnesumu. Pārslēgšana uz pirmo pārnesumu ir atkarīga no nepieciešamā griezes momenta. deg indikatori A, B, C un D;

Auto 1-3 (Automāt. 1-3) - automātiska pārslēgšana no 1. uz 3. pārnesumu. Pārslēgšana uz pirmo pārnesumu ir atkarīga no nepieciešamā griezes momenta. deg indikatori A, B un C;

Auto 1- 2 (Automāt. 1-2) - automātiska pārslēgšana no 1. uz 2. pārnesumu. Pārslēgšana uz pirmo pārnesumu ir atkarīga no nepieciešamā griezes momenta. deg indikatori A un B.

Piezīme Automātiski/manuāli ieslēdzamais vislielākais pārnesums nav lielāks par programmatūrā konfigurēto vislielāko iestatījumu pārnesumam braukšanai uz priekšu vai pārnesumam braukšanai atpakaļgaitā. Mašīnu var elektroniski noregulēt Cat izplatītājs.

Manuālās pārslēgšanas vadība

Ja automātiskais/manuālais transmisijas pārslēgšanas režīms ir iestatīts kā manuālais režīms, tad braukšanas ātrumu izvēlas operators. Pārnesuma izvēle notiek ar augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullīša un zemāka pārnesuma izvēles slēdža palīdzību. Manuālās transmisijas pārnesuma pārslēgšanas laikā netiek pārsniegts programmatūrā konfigurētais pārnesums braukšanai uz priekšu vai pārnesums braukšanai atpakaļgaitā.

Mainot virzienu, mašīna saglabā dotajā brīdī izvēlēto pārnesumu, ja vien tas nav augstāks par vislielāko konfigurēto pārnesumu.

Ja manuālajā režīmā nav deaktivizēta IBS, tad kreisā darba bremžu pedāļa nospiešana pārslēdz transmisiju uz zemāku pārnesumu. Ja transmisijas neitralizācija nav bijusi deaktivizēta, transmisija tiek neitralizēta arī tad, kad mašīna samazina ātrumu. Lai atgrieztos manuālās pārslēgšanas režīmā, pilnībā atlaidiet kreiso darba bremžu pedāli.

Automātiskās pārslēgšanas vadība

Ja automātiskais/manuālais transmisijas pārslēgšanas režīms ir iestatīts kā viens no automātiskajiem pārslēgšanas režīmiem, tad transmisija automātiski pa vienam pārnesumam pārslēdzas uz augstāku vai zemāku pārnesumu. Automātisko pārslēgšanu nosaka dzinēja ātrums un griezes momenta pārveidotāja ātrums. Automātiskā pārnesuma samazināšana no otrā uz pirmo pārnesumu notiek tikai tad, ja nepieciešamais griezes moments ir liels. Šie ir piemēri darbam ar lielu griezes momentu:

  • buldozera darbi;

  • rakšana;

  • braukšana augšup pa stāvu nogāzi.

Pārnesumu pārslēgšanas augšējo un apakšējo robežu nosaka automātiskā transmisijas režīma iestatījums un ieprogrammējamais vislielākais pārnesums braukšanai uz priekšu un vislielākais pārnesums braukšanai atpakaļgaitā.

Manuālā pārslēgšana uz zemāku pārnesumu var notikt, nospiežot pogu pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu vai izvēloties pārslēgšanu uz zemāku pārnesumu uz augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullīša. Ja nosacījumi to atļauj, poga pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu vai augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullītis manuāli pa vienam pārnesumam pārslēdz transmisiju uz zemāku pārnesumu. Manuālā pārslēgšana no otrā uz pirmo pārnesumu parasti notiek kausa piekraušanas laikā. Manuālā pārslēgšana uz zemāku pārnesumu arī aizkavē automātisku pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu. Automātisko pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu var atkal aktivizēt šādi:

  • izvēloties pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu uz augstāka/zemāka pārnesuma izvēles rullīša;

  • ļaujot transmisijai automātiski pārslēgties uz zemāku pārnesumu;

  • mainot virzienu.

Ja virziena maiņas laikā mašīna ir trešajā vai ceturtajā pārnesumā, tad mašīna uz 3 sekundēm pārslēdzas uz otro pārnesumu. Ja mašīna ir pirmajā vai otrajā pārnesumā, tā pārslēdzas uz otro pārnesumu.

Arī kreisā darba bremžu pedāļa nospiešana liek transmisijai pārslēgties uz zemāku pārnesumu. Ja transmisijas neitralizācija nav bijusi deaktivizēta, transmisija tiek neitralizēta arī tad, kad mašīna samazina ātrumu. Ja neitralizētājs ir aktīvs, tad transmisijas pārslēgšana uz augstāku pārnesumu nav atļauta. Lai atgrieztos automātiskās pārslēgšanās režīmā, pilnībā atlaidiet kreiso darba bremžu pedāli.

Griezes momenta pārveidotāja saslēgšana (ja uzstādīts)

Kad mašīna ir trešajā vai ceturtajā pārnesumā, griezes momenta pārveidotājs atbilstošos apstākļos automātiski saslēdzas. Otrajam pārnesumam bloķēšanas griezes momenta pārveidotājs var būt pozīcijā OFF (Izslēgts) vai Auto (Automātiski). Izmantojiet uzraudzības sistēmu, lai visiem pārnesumiem, izņemot pirmo pārnesumu uz priekšu, aktivizētu bloķēšanas sajūgu. Kad dzinēja ātrums ir pareizā ātruma diapazonā, griezes momenta pārveidotājs saslēdzas. Šī funkcija nodrošina efektīvāku darbību lielā ātrumā un ar lielāku slodzi.

Piezīme Griezes momenta pārveidotāja saslēgšana nav pieejama 4R.

Elektriskā spoguļa slēdzis (ja uzstādīts) (45)

Plašāku informāciju par elektriskā spoguļa slēdzi skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā , "Spogulis".

Papildu audio ieeja (ja uzstādīta) (48)

Ja mašīna ir aprīkota ar radioaparātu, kas ir saderīgs ar kādu palīgierīci, var izmantot papildu audio ieeju.

Lai izmantotu portatīvo ierīci, iespraudiet kabeli portatīvās ierīces austiņu ligzdā. Otru galu iespraudiet papildu audio ieejas ligzdā. Lai pievienotu portatīvo ierīci, ieslēdziet stereo režīmā AUX. Norādījumus par radio palīgierīces režīma ieslēgšanu skatiet radioaparāta Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā.

Stūres rats (ja uzstādīta)

Ja mašīna ir konfigurēta ar stūres ratu, tad šajā kabīnes pārskatā ir redzamas attiecīgās kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces izmaiņas.



Attēls 11g02560296
(31) Kreisās puses rokas balsts
(32) Stūres rats
(33) Virziena vadība
(34) Transmisijas un virziena vadība
(35) Transmisijas pārslēgšana uz zemāku pārnesumu

Piezīme Stūres rats izmanto to pašu stūres iekārtu kā kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīce. Stūres rats vada stūres iekārtu kreisās puses stūres iekārtas vadības ierīces vietā.

Lai aktivizētu stūrēšanu, stūres rats ir jānovieto iepretim mašīnas stūres šarnīrsavienojuma leņķim.

Mašīnas virzienu nosaka stūres statņa kreisajā pusē esošās sviras pozīcija. Blakus agregātu vadības ierīcēm var atrasties vēl viens virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) slēdzis.

TURPGAITA - pabīdiet sviru uz priekšu, lai pārslēgtu transmisiju pozīcijā UZ PRIEKŠU.

NEITRĀLĀ POZĪCIJA - pabīdiet sviru līdz vidējai pozīcijai, lai transmisiju pārslēgtu NEITRĀLAJĀ pozīcijā.

VIRZIENMAIŅAS - pavelciet sviru atpakaļ, lai pārslēgtu transmisiju pozīcijā ATPAKAĻGAITA.

Virziena vadība - mašīnu var ielikt pārnesumā ar virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) slēdzi uz transmisijas vadības ierīces vai agregātu vadības konsoles. Lai izmantotu transmisijas vadības slēdzi, pārliecinieties, ka virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) slēdzis uz labās agregātu vadības konsoles atrodas NEITRĀLAJĀ pozīcijā. Lai izmantotu agregāta vadības konsoles slēdzi, nodrošiniet, lai virziena vadības (uz priekšu, neitrālās un atpakaļgaitas pozīcijas) svira uz stūres atrodas NEITRĀLAJĀ pozīcijā.



Attēls 12g02160021


Attēls 13g02160023

Pagrieziet transmisijas pārnesuma pārslēgšanas sviru, lai pārslēgtu transmisijas pārnesumu.

Piezīme Aukstos laika apstākļos transmisija paliks otrajā pārnesumā līdz transmisijas eļļas sasilšanai.

Transmisijas režīms



Attēls 14g02457256

Ar automātiskās/manuālās transmisijas izvēles pogu var izvēlēties tālāk norādītos režīmus.

manuāls; - manuālais pārslēgšanas režīms. nedeg neviens indikators;

Auto 2-4 (Automāt. 2-4) - automātiska pārslēgšana no 2. uz 4. pārnesumu. Nenotiek automātiska pārnesuma pārslēgšana uz pirmo pārnesumu. deg indikatori B, C un D;

Auto 1-4 (Automāt. 1-4) - automātiska pārslēgšana no 1. uz 4. pārnesumu. Pārslēgšana uz pirmo pārnesumu ir atkarīga no nepieciešamā griezes momenta. deg indikatori A, B, C un D;

Piezīme Automātiski/manuāli ieslēdzamais vislielākais pārnesums nav lielāks par programmatūrā konfigurēto vislielāko iestatījumu pārnesumam braukšanai uz priekšu vai pārnesumam braukšanai atpakaļgaitā. Mašīnu var elektroniski noregulēt Cat izplatītājs. Kopā ar stūri vislielāko pārnesumu ierobežo arī ar transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviru izvēlētais pārnesums.

Manuālās pārslēgšanas vadība

Ja automātiskais/manuālais transmisijas pārslēgšanas režīms ir iestatīts kā manuālais režīms, tad braukšanas ātrumu izvēlas operators. Pārnesuma izvēle notiek ar transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviras un zemāka pārnesuma izvēles slēdža palīdzību. Transmisija iestata mašīnas pārnesumu atbilstoši ar transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviru izvēlētajam pārnesuma skaitlim. Manuālās transmisijas pārnesuma pārslēgšanas laikā netiek pārsniegts programmatūrā konfigurētais pārnesums braukšanai uz priekšu vai pārnesums braukšanai atpakaļgaitā.

Ja transmisijas pārnesumu pārslēgšanas svira ir novietota otrajā pārnesumā un nospiesta poga pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu, tad transmisija tiek pārslēgta pirmajā pārnesumā. Pārnesuma pārslēgšana notiek tikai tad, ja attiecīgā brīža nosacījumi atļauj pārslēgšanu uz zemāku pārnesumu. Mašīna paliek pirmajā pārnesumā līdz brīdim, kad transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviras pozīcija palielinās vai mašīnas virziens mainās. Mašīna pārslēdzas uz pārnesumu, kas izvēlēts ar transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviru.

Mainot virzienu, mašīna pārslēdzas uz pārnesumu, kas izvēlēts ar transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviru.

Ja manuālajā režīmā nav deaktivizēta IBS, tad arī kreisā darba bremžu pedāļa nospiešana pārslēdz transmisiju uz zemāku pārnesumu. Ja transmisijas neitralizācija nav bijusi deaktivizēta, transmisija tiek neitralizēta arī tad, kad mašīna samazina ātrumu. Pilnībā atlaidiet kreiso darba bremžu pedāli, lai atgrieztos pie manuālas pārnesumu pārslēgšanas un pārnesuma, kas izvēlēts uz transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviras.

Automātiskās pārslēgšanas vadība

Ja automātiskais/manuālais transmisijas pārslēgšanas režīms ir iestatīts kā viens no automātiskajiem pārslēgšanas režīmiem, tad transmisija automātiski pa vienam pārnesumam pārslēdzas uz augstāku vai zemāku pārnesumu. Automātisko pārslēgšanu nosaka dzinēja ātrums un griezes momenta pārveidotāja ātrums. Automātiskā pārnesuma samazināšana no otrā uz pirmo pārnesumu notiek tikai tad, ja nepieciešamais griezes moments ir liels. Šie ir piemēri darbam ar lielu griezes momentu:

  • buldozera darbi;

  • rakšana;

  • braukšana augšup pa stāvu nogāzi.

Pārnesumu pārslēgšanas augšējos un apakšējos ierobežojumus kontrolē šādi iestatījumi:

  • ieprogrammējams vislielākais pārnesums braukšanai atpakaļgaitā;

  • ieprogrammējams vislielākais pārnesums braukšanai virzienā uz priekšu;

  • transmisijas pārnesumu pārslēgšanas sviras pozīcija.

Nospiežot pogu pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu, var notikt manuāla pārslēgšana uz zemāku pārnesumu. Ja nosacījumi to atļauj, poga pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu manuāli pa vienam pārnesumam pārslēdz transmisiju uz zemāku pārnesumu. Manuālā pārslēgšana no otrā uz pirmo pārnesumu parasti notiek kausa piekraušanas laikā. Manuālā pārslēgšana uz zemāku pārnesumu arī aizkavē automātisku pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu. Automātisko pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu var atkal aktivizēt šādi:

  • pēc manuālās pārslēgšanas uz zemāku pārnesumu pagaidiet 5 sekundes;

  • mainot virzienu;

  • notiekot automātiskai pārslēgšanai uz zemāku pārnesumu;

  • mainot pārnesuma skaitļa selektora pozīciju.

Ja virziena maiņas laikā mašīna ir otrajā, trešajā vai ceturtajā pārnesumā, mašīna uz 3 sekundēm pārslēgsies otrajā pārnesumā. Ja mašīna ir pirmajā pārnesumā, tad mašīna pārslēdzas uz pirmo pārnesumu.

Arī kreisā darba bremžu pedāļa nospiešana liek transmisijai pārslēgties uz zemāku pārnesumu. Ja transmisijas neitralizācija nav bijusi deaktivizēta, transmisija tiek neitralizēta arī tad, kad mašīna samazina ātrumu. Lai atgrieztos automātiskās pārslēgšanās režīmā, pilnībā atlaidiet kreiso darba bremžu pedāli.

Labās puses vadības panelis (12)



Attēls 15g02560299
(41) Aizdedzes atslēgslēdzis
(42) Stāvbremzes slēdzis
(43) Agregāta bloķēšanas slēdzis
(44) 12 voltu kontaktligzda
(45) Elektriskā spoguļa slēdzis (ja uzstādīts)
(46) Transmisijas pārslēgšana uz zemāku pārnesumu
(47) Skaņas signāls
(48) Papildu audio ieeja (ja uzstādīta)


Attēls 16g02110334
Aizdedzes atslēgslēdzis
(1) Dzinēja piespiedu izslēgšanās — apstādināšana
(2) Off (Izslēgts);
(3) On (Ieslēgts);
(4) Palaišana

Aizdedzes atslēgslēdzis (41)

Atslēgas pagriešana ieslēgtā pozīcijā

Kad aizdedzes atslēgslēdzis ir pagriezts pozīcijā IESLĒGTS, tad dzinēja palaišanas laikā Cat uzraudzības sistēma veic ieslēgšanās secības pašpārbaudi. Ieslēgšanās secības pašpārbaude ietver sistēmas funkcionālo pārbaudi. Uz 3 sekundēm iedegas brīdinājuma indikatori, lai pārbaudītu sistēmu. Darbības trauksmes signāls skan līdz pašpārbaudes beigām vai līdz dzinēja palaišanai.

Šķidrumu pārbaude

Sistēma parāda dzinēja eļļas, dzesēšanas šķidruma un degvielas filtra ūdens atdalītāja statusu. Uzraudzības sistēmas displejā ir redzami visi nodalījumi ar norādi "OK" (Labi) vai "CHECK" (Pārbaudīt), ja attiecīgais dzinēja eļļas vai dzesēšanas šķidruma līmenis ir zems. Displejā ir redzama norāde "OK" (Labi) vai "Check" (Pārbaudīt), ja no degvielas filtra ūdens atdalītāja ir jānolej ūdens.

Piezīme Šķidrumu statusu var aplūkot tikai ar ieslēgšanās pozīcijā novietotu atslēgu. Ja mašīna tiek nekavējoties iedarbināta, tad šī pārbaude nenotiek.

Reģenerācijas cikls ar izslēgtā pozīcijā pagrieztu atslēgu (ja aktivizēts)

Pēc aizdedzes atslēgslēdža pagriešanas pozīcijā IZSLĒGTS sistēma nosaka, vai reģenerācija ir iespējama. Ja kvēpu līmenis ir lielāks par 15%, operatoram tiek piedāvāta iespēja sākt reģenerāciju. Ja cikls tiek sākts, tas ilgst 15 minūtes. Reģenerācijas ciklu var apturēt, nospiežot pogu Disable Regeneration (Atspējot reģenerāciju). Turpināsies parasta aizkavēta dzinēja izslēgšanās.

Kabīnes funkcijas ar izslēgtā pozīcijā pagrieztu atslēgu



Attēls 17g02560776

Ja, pagriežot mašīnas atslēgu izslēgtā pozīcijā, ir ieslēgtas stāvgaismas, avārijas signalizācija vai tuvās gaismas, tad šīs gaismas paliek ieslēgtas. Pēc mašīnas izslēgšanas, pagriežot atslēgu, stāvgaismas, avārijas signalizācija un tuvās gaismas turpina darboties. Lai ieslēgtu stāvgaismas, avārijas signalizāciju vai tuvās gaismas pēc mašīnas izslēgšanas, pagriežot atslēgu, nospiediet jebkuru pogu 23. attēlā redzamajā 16 pogu tastatūrā. Stāvgaismas (51), avārijas signalizācijas (52) un tuvo gaismu pogas tiks apgaismotas. Nospiediet pogu, lai ieslēgtu stāvgaismas, avārijas signalizāciju vai tuvās gaismas. Šīs gaismas paliek ieslēgtas ar pozīcijā IZSLĒGTS novietotu atslēgslēdzi.

Pagriežot atslēgu izslēgtā pozīcijā, radio izslēdzas. Pēc atslēgas pagriešanas izslēgtā pozīcijā radio var atkal ieslēgt, un radio automātiski izslēdzas pēc 1 stundas.



Attēls 18g02560317
(53) VIMS savienotājs
(54) 12 voltu kontaktligzda

Pēc atslēgas pagriešanas izslēgtā pozīcijā strāvas avotam pievienota paliek tikai 12 voltu kontaktligzda līdzās drošinātāju panelim un VIMS savienotājs.

Piezīme Lai novērstu akumulatora izlādēšanos, kamēr nedarbojas dzinējs, ierobežojiet gaismu, radio un 12 voltu kontaktligzdas izmantošanu.

Stāvbremzes slēdzis (42)

Stāvbremze - stāvbremze tiek atlaista tikai tad, ja ir aktivizēta stūres iekārta.

Lai varētu sākt mašīnas izmantošanu, operatoram ir jāsēž sēdeklī. Ja aktivizēta stāvbremze, deg stāvbremzes indikators. Ja palaišanas laikā stāvbremzes slēdzis nav aktivizētā pozīcijā, stāvbremzes slēdzis cikliski jāpārslēdz, lai atlaistu stāvbremzi.

Stāvbremzes izmantošanas laikā mašīna nevar pārslēgties pirmajā pārnesumā.

Piezīme Stāvbremzes atlaišanas konstatēšanu nosaka slēdzis. Ja notiek slēdža atteice vai kļūda, virzienu vadības (FNR) slēdzi var ātri pārslēgt starp pozīcijām FNF (uz priekšu - neitrālā pozīcija - uz priekšu) vai RNR (atpakaļgaita - neitrālā pozīcija - atpakaļgaita), lai sāktu stūres centrēšanu.

Ja stāvbremzi nevar atlaist, bet mašīna ir jāpārvieto, var veikt pārregulēšanu, lai transmisiju novietotu pārnesumā un brauktu ar aktivizētu stāvbremzi.

  1. Pārslēdziet transmisiju manuālajā transmisijas pārslēgšanas režīmā.

  2. Pārslēdziet transmisiju pirmajā pārnesumā.

  3. Ātri pārslēdziet FNF vai RNR pozīcijas.

Šo pārregulēšana vajadzētu izmantot tikai īslaicīgai mašīnas pārvietošanai un nevajadzētu izmantot parastas izmantošanas laikā. Pēc mašīnas pārregulēšanas novietojiet mašīnu drošā vietā un sazinieties ar Cat izplatītāju.

Piezīme Izslēdzot mašīnu, vienmēr aktivizējiet stāvbremzi.

Piezīme Neizmantojiet stāvbremzi, kamēr mašīna parastas darbības laikā atrodas kustībā. Ja stāvbremze tiek nospiesta, kamēr mašīna atrodas kustībā, transmisija pārslēdzas uz zemāko, otro pārnesumu, lai palīdzētu samazināt mašīnas ātrumu.

Agregāta bloķēšanas slēdzis (43)

Agregāta bloķēšana - lai deaktivizētu agregāta vadības ierīces, pabīdiet sarkano fiksatora mēlīti uz augšu un nospiediet slēdža augšdaļu.

Lai aktivizētu agregāta vadības ierīces, pabīdiet sarkano fiksatora mēlīti uz augšu un nospiediet slēdža apakšdaļu.

Piezīme Aizturi nedarbojas, ja slēga vadība ir bloķēta.

Elektriskā spoguļa slēdzis (ja uzstādīts) (45)

Plašāku informāciju par elektriskā spoguļa slēdzi skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā , "Spogulis".

Papildu audio ieeja (ja uzstādīta) (48)

Ja mašīna ir aprīkota ar radioaparātu, kas ir saderīgs ar kādu palīgierīci, var izmantot papildu audio ieeju.

Lai izmantotu portatīvo ierīci, iespraudiet kabeli portatīvās ierīces austiņu ligzdā. Otru galu iespraudiet papildu audio ieejas ligzdā. Lai pievienotu portatīvo ierīci, ieslēdziet stereo režīmā AUX. Norādījumus par radio palīgierīces režīma ieslēgšanu skatiet radioaparāta Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā.

Apsildes un gaisa kondicionētāja vadības ierīces (7)



Attēls 19g02560336
(55) Gaisa kondicionētājs
(56) Auto (Automātiskais);
(57) Temperatūras regulators
(58) Ventilatora vadība

Gaisa kondicionētāja slēdzis

Gaisa kondicionētājs - nospiediet slēdža kreiso pusi, lai ieslēgtu gaisa kondicionētāju.

Gaisa kondicionētāja slēdzi izmanto, lai noteiktu apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas darba režīmu. Taustiņslēdzim ir trīs pozīcijas.

Pozīcija pa kreisi (gaisa kondicionēšana) (55) - šī pozīcija iestata apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas manuālo režīmu. Slēdzis ieslēdz gaisa kondicionētāja kompresoru. Slēdzis ļauj temperatūras regulatoram kontrolēt ūdens vārstu.

Vidējā pozīcijā (izslēgšanas režīms) - šī pozīcija iestata gaisa kondicionēšanas sistēmu izslēgtā režīmā. Slēdzis ļauj temperatūras regulatoram kontrolēt ūdens vārstu.

Pozīcija pa labi (automātiskais režīms) (56) - šī pozīcija iestata apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas automātisku temperatūras regulēšanu. Mašīnas elektroniskās vadības modulis automātiski regulē gaisa kondicionētāja kompresora sajūgu un ūdens vārsta pozīciju.

Ventilatora vadība (58)

Ventilatora vadība - ventilatora ātruma slēdzis kontrolē ventilatora motoru no bezgalīgi maināmiem apgriezieniem līdz AUTOMĀTISKAI ventilatora vadībai AUTOMĀTISKAJĀ režīmā. Pagrieziet pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā no pozīcijas IZSLĒGTS līdz vēlamajam iestatījumam. Pagrieziet pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā līdz pozīcijai AUTOMĀTISKS. Kamēr gaisa kondicionētāja slēdzis ir AUTOMĀTISKAJĀ režīmā, ventilators darbojas automātiskajā režīmā.

IZSLĒGTS - pagrieziet ventilatora ātruma slēdzi pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam līdz šai pozīcijai, lai apturētu ventilatoru.

Temperatūras regulators (57)

Temperatūras regulators - temperatūras pārslēgs regulē ūdens vārsta pozīciju, kamēr automātiskā gaisa kondicionētāja slēdzis atrodas pozīcijā GAISA KONDICIONĒŠANA vai IZSLĒGTS. Kad automātiskā gaisa kondicionētāja slēdzis ir AUTOMĀTISKĀ REŽĪMA pozīcijā, vēlamo kabīnes temperatūru nosaka temperatūras regulators. Šī slēdža temperatūras diapazons AUTOMĀTISKĀ REŽĪMA pozīcijā ir 10° C (50° F) viszemākās temperatūras pozīcijā un 32° C (90° F) visaugstākās temperatūras pozīcijā.

Kabīnes ventilācijas režģu regulēšana



Attēls 20g02059241
Apaļais ventilācijas režģis (A). Divi apaļi ventilācijas režģi atrodas uz paneļa līdzās uzraudzības sistēmas displejam. Viens apaļš ventilācijas režģis atrodas arī priekšējā paneļa kreisās puses pašā galā.


Attēls 21g01537234
Pagriežamais ventilācijas režģis (B). Četri pagriežami ventilācijas režģi atrodas priekšējā paneļa augšpusē. Divi atrodas zem priekšējā paneļa.

Apaļie ventilācijas režģi - noregulējiet apaļos ventilācijas režģus (A), lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju kabīnē. Regulēšana notiek, griežot pulksteņrādītāju kustības virzienā vai pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam un regulējot no augšas uz apakšu.

Pagriežamie ventilācijas režģi - noregulējiet ventilācijas režģus (B), lai gaiss tiktu vienmērīgi izpūsts uz loga. Regulēšana notiek, griežot no vienas puses uz otru pusi un regulējot no kreisās uz labo pusi.

Apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas darbība (manuālais režīms)

Piezīme Operators var iestatīt ventilatora ātrumu uz maksimumu. Šis iestatījums ļauj sistēmai sasniegt kabīnē vēlamo vidi visīsākajā laikā. Pēc kabīnē vēlamās temperatūras sasniegšanas operators var mainīt ventilatora ātruma pozīciju. Kabīnes temperatūra tiek regulēta ar ventilatora regulatoru un temperatūras regulatoru.

Apsilde

Maksimālā apsildes panākšana

  • Līdz galam atveriet visus ventilācijas režģus.

  • Novietojiet gaisa kondicionētāja slēdzi pozīcijā IZSLĒGTS

  • Grieziet temperatūras regulatoru pulksteņrādītāju kustības virzienā, līdz regulators atduras. Indikatoram ir jābūt sarkanajā zonā.

  • Novietojiet ventilatora regulatoru vislielākā ātruma pozīcijā, lai panāktu maksimālo ventilatora ātrumu.

Gaisa kondicionēšana

Maksimālās atdzesēšanas panākšana

  • Līdz galam atveriet visus ventilācijas režģus.

  • Novietojiet gaisa kondicionētāja slēdzi pozīcijā GAISA KONDICIONĒŠANA.

  • Grieziet temperatūras regulatoru pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam, līdz regulators atduras. Indikatoram jābūt zilajā zonā.

  • Novietojiet ventilatora regulatoru vislielākā ātruma pozīcijā, lai panāktu maksimālo ventilatora ātrumu.

Nosvīduma notīrīšana

  • Pavērsiet visus ventilācijas režģus tuvākā loga virzienā. Aizveriet visus ventilācijas režģus, kuri paredzēti gaisa plūsmas virzīšanai tieši operatora virzienā.

  • Grieziet temperatūras regulatoru pulksteņrādītāju kustības virzienā, līdz regulators atduras. Indikatoram ir jābūt sarkanajā zonā.

  • Novietojiet ventilatora regulatoru vislielākā ātruma pozīcijā, lai panāktu maksimālo ventilatora ātrumu.

  • Novietojiet gaisa kondicionētāja slēdzi pozīcijā GAISA KONDICIONĒŠANA.

Apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas darbība (automātiskais režīms)

Temperatūras regulēšanas slēdzis nosūta operatora pieprasīto kabīnes temperatūru elektroniskās vadības modulim, kad gaisa kondicionētāja slēdzis atrodas AUTOMĀTISKĀ REŽĪMA pozīcijā.

Automātiskā temperatūras regulēšanas sistēma uztur pieprasīto kabīnes temperatūru, paaugstinot vai pazeminot no ventilācijas režģiem saņemtā gaisa temperatūru. No ventilācijas režģiem saņemtā gaisa temperatūras regulēšana ir balstīta uz kabīnē esošo gaisa temperatūru.

  • Atveriet visus ventilācijas režģus. Virziet visu gaisa plūsmu prom no operatora.

  • Novietojiet gaisa kondicionētāja slēdzi AUTOMĀTISKĀ REŽĪMA pozīcijā.

  • Novietojiet ventilatora regulatoru AUTOMĀTISKĀ REŽĪMA pozīcijā.

  • Pēc tam, kad mašīna darbojusies ar nominālo dzinēja temperatūru un apgriezienu skaitu, nedaudz pagrieziet temperatūras regulatoru, lai mainītu temperatūras iestatījumu. Griešana pulksteņrādītāju kustības virzienā palielina kabīnes temperatūras iestatījumu līdz 32° C (90° F). Griešana pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam samazina kabīnes temperatūras iestatījumu līdz 10° C (50° F).

  • Noregulējiet ventilatora regulatoru atbilstoši vēlamajam ventilatora ātrumam. Ja ārējā vides temperatūra ir augsta vai zema, iestatiet ventilatoru LIELA ĀTRUMA pozīcijā. Ja ārējā vides temperatūra ir gandrīz tāda pati kā kabīnē iestatītā temperatūra, iestatiet ventilatoru MAZA ĀTRUMA pozīcijā. Ja apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēma nekontrolē kabīnes temperatūru pietiekami efektīvi, palieliniet ventilatora ātrumu.

Piezīme Pēc temperatūras regulatora pozīcijas maiņas ļaujiet apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmai pāris minūtes mainīt kabīnes temperatūru.

Piezīme Mašīnu iedarbinot zemā temperatūrā, ventilatora ātrums AUTOMĀTISKAJĀ režīmā var nesasniegt maksimālo ātrumu. Jābūt pieejamam HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning, apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas) sistēmas sildītāja serdeņa nodrošinātam siltumam. Ja siltums ir pieejams sildītāja serdenī, tad ventilatora ātrums pārslēdzas uz AUTOMĀTISKU, lai ātri sasildītu kabīni.

Piezīme Kamēr gaisa kondicionētāja slēdzis ir AUTOMĀTISKAJĀ pozīcijā, var manuāli kontrolēt ventilatora ātrumu. Pagrieziet ventilatora regulatoru pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam no AUTOMĀTISKĀS pozīcijas līdz bezgalīgi maināmu apgriezienu pozīcijai. Sistēma turpina AUTOMĀTISKU kabīnes temperatūras kontroli.

Priekšējā un aizmugurējā loga tīrītāju vadības ierīces (8)



Attēls 22g02560338
(61) Priekšējais skalotājs
(62) Aizmugurējais skalotājs
(63) Priekšējā loga tīrītājs
(64) Aizmugurējā loga tīrītājs

Priekšējā loga tīrītājs - pagrieziet pārslēgu (63), lai ieslēgtu loga tīrītāju.

Pagrieziet pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā no pozīcijas IZSLĒGTS, lai iestatītu vēlamo ātrumu. Loga tīrītāja aizkaves ātrumu var noregulēt, pagriežot pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā caur PERIODISKAS DARBĪBAS REŽĪMA pozīciju no zemākā līdz augstākajam iestatījumam.

Priekšējais skalotājs - nospiediet pogu (61), lai aktivizētu loga skalotāju.

Aizmugurējā loga tīrītājs - pagrieziet pārslēgu (64), lai ieslēgtu aizmugurējā loga tīrītāju. Pagrieziet pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā no pozīcijas IZSLĒGTS, lai iestatītu vēlamo ātrumu. Loga tīrītāja aizkaves ātrumu var noregulēt, pagriežot pārslēgu pulksteņrādītāju kustības virzienā caur PERIODISKAS DARBĪBAS REŽĪMA pozīciju no zemākā līdz augstākajam iestatījumam.

Aizmugurējais skalotājs - nospiediet pogu (62), lai aktivizētu aizmugurējo loga skalotāju.

Automātiskā aizmugurējā loga tīrītāja funkcija (ja aktivizēta)

Šo funkciju var aktivizēt uzraudzības sistēmā. Kad ieslēgts priekšējais loga tīrītājs, pēc mašīnas pārslēgšanas atpakaļgaitā aizmugurējais loga tīrītājs automātiski ieslēdzas ar priekšējam loga tīrītājam izvēlēto iestatījumu. Pēc mašīnas pārslēgšanas neitrālajā pozīcijā vai pozīcijā braukšanai uz priekšu, aizmugurējais loga tīrītājs automātiski izslēdzas.

Tastatūra (9 un 10)



Attēls 23g02560358
(70) Labā pagrieziena signāls
(71) Stāvgaismas un priekšējie lukturi
(72) Brīdinājuma gaismas
(73) Bākuguns (ja uzstādīta)
(74) Manuālā reģenerācija
(75) Automātiskās reģenerācijas deaktivizēšana
(76) Agregāta pacelšanas strauja iztaisnošana
(77) Transmisijas neitralizācija
(78) Ātrā sakabe (ja uzstādīta)
(79) Darbarīku vadība (ja uzstādīta)
(80) PCS atkārtotā svēršana (ja uzstādīta)
(81) PCS notīrīšana/nulle (ja uzstādīta)
(82) Automātiskās rakšanas materiāla režīma samazināšana (ja uzstādīta)
(83) Automātiskās rakšanas materiāla režīma palielināšana (ja uzstādīta)
(84) Automātiskās rakšanas darba režīms (ja uzstādīts)
(85) Tastatūras palīdzības poga
(86) Automātiska/manuāla transmisijas pārnesuma izvēle
(87) Agregāta sagāzuma strauja iztaisnošana
(88) Gaitas vadības ierīce
(89) Apsildāms spogulis (ja uzstādīts)
(90) Papildu darba gaismas (ja uzstādītas)
(91) Darba gaismas
(92) Tuvo/tālo gaismu izvēle
(93) Kreisā pagrieziena signāls

nospiediet pogu, lai iestatītu šo funkciju. Nospiediet un pieturiet šo pogu, lai aktivizētu vai deaktivizētu šo funkciju. Operatora displejs un kabīnes apgaismojums pārslēdzas pretgaismas režīmā atkarībā no ārējā apgaismojuma. Ieslēdzot priekšējos lukturus, gabarītu lukturus, darba gaismas vai tālās gaismas, displejs un kabīnes apgaismojums pārslēdzas nakts režīmā. Visas šīs gaismas izslēdzot, displejs un kabīnes apgaismojums pārslēdzas dienas režīmā.



Attēls 24g02458177
Līdzās katrai no pogām ir šādi gaismas indikatori:
(C) augšējais indikators;
(B) vidējais indikators;
(A) apakšējais indikators.

Kabīne

Tastatūras palīdzības poga (85) - nospiediet pogu, lai aktivizētu palīdzības funkciju. Atskanēs brīdinājuma signāls, viens pīkstiens. Iedegsies gaismas indikatori līdzās visām tām pogām, par kurām pieejama palīdzības informācija. Palīdzības funkcija būs aktīva 10 sekundes. Nospiediet jebkuru mirgojošo pogu, lai skatītu palīdzības informāciju displeja panelī. Vēlreiz nospiediet palīdzības pogu, lai atceltu palīdzības funkciju.

Piezīme Mirgos tikai mašīnas aktīvās pogas. Palīdzības funkcija sniedz informāciju tikai par pogu tastatūru pogām.

Gaitas vadības ierīce (88) - nospiediet un atlaidiet pogu, lai ieslēgtu automātisko gaitas vadību. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai deaktivizētu gaitas vadību. Nākamajā palaišanas ciklā sistēma atcerēsies šo pozīciju. Nospiediet un 2 sekundes pieturiet pogu, lai pārslēgtu gaitas vadību apkopes režīmā. Ja mašīnas izslēgšanas laikā gaitas vadība ir apkopes režīmā, tad palaišanas laikā gaitas vadība tiek deaktivizēta.

Piezīme Nedarbiniet mašīnu, izmantojot parastu darba ciklu, ja gaitas vadība ir apkopes režīmā.

Apsildāms spogulis (ja uzstādīts) (89) - nospiediet pogu, lai aktivizētu apsildāmo spoguli. Atskanēs brīdinājuma signāls, viens pīkstiens. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai deaktivizētu apsildāmo spoguli. Pēc noteiktā laika paiešanas apsildāmais spogulis automātiski izslēgsies.

Gaismas

Labā pagrieziena signāls (70) - nospiediet pogu, lai ieslēgtu labā pagrieziena signālu. Indikatora lampiņa iedegsies. Vēlreiz nospiediet pogu, lai izslēgtu labā pagrieziena signālu.

Stāvgaismas (71) - vienreiz nospiediet pogu, lai ieslēgtu stāvgaismas. Iedegsies arī indikators B.

Tālās gaismas (71) - divreiz nospiediet pogu, lai ieslēgtu priekšējos lukturus. Iedegsies arī indikators A. Vēlreiz nospiediet pogu, lai izslēgtu gaismas.

Brīdinājuma gaismas (72) - nospiediet pogu, lai ieslēgtu avārijas signalizāciju. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai izslēgtu avārijas signalizāciju.

Bākuguns (ja uzstādīta) (73) - nospiediet pogu, lai ieslēgtu bākuguni. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai izslēgtu bākuguni.

Papildu darba gaismas (ja uzstādītas) (90) - vienreiz nospiediet pogu, lai ieslēgtu papildu darba gaismas. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai ieslēgtu priekšējās un aizmugurējās papildu darba gaismas. Iedegsies arī indikatori A un B. Vēlreiz nospiediet pogu, lai izslēgtu papildu darba gaismas.

Darba gaismas (91) - Vienreiz piespiediet pogu, lai ieslēgtu priekšējās darba gaismas. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz piespiediet pogu, lai ieslēgtu priekšējās un aizmugurējās darba gaismas. Iedegsies arī indikatori A un B. Vēlreiz piespiediet pogu, lai izslēgtu darba gaismas.

Tuvo/tālo gaismu izvēle (92) - šī poga ir aktīva tikai tad, kad ieslēgti priekšējie lukturi. Iedegsies indikators B. Vienreiz piespiediet pogu, lai ieslēgtu tālās gaismas lukturus. Vēlreiz piespiediet pogu, lai izslēgtu tālās gaismas lukturus.

Kreisā pagrieziena signāls (93) - Piespiediet pogu, lai ieslēgtu kreisā pagrieziena signālu. Indikatora lampiņa iedegsies. Vēlreiz piespiediet pogu, lai izslēgtu kreisā pagrieziena signālu.

Transmisija



Attēls 25g02457256

Automātiska/manuāla izvēle

Automātiska/manuāla transmisijas pārnesuma izvēle (86) - šī poga kontrolē transmisijas pārnesumu pārslēgšanas manuālo režīmu un automātiskos režīmus. Sistēma atceras izvēlēto transmisijas režīmu nākamajā palaišanas ciklā. Pēc šīs pogas atkārtotas nospiešanas transmisijas izvēlnē uz priekšējā paneļa parādās režīma informācija. Līdzās šai pogai iedegas atbilstošie indikatori. Nospiediet pogu, lai atlasītu vēlamo transmisijas režīmu.

Norādīti šādi kreisās puses stūres iekārtas vadības režīmi:

manuāls; - nedeg neviens indikators;

Auto 2-4 (Automāt. 2-4) - deg indikatori B, C un D;

Auto 1-4 (Automāt. 1-4) - deg indikatori A, B, C un D;

Auto 1-3 (Automāt. 1-3) - deg indikatori A, B un C;

Auto 1-2 (Automāt. 1-2) - deg indikatori A un B.

Norādīti šādi stūres rata vadības režīmi:

manuāls; - nedeg neviens indikators;

Auto 2-4 (Automāt. 2-4) - deg indikatori B, C un D;

Auto 1-4 (Automāt. 1-4) - deg indikatori A, B, C un D;

Atsauce: Plašāku informāciju skatiet sadaļā "Kreisās puses stūres iekārtas vadība" vai sadaļā "Stūres rats".

Transmisijas neitralizācija



Attēls 26g02153669

Transmisijas neitralizācija (77) - šī poga ļauj operatoram deaktivizēt vai mainīt neitralizācijas režīmu. Sistēma atceras izvēlēto transmisijas režīmu nākamajā palaišanas ciklā.

Piespiediet transmisijas neitralizācijas pogu, lai iestatītu transmisijas neitralizāciju vēlamajā režīmā. Ja neitralizētājs ir iestatīts ar deaktivizētu iestatījumu, tad panelī iedegas transmisijas neitralizācijas deaktivizēšanas indikators. Nospiežot kreiso darba bremžu pedāli, transmisijas neitralizēšana nenotiek.

Kad operators uz tastatūras nospiež neitralizācijas deaktivizēšanas pogu, tad šī funkcija cikliski pārslēdz visus pieejamos režīmus. Gaismas indikatori iedegas šādi:

  • deaktivizēts — indikatori nedeg;

  • darbs uz horizontālas virsmas — C;

  • darbs uz vidēji stāvas nogāzes — B, C;

  • darbs uz ļoti stāvas nogāzes — A, B, C.

Caterpillar reģenerācijas sistēmas (CRS, Caterpillar Regeneration System) pēcapstrādes darbība

Caterpillar reģenerācijas sistēma ir process, kura laikā dīzeļdzinēja liekprodukti tiek pārvērsti par oglekļa dioksīdu un ūdeni. Šajā procesā izmanto augstas temperatūras dīzeļdegvielas cieto daļiņu filtrā (DPF, Diesel Particulate Filter), lai veicinātu ķīmisko reakciju.

CRS darbības pārskatu skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Dīzeļdegvielas cieto daļiņu filtra reģenerācija". Šajā rakstā paskaidrots, kā šī sistēma darbojas visās Caterpillar mašīnās.

Pēc noklusējuma iestatītais reģenerācijas režīms palaišanas laikā ir automātiska reģenerācija. Dzinēja reģenerācijas sistēma automātiskajā režīmā ierosina reģenerāciju tad, kad tā ir atbilstoša. Ja nepieciešams, operators var pārregulēt automātisko reģenerācijas ciklu.

Manuālā reģenerācija (74) - Piespiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai sāktu manuālās reģenerācijas ciklu.

Lai pārtrauktu manuālās reģenerācijas ciklu, jebkurā cikla brīdī piespiediet šo pogu.

Automātiskās reģenerācijas deaktivizēšana (75) - Piespiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai deaktivizētu automātiskās reģenerācijas ciklu.

Var būt reizes, kad operators konstatē, ka reģenerācijas cikls nav piemērots. Izmantojiet automātiskās reģenerācijas deaktivizēšanas pogu, lai deaktivizētu automātisko režīmu.

Plašāku informāciju par CRS un parādītajiem ziņojumiem skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Uzraudzības sistēma".

Darbarīks

Darbarīku vadības sistēma ir plašāk aprakstīta Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Darbarīku vadības sistēma".

Agregāta pacelšanas strauja iztaisnošana (76) - Piespiediet un atlaidiet šo pogu, lai aktivizētu pacelšanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Pacelšanas pozīcijas strauja iztaisnošanās ietver gan pacelšanas virziena, gan nolaišanas virziena strauju iztaisnošanos. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz piespiediet un atlaidiet šo pogu, lai deaktivizētu pacelšanas pozīcijas strauju iztaisnošanos.

Piespiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai iestatītu straujas iztaisnošanās pozīcijas. Pēc pozīcijas iestatīšanas mirgo gaismas indikators un divas reizes nopīkst brīdinājuma signāls. Lai iestatītu pacelšanas pozīcijas strauju iztaisnošanos, vispirms paceliet darbarīku līdz vēlamajai pozīcijai augstāk par 35% pacelšanas augstumu. Nospiediet un pieturiet pogu. Lai iestatītu nolaišanas pozīcijas strauju iztaisnošanos, vispirms nolaidiet darbarīku līdz vēlamajai pozīcijai zemāk par 35% no pacelšanas augstuma. Pēc tam nospiediet un pieturiet pogu.

Sistēma atcerēsies šīs straujās iztaisnošanās pozīcijas nākamā palaišanas cikla laikā.

Piezīme Ja pogas nospiešanas un pieturēšanas laikā pacelšanas pozīcijas straujā iztaisnošanās ir deaktivizēta, tad pacelšanās pozīcijas straujā iztaisnošanās tiek aktivizēta, atlaižot pogu. Neviena pozīcija netiek iestatīta.

Piezīme Kad pacelšanas pozīcijas straujā iztaisnošanās ir deaktivizēta un pacelšanas svira tiek ievietota apakšējā aizturī, vārsts pārvietojas planēšanas pozīcijā. Sviru izņemot no aiztura pozīcijas, vārsts pārvietojas izslēgšanas pozīcijā.

Piezīme Ja ir aktivizēta darbarīku vadības sistēma, tiek saglabāta aktīvā darbarīka pacelšanas straujās iztaisnošanās pozīcija un nolaišanas straujās iztaisnošanās pozīcija. Straujās iztaisnošanās pozīcijas var saglabāt un atsaukt atmiņā katram darbarīku vadības sistēmā pieejamajam darbarīkam.

Agregāta sagāzuma strauja iztaisnošana (87) - Piespiediet un atlaidiet šo pogu, lai aktivizētu sagāzuma pozīcijas strauju iztaisnošanos. Sagāzuma pozīcijas strauja iztaisnošanās ietver gan atpakaļvērstā sagāzuma, gan izkraušanas virziena strauju iztaisnošanos. Iedegsies arī indikators B. Vēlreiz piespiediet un atlaidiet šo pogu, lai deaktivizētu sagāzuma pozīcijas strauju iztaisnošanos. Piespiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai iestatītu sagāzuma straujas iztaisnošanās pozīciju. Atpakaļvērstajam sagāzumam un izkraušanai tiek iestatīta viena un tā pati straujās iztaisnošanās pozīcija. Pēc pozīcijas iestatīšanas mirgo gaismas indikators un divas reizes nopīkst brīdinājuma signāls. Sistēma atcerēsies šo pozīciju nākamajā palaišanas ciklā.

Piezīme Ja straujās iztaisnošanās pozīcijas iestatīšanas laikā sagāzuma strauja iztaisnošanās ir deaktivizēta, tad sagāzuma strauja iztaisnošanās tiek aktivizēta pēc pogas atlaišanas. Neviena pozīcija netiek iestatīta.

Piezīme Ja darbarīku vadības sistēma ir aktivizēta, tad tiek saglabāta aktīvā darbarīka sagāzuma straujās iztaisnošanās pozīcija. Straujās iztaisnošanās pozīcijas var saglabāt un atsaukt atmiņā katram darbarīku vadības sistēmā pieejamajam darbarīkam.

Darbarīku vadība (ja uzstādīta) (79) - Nospiediet darbarīka vadības pogu, lai skatītu pašreizējo darbarīka izvēli. Vēlreiz nospiediet šo pogu, lai cikliski pārslēgtu pieejamos darbarīkus. Nospiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai aktivizētu atlasīto darbarīku. Nākamajā palaišanas ciklā sistēma atcerēsies šo pozīciju. Pēc izvēles izdarīšanas uz 10 sekundēm iedegsies vidējais indikators B, kas atrodas līdzās pogai.

Piezīme Ja mašīna ir aprīkota ar trešās funkcijas vārstu vai ātrās sakabes mehānismu, tad ir pieejama darbarīku vadības sistēma. Katra darbarīka agregātu sistēmas iestatījumi tiek mainīti katra darbarīka izvēlnes Settings (Iestatījumi) displejā.

Ātrā sakabe (ja uzstādīta) (78) - nospiežot pogu vai atvienojot ātro sakabi, iedegas vidējais gaismas indikators B, kas atrodas līdzās pogai. Pēc ātrās sakabes atvienošanas kabīnē atskan arī brīdinājuma signāls. Nospiediet pogu, lai apskatītu ātrās sakabes statusu. Vēlreiz nospiediet šo pogu, lai cikliski pārslēgtu pieejamos iestatījumus. Nospiediet un 2 sekundes turiet šo pogu, lai iestatītu statusu.

Piezīme Izmantojot ātro sakabi darbarīka pievienošanai, vienmēr pārliecinieties, vai sakabes ķīļi ir novietoti pareizajā pozīcijā, lai fiksētu darbarīku. Vizuāli pārbaudiet sakabes ķīļa pozīciju vai pakustiniet darbarīku tā, lai pārliecinātos, ka tas ir fiksēts.

Ja mašīnai ir ātrā sakabe, skatiet plašāku informāciju par tās darbību Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Ātrās sakabes izmantošana".

Agregātu automātiskā rakšanas sistēma (ja uzstādīta)

Agregātu automātiskā rakšanas sistēma ir sīki aprakstīta Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Agregāta automātiskā rakšana".

Autodig Operation Mode (Automātiskās rakšanas darba režīms) (84) - Automātiskā rakšanas sistēma ir paredzēta iekraušanas cikla veikšanai ar dažādiem agregātiem un minimālu operatora piepūli. Šī tipa materiāla iekraušana atkārtojas. Konsekventa produktivitātes līmeņa saglabāšanai šādu iekraušanas ciklu laikā ir vajadzīgs augsts iemaņu līmenis. Šī funkcija nodrošina pilna kausa piekraušanu ar konstantu iekraušanas laiku.

Nospiediet un atlaidiet šo pogu, lai cikliski pārslēgtu darba režīmus, kurus automātiskā rakšanas funkcija var izmantot kausa piekraušanai. Gaismas indikatori, kas atrodas līdzās pogai, ir raksturoti šādi:

  • kaudzes atrašanas automātiskais režīms - indikators (A);

  • operatora aktivizēta kaudzes atrašana - indikatori (A un B);

  • ierakstīšanas cikla režīms - indikatori (A, B un C);

  • automātiskā rakšana ir deaktivizēta — indikatori nedeg.

Piezīme Lai ieietu ierakstīšanas režīmā, jānospiež automātiskās rakšanas materiāla režīma iestatījuma palielināšanas poga, aktivizējot ierakstīšanas/atskaņošanas režīmu. Šis režīms ir aktīvs, kad deg tikai apakšējais gaismas indikators (A) un augšējais gaismas indikators (G).



Attēls 27g02458239
Automātiskās rakšanas režīma poga

Automātiskās rakšanas samazināšanas/palielināšanas pogas izmanto septiņus gaismas indikatorus.



Attēls 28g02153688
Automātiskās rakšanas materiāla režīma palielināšanas/samazināšanas gaismas indikatori, kas atrodas blakus divām pogām, ir šādi:
(G) augšējais indikators;
(F) nākamais vidējais indikators;
(E) nākamais vidējais indikators;
(D) nākamais vidējais indikators;
(C) nākamais vidējais indikators;
(B) nākamais vidējais indikators;
(A) apakšējais indikators.

Automātiskās rakšanas materiāla režīma iestatījuma palielināšana (83) - Nospiediet šo pogu, lai palielinātu automātiskā rakšanas cikla intensivitāti. Atkārtoti nospiežot šo pogu, rakšanas cikls palielinās, līdz deg visi indikatori. Vēlreiz nospiežot automātiskās rakšanas palielināšanas pogu, degs tikai augšējais gaismas indikators (G) un apakšējais gaismas indikators (A). Šis režīms aktivizē automātiskās rakšanas ierakstīšanas/atskaņošanas režīmu. Ierakstīšanas/atskaņošanas režīmā automātiskā rakšana atkārto iepriekš ierakstīto kausa piekraušanas ciklu.

Automātiskās rakšanas materiāla režīma iestatījuma samazināšana (82) - Nospiediet šo pogu, lai samazinātu automātiskā rakšanas cikla intensivitāti. Atkārtoti nospiežot šo pogu, rakšanas cikls samazinās, līdz deg tikai apakšējais gaismas indikators (A).

Lietderīgās slodzes vadības sistēma (ja uzstādīta)

Lietderīgās slodzes vadības sistēma ir sīkāk aprakstīta Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Lietderīgās slodzes vadības sistēma (PCS, Payload Control System)".

Lietderīgās slodzes vadības sistēmas veikta atkārtota nosvēršana (80) - Nospiediet šo pogu, lai vēlreiz nosvērtu kausā esošo materiālu.

Atkārtotās svēršanas funkcija ļauj operatoram atņemt iepriekšējā kausa svaru no kopējā materiāla svara kravas mašīnā. Atkārtotās nosvēršanas funkciju izmanto tad, kad operatoram jāpievieno vai jāatņem no pēdējā kausa materiāls, lai nodrošinātu pareizu kravas mašīnas svaru.

Lietderīgās slodzes vadības sistēmas vērtības notīrīšana / nulles iestatīšana (81) - Nospiediet šo pogu, lai notīrītu pašreizējo svaru. Turiet šo pogu 2 sekundes, lai atiestatītu sistēmu uz nulli.

Notīrīšanas funkcija dod operatoram iespēju notīrīt displeja rādījumus, nesaglabājot datus elektroniskās vadības moduļa atmiņā. Īsi piespiediet notīrīšanas / atiestatīšanas uz nulli pogu, lai displeja ekrānā iestatītu kausa svaru un kravas mašīnas svaru ar vērtību "0.00". Var sākt jaunu svēršanas ciklu.

Piezīme Ja kravas automašīnas svara dati ir jāsaglabā atmiņā, notīrīšanas funkciju nevajadzētu izmantot. Pēc displeja rādījuma notīrīšanas datus vairs nevar saglabāt un atgūt. Datu saglabāšanai atmiņā ir jāizmanto atmiņas slēdzis.

Nulles funkciju izmanto, lai kompensētu tukšā kausa svara izmaiņas, ko rada kausa nodilums vai kausā palikušais liekais materiāls. Operatoram ir jāveic atiestatīšana uz nulli regulāri vai tad, kad tas tiek norādīts displejā. Sistēmas atiestatīšana uz nulli notiek lietderīgās slodzes vadības sistēmas precizitātes palielināšanai.

Lai atiestatītu sistēmu uz nulli, rīkojieties šādi:

  1. Iztukšojiet kausu.

  2. Līdz galam sasveriet kausu atpakaļ līdz atduriem.

  3. Nolaidiet kausu uz zemes.

  4. Turiet droseli nemainīgā pozīcijā, saglabājot parastu dzinēja darbības ātrumu.

  5. Padariet pacelšanas sviru vaļīgāku AIZTURA pozīcijā un ļaujiet, lai notiek tās strauja iztaisnošanās.

  6. Nospiediet un turiet notīrīšanas / atiestatīšanas uz nulli pogu, lai displeja ekrānā iestatītu kausa svaru un kravas mašīnas svaru ar vērtību "0.00".

Piezīme Kad kauss ir sasniedzis svara diapazona robežu, ekrānā var būt redzams neliels svars. Šī vērtība ir var būt atšķirīga atkarībā no eļļas temperatūras, kausā atlikušā materiāla daudzuma un sakabes stāvokļa. Nospiediet un pieturiet tīrīšanas/nulles pogu, līdz displejā parādās ziņojums "Zero Accepted" (Nulles vērtība pieņemta).

Piezīme Vienlaikus nospiediet PCS atkārtotās svēršanas un PCS notīrīšanas/nulles pogas, lai ieslēgtu PCS gaidstāves režīmu. Pēc mašīnas izslēgšanas un atkārtotas ieslēgšanas PCS pēc noklusējuma būs atkārtotās svēršanas režīmā.

VIMS savienotājs (17)



Attēls 29g02560317
(53) VIMS savienotājs
(54) 12 voltu kontaktligzda

Pieejama papildu programmatūra mašīnas datu lejupielādēšanai no VIMS savienotāja. Šo programmatūru var izmantot arī datu lejupielādēšanai un augšupielādēšanai, izmantojot lietderīgās slodzes vadības sistēmu. Plašāku informāciju par VIMS programmatūru prasiet savam Cat izplatītājam.

Agregātu vadības ierīces (11)

Mašīnai ir viena no tālāk norādītajām darbarīku vadības ierīču konfigurācijām.

Roksviru vadības ierīces



Attēls 30g02560396
(101) Transmisijas pārslēgšana uz zemāku pārnesumu
(102) Sagāzuma vadība
(103) Virziena vadība (ja uzstādīta)
(104) Skaņas signāls
(105) Plaukstas locītavas atbalsts
(106) Automātiskās rakšanas ieslēgšanas slēdzis (ja uzstādīts)/līdzsvara pievedēja ātrās sakabes vadība (ja uzstādīta)
(107) PCS atmiņas slēdzis (ja uzstādīts)
(108) 12 voltu kontaktligzda
(109) Pacelšanas vadība
(110) Papildu 3. funkcijas vadība (ja uzstādīta)
(111) Plauktas locītavas atbalsta regulēšana
(112) Rokas balsta atbalsta regulēšana
(113) Labās rokas atbalsts
(114) Rokas balsta atbalsta regulēšana
(115) 12 voltu kontaktligzda

Piezīme Ja mašīna ir aprīkota ar kopējo automātiskās rakšanas sistēmu, informāciju par tās darbību skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Kopējā automātiskā rakšana". Ja mašīna ir aprīkota ar līdzsvara pievedēja ātro sakabi, informāciju par tās darbību skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Ātrās sakabes darbība (līdzsvara pievedējs)".

Vadības sviras vadības ierīces (ja uzstādītas)



Attēls 31g02560416
Vadības sviru darbarīku vadības ierīces (ja uzstādītas)
(101) Transmisijas pārslēgšana uz zemāku pārnesumu
(103) Virziena vadība (ja uzstādīta)
(104) Skaņas signāls
(106) Automātiskās rakšanas palaišanas slēdzis (ja uzstādīts)
(107) PCS atmiņas slēdzis (ja uzstādīts)
(110) Papildu 3. funkcijas vadība (ja uzstādīta)
(116) Vadības svira


Attēls 32g02153827
Labās puses konsole priekšgala/pakaļgala noregulēšanai. Nospiediet pogu, lai pabīdītu konsoli.

Pacelšanas vadības ierīce



Attēls 33g02103198


Attēls 34g02103157
Vadības sviras vadība

Nolaišanas aizturis (1) - pabīdiet sviru uz priekšu, iebīdot aizturī, lai aktivizētu vai nu nolaišanas pozīcijas strauju iztaisnošanos, vai planēšanu. Kad svira ir ievietota aizturī, operators jūt palielinātu sviras pretestību. Pēc sviras ievietošanas aizturī svira ir jāatbrīvo un jānovieto pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu nolaišanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Agregāta nolaišana turpināsies līdz būs sasniegts ar agregāta pacelšanas pozīcijas straujas iztaisnošanās pogu iepriekš iestatītais straujās iztaisnošanās augstums. Lai manuāli pārregulētu straujo iztaisnošanos, svira ir jāpārvieto par vismaz 6 grādiem no pozīcijas APTURĒT. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira tiek turēta aiztura pozīcijā ilgāk par 1 sekundi. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira nav novietota atpakaļ pozīcijā APTURĒT.

Piezīme Ja agregāts atrodas vairāk nekā 200 mm (8 inch) no nolaišanas straujās iztaisnošanās pozīcijas, notiek nolaišanas pozīcijas strauja iztaisnošanās, novietojot pacelšanas vadības sviru nolaišanas aiztura pozīcijā. Ja agregāts atrodas mazāk nekā 200 mm (8 inch) no nolaišanas straujās iztaisnošanās pozīcijas, pacelšanas vadības sviras ievietošana nolaišanas aizturī liek agregātam planēt virs zemes.

Piezīme Ja strauja iztaisnošanās nolaišanas pozīcijā ir deaktivizēta, tad agregāts planē virs zemes tikai tad, kad vadības svira tiek turētā apakšējā aiztura pozīcijā.

Pēc planēšanas aktivizēšanas agregāts seko zemes kontūrām. Atlaižot sviru, tā atgriežas pozīcijā APTURĒT. Agregāts paliek pozīcijā PLANĒT, līdz svira ir pārvietota par vismaz 6 grādiem prom no pozīcijas APTURĒT.

Piezīme Ja nolaišanas pozīcijas straujas iztaisnošanās aktivizācijas laikā sakabe tiek pārslēgta PLANĒT, tad sakabe pārtrauc kustēties. Pārvietojiet pacelšanas vadības sviru par vismaz 6 grādiem prom no pozīcijas APTURĒT, lai atceltu planēšanas funkciju.


PAZIŅOJUMS

Nekad neizmantojiet pozīciju Apakšējā fiksācija / Planēšana pilna kausa nolaišanai.

Pārāk ātri nolaists kauss var radīt mašīnas bojājumu.


Nolaist (2) - pabīdiet sviru uz priekšu, lai nolaistu agregātu. Atlaižot sviru, tā atgriežas pozīcijā APTURĒT.

APTURĒT (3) - atlaižot sviru, kura atrodas pozīcijā PACELT vai NOLAIST, tā atgriežas pozīcijā APTURĒT. Agregāts paliek izvēlētajā pozīcijā.

Pacelt (4) - pavelciet sviru atpakaļ. lai paceltu agregātu. Atlaižot sviru, tā atgriežas pozīcijā APTURĒT.

Pacelšanas aizturis (5) - pavelciet sviru atpakaļ, iekšā aizturī, lai aktivizētu pacelšanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Kad svira ir ievietota pacelšanas pozīcijas aizturī, operators jūt palielinātu sviras pretestību. Pēc sviras ievietošanas aizturī svira ir jāatbrīvo un jānovieto pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu pacelšanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Agregāta pacelšana turpināsies līdz būs sasniegts ar agregāta pacelšanas pozīcijas straujas iztaisnošanās pogu iepriekš iestatītais pacelšanas pozīcijas straujās iztaisnošanās augstums. Lai manuāli pārregulētu straujo iztaisnošanos, svira ir jāpārvieto par vismaz 6 grādiem no pozīcijas APTURĒT. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira tiek turēta aiztura pozīcijā ilgāk par 1 sekundi. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira nav novietota atpakaļ pozīcijā APTURĒT.

Sagāzuma vadība



Attēls 35g02103196


Attēls 36g02103160
Vadības sviras vadība


Attēls 37g02131268
Šie norādījumi atrodas blakus vadības svirai.

Izkraušanas aizturis (1) - pabīdiet sviru uz priekšu, iekšā aizturī, lai aktivizētu izkraušanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Kad svira ir ievietota aizturī, operators jūt palielinātu sviras pretestību. Pēc ievietošanas aizturī svira ir jāatbrīvo un jānovieto pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu izkraušanas pozīcijas strauju iztaisnošanos. Agregāts turpina kustību, līdz sasniedz iepriekš ar agregāta sagāzuma straujās iztaisnošanās pogu iestatīto rakšanas leņķi. Lai manuāli pārregulētu straujo iztaisnošanos, svira ir jāpārvieto par vismaz 6 grādiem no pozīcijas APTURĒT. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira tiek turēta aiztura pozīcijā ilgāk par 1 sekundi. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira nav novietota atpakaļ pozīcijā APTURĒT.

Izkraut (2) - bīdiet sviru uz priekšu, lai izbērtu kravu no kausa.

apturēt (3) - atlaižot sviru, tā atgriežas pozīcijā APTURĒT. Kauss paliek izvēlētajā pozīcijā.

Sagāšana atpakaļ (4) - velciet sviru atpakaļ, lai sasvērtu kausu atpakaļ.

Sagāšanas atpakaļ aizturis (5) - pavelciet sviru atpakaļ, iekšā aizturī, lai aktivizētu sagāzuma atpakaļ strauju iztaisnošanos. Kad svira ir ievietota aizturī, operators jūt palielinātu sviras pretestību. Pēc ievietošanas aizturī svira ir jāatbrīvo un jānovieto pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu sagāzuma atpakaļ strauju iztaisnošanos. Agregāts turpina kustību, līdz sasniedz iepriekš ar agregāta sagāzuma straujās iztaisnošanās pogu iestatīto rakšanas leņķi. Lai manuāli pārregulētu straujo iztaisnošanos, svira ir jāpārvieto par vismaz 6 grādiem no pozīcijas APTURĒT. Aizturis netiek aktivizēts, ja svira tiek turēta aiztura pozīcijā ilgāk par 1 sekundi. Strauja iztaisnošanās netiek aktivizēta, ja svira nav novietota atpakaļ pozīcijā APTURĒT.

Piezīme Mašīnai ar gaitas vadību var notikt daļēja pacelšanas strēļu nolaišanās, kad svira tiek turēta pozīcijā IZKRAUT, kauss ir atbalstīts pret kausa aizturiem un pacelšanas strēles ir pilnīgi paceltas. Lai izvairītos no pacelšanas strēļu daļējas nolaišanās, novietojiet sviru atpakaļ pozīcijā APTURĒT. Lai izvairītos no šīs situācijas, var aktivizēt papildu funkciju. Aktivizējiet funkciju Dump Stop Snubbing (Izkraušanas pēkšņa pārtraukšana) uzraudzības sistēmas displejā. Plašāku informāciju par izkraušanas pēkšņas pārtraukšanas vadību skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatas, "Uzraudzības sistēmas" sadaļā Iestatījumi.

Sakabes un cilindra izkraušanas pēkšņa pārtraukšana

Piezīme Izkraušanas pēkšņā pārtraukšana notiek pacelšanas un noliekšanas funkciju veikšanas laikā.

Kad pacelšanas savienojums tiek novietota pilnīgi paceltā vai pilnīgi nolaistā pozīcijā, vadības sistēma samazina beigu kustības asumu. Šo vadības iestatījumu var pārregulēt, pārvietojot pacelšanas sviru pozīcijā APTURĒT. Pēc tam pārvietojiet sviru atpakaļ tajā pašā virzienā, no kura tā tika atlaista. Ja vēlams, pacelšanas un nolaišanas pēkšņo apstādināšanu var deaktivizēt uzraudzības sistēmas displejā.

Kausu novietojot līdz galam atpakaļ sagāztā pozīcijā vai pilnīgā izkraušanas pozīcijā, vadības sistēma samazina beigu kustības asumu. Vadības sistēma amortizē kausa savienojumu arī apturot kausu, kad tas sagāzts atpakaļ vai notiek izkraušana. Šo vadības iestatījumu var pārregulēt, pārvietojot pacelšanas sviru pozīcijā APTURĒT un pēc tam pārvietojot šo sviru atpakaļ tajā pašā virzienā. Šī procedūra ļauj kausu iztīrīt vai izkratīt, apstādinot kausu izkraušanas laikā. Lai atkal aktivizētu kustības amortizāciju izkraušanas apstādināšanas laikā, kauss ir jāsagāž atpakaļ par aptuveni 10 grādiem. Ja vēlams, izkraušanas pēkšņo pārtraukšanu var deaktivizēt uzraudzības sistēmas displejā.

Atsauce: Plašāku informāciju par izkraušanas pēkšņo apstādināšanu skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Uzraudzības sistēma".

Papildu vadība (ja uzstādīta)



Attēls 38g02139627


Attēls 39g02103156
Vadības sviras papildu vadība

Ja mašīna ir aprīkota ar papildu hidrauliku, tad šī vadība tiek izmantota šādiem agregātiem:

  • hidrauliskā slota;

  • vairākmērķu kauss;

  • uz sāniem izberams kauss;

  • papildu hidrauliskās ierīces;

  • baļķu dakšu satvērējs.

Hidrauliskās slotas vadība

POZĪCIJAS UZ PRIEKŠU AIZTURIS (1) - iebīdiet roksviru/rullīti aizturī un atlaidiet roksviru/rullīti pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu nepārtrauktu plūsmu šajā virzienā. Izņemiet vadības roksviru/rullīti no pozīcijas APTURĒT, lai deaktivizētu nepārtraukto plūsmu.

TURPGAITA (2) - slota bīda materiālu mašīnas virzienā.

APTURĒT (3) - pēc roksviras/rullīša atlaišanas roksvira/rullītis atgriežas šajā pozīcijā. Agregāts paliek izvēlētajā pozīcijā. Ja aktivizēta nepārtrauktā plūsma, hidrauliskās sistēmas kontūrs paliek aktīvs pat tad, kad roksvira/rullītis ir pozīcijā APTURĒT.

ATPAKAĻ (4) - slota bīda materiālu prom no mašīnas.

POZĪCIJAS ATPAKAĻ AIZTURIS (5) - iebīdiet roksviru/rullīti aizturī un atlaidiet roksviru/rullīti pozīcijā APTURĒT, lai aktivizētu nepārtrauktu plūsmu šajā virzienā. Izņemiet vadības roksviru/rullīti no pozīcijas APTURĒT, lai deaktivizētu nepārtraukto plūsmu.

Piezīme Jābūt aktivizētai nepārtrauktas plūsmas darbībai aktīvajiem izvēlētajiem darbarīkiem. Skatiet informāciju par režīmu sadaļā Darbarīku vadības sistēma.

Piezīme Slotas ātrumu var noregulēt displeja ekrānā. Plašāku informāciju par 3. funkcijas modulācijas mērogošanas koeficientu skatiet sadaļā "Darbarīku vadības sistēma" vai sadaļā "Displeja iestatījumi".

Vairākmērķu kausa vadība

AIZVĒRT - novietojiet roksviru/rullīti 2. pozīcijā, lai aizvērtu kausu.

APTURĒT - roksviru/rullīti atlaižot no 2. vai 4. pozīcijas, roksvira/rullītis atgriežas 3. pozīcijā. Agregāts paliek izvēlētajā pozīcijā.

ATVĒRT - novietojiet roksviru/rullīti 4.. pozīcijā, lai atvērtu kausu.

Uz sāniem izberamā kausa vadība

IZKRAUT - novietojiet roksviru/rullīti 2. pozīcijā, lai izbērtu kausu.

APTURĒT - roksviru/rullīti atlaižot no 2. vai 4. pozīcijas, roksvira/rullītis atgriežas 3. pozīcijā. Agregāts paliek izvēlētajā pozīcijā.

ATGRIEZTIES - novietojiet roksviru/rullīti 4. pozīcijā, lai nolaistu kausu.

Papildu vadība

Labās puses papildu hidrauliskais cauruļvads - novietojiet roksviru/rullīti 2. pozīcijā, lai paaugstinātu spiedienu labajā padeves līnijā.

APTURĒT - roksviru/rullīti atlaižot no 2. vai 4. pozīcijas, roksvira/rullītis atgriežas 3. pozīcijā. Kreisajā un labajā padeves līnijā spiediens netiek paaugstināts, kamēr roksvira/rullītis atrodas 3. pozīcijā.

Kreisas puses papildu hidrauliskais cauruļvads - novietojiet roksviru/rullīti 4. pozīcijā, lai paaugstinātu spiedienu kreisajā padeves līnijā.

Piezīme Konkrētu agregātu ekspluatācijas instrukcijas nav nodrošinātas. Vadības roksviras/rullīša funkcija ir atkarīga no palīgaprīkojuma ražotāja agregāta uzstādīšanas.

Piezīme Agregāta hidrauliskās plūsmas maksimālo ātrumu var noregulēt displeja ekrānā. Plašāku informāciju par 3. funkcijas modulācijas mērogošanas koeficientu skatiet sadaļā "Darbarīku vadības sistēma" vai sadaļā "Displeja iestatījumi".

Baļķu dakšu satvērēja vadība

AIZVĒRT - novietojiet roksviru/rullīti 2. pozīcijā, lai aizvērtu baļķu dakšas satvērēju.

APTURĒT - roksviru/rullīti atlaižot no 2. vai 4. pozīcijas, roksvira/rullītis atgriežas 3. pozīcijā. Agregāts paliek izvēlētajā pozīcijā.

ATVĒRT - novietojiet roksviru/rullīti 4. pozīcijā, lai atvērtu baļķu dakšas satvērēju.

Mašīnas drošības sistēma (ja uzstādīta)


PAZIŅOJUMS

Šī mašīna ir aprīkota ar Caterpillar Mašīnas drošības sistēmu (MSS), un noteiktos apstākļos to nevar iedarbināt. Izlasiet šo informāciju un pārziniet mašīnas iestatījumus. Jūsu Caterpillar izplatītājs var noteikt jūsu mašīnas iestatījumus.


Mašīnas drošības sistēma (MSS, Machine Security System) - mašīnas, kas ir aprīkotas ar Cat mašīnas drošības sistēmu (MSS), var atšķirt pēc uzlīmes operatora kabīnē. MSS ir izstrādāta, lai novērstu mašīnas zādzību vai neatļautu lietošanu.

Pamatdarbības

MSS var ieprogrammēt, lai tā varētu nolasīt standarta Caterpillar atslēgu vai elektronisko atslēgu. Elektroniskās atslēgas plastmasas korpusā ir elektroniska mikroshēma. Katra atslēga raida unikālu signālu sistēmai MSS. Atslēgas var atšķirt pēc pelēka vai dzeltena korpusa. MSS var ieprogrammēt iestatījumus, kas nosaka, ka mašīnas iedarbināšanai noteiktos laikposmos nepieciešama elektroniskā atslēga vai Caterpillar standarta atslēga.

Kad mašīnas iedarbināšanas atslēgas slēdzis ir pagriezts IESLĒGTĀ pozīcijā, elektroniskās vadības modulis nolasa unikālo ID. Pēc tam elektroniskās vadības modulis salīdzina šo ID ar autorizēto atslēgu sarakstu. Šī tabula operatoru informē par mašīnas iedarbināšanas statusu. Statusa indikators atrodas iedarbināšanas atslēgas slēdža tuvumā.

Tabula 1
Zaļš indikators  Mašīnu var iedarbināt. 
Sarkans indikators  Atslēga nav autorizēta. 

Piezīme Pēc mašīnas iedarbināšanas MSS mašīnu neizslēgs.

Drošības pārvaldība

MSS ļauj ieprogrammēt automātisku sistēmas aktivizēšanu dažādos laika periodos ar dažādiem taustiņiem. MSS var ieprogrammēt arī konkrētas elektroniskās atslēgas noraidīšanai pēc noteikta datuma un laika. Ja ir aktivizēta MSS, tad 30 sekunžu laikā pēc atslēgas pagriešanas IZSLĒGTĀ pozīcijā mašīnu var restartēt ar neautorizētu atslēgu. Arī tad, ja mašīna noslāpst, vēl ir 30 sekunžu intervāls mašīnas atkārtotai iedarbināšanai. Šo 30 sekunžu intervālu skaita no brīža, kad atslēga tiek pagriezta IZSLĒGTĀ pozīcijā.

Piezīme Ziniet savas mašīnas iestatījumus, jo elektroniskās atslēgas izmantošana negarantē mašīnas restartēšanu.

Katrai mašīnas atslēgu sarakstā iekļautai elektroniskajai atslēgai var iestatīt derīguma termiņa beigu datumu. Kad drošības sistēmas iekšējā pulksteņa rādītais laiks pārsniedz derīguma termiņa beigu datumu, ar šo atslēgu vairs nevar iedarbināt mašīnu. Katram atslēgu saraksta ierakstam var noteikt citu derīguma termiņa beigu datumu.

Rezerves atslēgas var saņemt no izplatītāja. Lai ar atslēgu varētu iedarbināt mašīnu, MSS ir jāiestata šīs konkrētās atslēgas pieņemšanai. Lai iegūtu informāciju par MSS papildu iespējām, sazinieties ar Caterpillar izplatītāju.

Dzinēja izslēgšanās tukšgaitā (ja aktivizēta)

Šī funkcija izslēdz dzinēju, ja operators kādu laiku neizmanto mašīnu. Dzinēja izslēgšanās tukšgaitā izslēgs dzinēju un pēc 5 minūtēm arī visas citas sistēmas tāpat kā tad, kad notiek izslēgšana pagriežot atslēgu. Šī funkcija neizslēdz tuvās gaismas, avārijas signalizāciju vai stāvgaismas, kas pēc izslēgšanās tukšgaitā var nosēdināt akumulatoru. Šo funkciju var aktivizēt vai deaktivizēt un ieprogrammēt uzraudzības sistēmas displeja ekrānā. Dzinēja izslēgšanās dīkstāves laikā var būt nepieciešama saskaņā ar vietējiem noteikumiem.

Dzinēja izslēgšanās tukšgaitā (EIS, Engine Idle Shutdown) izslēdz dzinēju, ja ieprogrammētajā laikā ir spēkā šādi nosacījumi:

  • kreisais darba bremžu pedālis ir atlaists;

  • akseleratora pedālis ir atlaists;

  • transmisija atrodas neitrālajā pozīcijā;

  • nav aktivizētas agregātu vadības ierīces.

Dzinēja izslēgšanās tukšgaitā - 20 sekundes pirms izslēgšanās vadības ierīce ierobežo dzinēja ātrumu līdz 1000 apgriezieniem minūtē un ieslēdz darbības lampiņu. 20 sekundes pirms dzinēja izslēgšanās atskan brīdinājuma signāls.

Operators var pārvietot kādu no vadības ierīcēm, lai atceltu izslēgšanos. Operatoram tiek ieteikts atcelt izslēgšanos, nospiežot kreiso bremžu pedāli.

Caterpillar Information System:

2010/07/08 New AccuGrade Software Version 11.21 for the CD700 Display Is Now Available on SISweb {7220, 7620}
D6T Track-Type Tractor Hydraulic System Electronic Control Module
D6T Track-Type Tractor Power Train Electronic Control Module
980K Wheel Loader Reference Material
Brake Drums for Off-Highway Trucks, Tractors, and Scrapers {0762, 4008, 4250, 4252} Brake Drums for Off-Highway Trucks, Tractors, and Scrapers {0762, 4008, 4250, 4252}
980K Wheel Loader Hood Tilt
980K Wheel Loader Steering Frame Lock
980K Wheel Loader Declaration of Conformity
D7E Track-Type Tractor Engine Supplement Flame Detection Temperature Sensor - Remove and Install - Clean Emissions Module
980K Wheel Loader Plate Locations and Film Locations
980K Wheel Loader Rated Load
C27 and C32 Tier 4 Engines Air Inlet and Exhaust Lines
D6T Track-Type Tractor Hydraulic System General Information (Fan Hydraulic System)
Capturing Photo, Video, or Audio Evidence of Machine Issues{0336, 1000, 7000} Capturing Photo, Video, or Audio Evidence of Machine Issues{0336, 1000, 7000}
349F and 352F Excavators Machine System Swing Drive
D11T Track-Type Tractor Power Train Oil Secondary Filter - Replace - Kidney Loop Filter
2010/09/03 Improved Brake Line Routing is Now Available {4257, 4263, 4269}
Cat® Grade Control for D6T Track-Type Tractors General Information
C27 and C32 Tier 4 Engines Exhaust Manifold
2010/07/15 Correction to Disassembly and Assembly , "Torque Converter Updrive Gears – Assemble" {3105, 3159}
D7R Track-Type Tractor Power Train Brake Control Valve
980K Wheel Loader Hydraulic System Oil Level (Hood Tilt) - Check
Procedure To Replace Lower Transmission Mounts{3030, 3082} Procedure To Replace Lower Transmission Mounts{3030, 3082}
D7R Track-Type Tractor Power Train Recoil Spring - Remove
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.