D11T Track-Type Tractor Caterpillar


Monitoring System

Usage:

D11T AMA

Funkcionális ellenőrzés

A felügyeleti rendszer az egyes géprendszerek állapotáról tájékoztatja a gépkezelőt. A felügyeleti rendszer tájékoztatja a gépkezelőt a várhatóan bekövetkező problémákról.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a figyelmeztető hangjelzés nem szólal meg az ellenőrzés közben, vagy ha a gép kijelzői nem működnek, a hiba kijavításáig ne működtesse a gépet. Ha a gépet meghibásodott hibajelzőkkel vagy kijelzőkkel működteti, az személyi sérülést, sőt halált okozhat, mivel a 3. kategória figyelmeztető jelzései nem jutnak el a gépkezelőhöz.


Amikor a motor indítókapcsolójának kulcsát BE helyzetbe fordítják, a felügyeleti rendszer ellenőrzést hajt végre. A gépkezelőnek figyelnie kell a felügyeleti rendszert a teszt közben, hogy meggyőződhessen a munkagép megfelelő működéséről.

Az önellenőrzés során a rendszer megvizsgálja, hogy a felügyeleti rendszer moduljai megfelelően működnek-e. Az önellenőrző funkció azt is megvizsgálja, hogy a kijelző modul megfelelően működik-e.

A gépkezelőnek figyelnie kell a kimenetekre, hogy meggyőződhessen róla, megfelelően működnek-e az egyes modulok. Ez az önellenőrzési funkció körülbelül 5 másodpercig tart.

Az önellenőrzés során a műszermodulon lévő mindegyik állapotjelző kigyullad.

A műszermodulon lévő digitális kijelzőablak üres marad a beindítási műveletsor alatt, az LCD háttérfény viszont kigyullad.

A jelzések kijelzőjén lévő mutatók a bal oldali kiindulási helyzetből elfordulnak teljesen jobbra, majd beállnak a végleges helyükre.

  • A hátsó eseményjelző lámpa "bekapcsol, majd kikapcsol".

  • Az elülső eseményjelző lámpa folyamatosan világít.

  • Egyszer megszólal a figyelmeztető hangjelzés.

A felügyeleti panel ezután átáll a szokásos üzemmódba.

Műszermodul



Illusztráció 1g02678816

Eseményjelző lámpa (1) - Két eseményjelző lámpa van. Egy eseményjelző lámpa (1) található a műszerfalon. A hátsó eseményjelző lámpa a jobb oldali konzolon található. A hátul elhelyezett eseményjelző lámpa akkor látható, ha a gépkezelő hátrafelé fordul.

Elektromos hiba

Elektromos rendszer (2) - Ez a jelző azt jelzi, hogy az elektromos rendszerben meghibásodás történt. Ha ez a riasztásjelző kigyullad, a rendszer feszültsége túl alacsony a munkagép működtetéséhez.

Ha az elektromos terhelés nagy, a motor fordulatszámát növelje magas alapjárati fordulatszámra. Az elektromos terhelés része a légkondicionálás és/vagy a világítás. A generátor nagyobb teljesítménnyel működik, ha a motor magas alapjárati fordulatszámon jár. Ha az elektromos rendszer riasztásjelzője 1 percen belül kialszik, akkor az elektromos rendszer normálisan működik. A motor alacsony fordulatszámú működtetésének időszakai alatt a generátor túlterhelődhet.

Változtassa meg a működtetési ciklust. Ez a változtatás megóvja az elektromos rendszert a túlterheléstől, valamint attól, hogy lemerítse az akkumulátorokat. Csökkentheti az elektromos rendszerre jutó terhelést is. A vezetőfülkében a ventilátort ne gyors, hanem csak közepes fordulatszámon működtesse.

Járassa a motort normál fordulatszámon. Működtesse az elektromos rendszert kismértékű terhelés mellett. Ha a lámpa továbbra is világít, állítsa le a munkagépet egy megfelelő helyen. Keresse meg a hiba okát. A hibát okozhatja, ha a generátor hajtószíja laza vagy elszakadt, illetve ha az akkumulátor vagy a generátor meghibásodott stb.

Állapotjelzők



Illusztráció 2g02679096

Automatikus váltás lefelé (4) - Ha az automatikus lefelé váltás üzemmódja működésben van, az automatikus lefelé váltás jelzője kigyullad.

Egyszeres billentés (5) - Ez az állapotjelző akkor világít, amikor az egyszeres billentési rendszer működésben van.

A motor előkenése (6) - Opcionális tartozék

A gépkezelő nincs jelen (9) - Ez az állapotjelző mindig világít, amikor a szerelék kezelőszervei ki vannak kapcsolva, és a fékek automatikusan működésbe lépnek. Ez az állapot azért fordul elő, mert a munkagép rendszerei azt állapították meg, hogy a gépkezelő nincs az ülésben, és a munkagép nem mozog.

Megjegyzés A fékek működésben maradnak, és a szerelékek nem oldanak ki, amíg a gépkezelő nem ül az ülésben, vagy nem nyomja meg a fékpedált.

További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Gépkezelő kezelőszervei - a gépkezelő távollétének érzékelője".

Lebegés (12) - Ez az állapotjelzés akkor világít, amikor bekapcsolja a lebegés üzemmódot.

Alacsony üzemanyagszint (13) - Ez az állapotjelző akkor világít, amikor az üzemanyagszint alacsony.

Rögzítőfék (15) - Ez a jelző akkor világít, ha a rögzítőfék működésben van.

Hidraulika- reteszelés (16) - Ez a jelző akkor világít, amikor a szerelékreteszelést bekapcsolják.

Kettős billentés (17) - Ez az állapotjelző akkor világít, amikor a kettős billentési rendszer működésben van.

További jelzők

Biztonsági öv - Amikor ez a jelző kigyullad és hangjelzéses riasztás szólal meg, az azt jelzi, hogy a biztonsági övet be kell kapcsolni.

Mérőműszerek

Motorhűtő-folyadék hőmérséklete (3) - A vízhőmérséklet-szabályozó szabályozza a hűtőfolyadék hőmérsékletét. Ez a mérőműszer a motorhűtő-folyadék túl magas hőmérsékletét jelzi. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az Advisor rendszer kijelző monitorán figyelmeztetés jelenik meg. Ha a gépet tovább üzemelteti, miközben a figyelmeztető hangjelzés szól, vagy a mutató a piros tartományban van, az a motor károsodásához vezethet.

Hydraulic Oil Temperature (hidraulikaolaj hőmérséklete) (7) - A mérőműszer a szerelékek hidraulikaköréhez tartozó hidraulikaolaj-teknőben lévő olaj hőmérsékletét mutatja. Ez a műszer a hidraulikaolaj túl magas hőmérsékletét jelzi. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az Advisor rendszer kijelző monitorán figyelmeztetés jelenik meg. Amennyiben szükséges, addig csökkentse a gép terhelését, amíg a hidraulikaolaj hőmérséklete le nem esik. Mozgassa a szerelék munkahengereit terhelés nélkül, vagy tisztítsa meg a hidraulikaolaj hűtőt.

Üzemanyagszint (11) - Az üzemanyagszint-jelző műszer az üzemanyagtartályban lévő üzemanyag mennyiségét mutatja. Ha a mutató a vörös tartományba ér, az alacsony üzemanyagszintet jelez.


FIGYELMEZTETÉS

Ha az üzemanyag elfogy, motorhiba következhet be. A gépet azonnal állítsa le, ha az üzemanyag mennyisége a kritikus szint alá süllyed.


Torque converter oil temperature (nyomatékváltó-olaj hőmérséklete) (14) - Ez a mérőműszer a nyomatékváltó-olaj túl magas hőmérsékletét jelzi. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az Advisor rendszer kijelző monitorán figyelmeztetés jelenik meg. Amennyiben szükséges, addig csökkentse a munkagép terhelését, amíg a nyomatékváltó-olaj hőmérséklete le nem csökken.

Túlmelegedésre vonatkozó figyelmeztetések

A következő táblázatok a figyelmeztetések kioldási pontjaihoz tartozó hőmérsékleteket tüntetik fel a következő rendszerek esetében: levegő hőmérséklete a szívócsőben, motor hűtőfolyadékának hőmérséklete, hidraulikaolaj hőmérséklete, nyomatékváltó-olaj hőmérséklete.

Táblázat 1
D11T magas hőmérséklet a szívócső levegője esetében 
Kioldási pont  80 °C (176 °F)  84 °C (183 °F)   
Warning Level (Figyelmeztetési szint)   

Táblázat 2
Magas hőmérséklet a motorhűtő-folyadéka esetében D11T 
Kioldási pont  109° C (228° F)  111° C (232° F)  114° C (237° F) 
Warning Level (Figyelmeztetési szint) 

Táblázat 3
Magas hőmérséklet a hidraulikaolaj esetében D11T 
Kioldási pont  102° C (216° F)  110° C (230° F) 
Warning Level (Figyelmeztetési szint) 

Táblázat 4
Magas hőmérséklet a nyomatékváltó-olaj esetében D11T(1) 
Kioldási pont  129 °C (264 °F)  135 °C (275 °F) 
Warning Level (Figyelmeztetési szint) 
(1) Az olajnak ez a túlzott mértékben magas hőmérséklete nem indítja be a ventilátor teljes sebességű, előre irányú forgását.

Termosztátos szabályozás

A következő táblázat a termosztát nyitási hőmérsékleteit jelzi.

Táblázat 5
D11T termosztátos szabályozás 
Nyitási hőmérséklet  81 °C (178 °F)

84 °C (183 °F) 
A teljes nyitáshoz tartozó hőmérséklet  92 °C (198 °F) 

Motor fordulatszáma (13)

Ne engedje, hogy a motor fordulatszáma túllépje a 2300 fordulat/perc értéket. A hajtáslánc megrongálódhat.

A következő tartományjelzések láthatók a tachométeren (13): fehér zóna, sárga zóna és piros zóna.

Motorfordulatszám (fehér zóna) - 0 - 2100 fordulat per perc

Motorfordulatszám (sárga tartomány) - 2100 - 2300 fordulat per perc esetében csak vizuális jelzés van érvényben. A vizuális jelzés arra figyelmeztet, hogy a munkagép közelíti az ajánlott fordulatszám maximális értékét.

Motorfordulatszám (piros tartomány) - 2300 fordulat per perc esetében vizuális figyelmeztetés hívja fel a gépkezelő figyelmét arra, hogy a motor fordulatszáma túl magas. A riasztásjelző és az eseményjelző lámpa is villogni kezd. 3100 fordulat per perc esetében vizuális figyelmeztetés és hangjelzéses figyelmeztetés hívja fel a gépkezelő figyelmét arra, hogy a motor fordulatszáma túl magas. A Advisor kijelző monitorán figyelmeztetés jelenik meg.


FIGYELMEZTETÉS

Alacsonyabb fokozatba kapcsoláskor és lejtőn lefelé történő haladáskor a túl magas fordulatszám súlyosan megrongálhatja a motort és a hajtásláncot.


Digitális kijelzőablak (8)

A digitális kijelzőablakban (8) kijelzések jelennek meg, amelyek az alábbiakat mutatják:

  • Üzemelési idő (üzemóra)

  • Kiválasztott fokozat és irány

  • Lánctalp sebessége vagy haladási sebesség

Továbbfejlesztett automatikus váltás működtetésének ikonja - Az EAS (Enhanced Auto Shift, továbbfejlesztett automatikus váltás) ikonja mindig bekapcsol, amikor a munkagép automatikus üzemmódban van az aktuális irányban.

Haladási sebesség jelének elvesztését jelző ikon - A haladási sebesség jelének elvesztését jelző ikon mindig bekapcsol, amikor az érzékelő nem működik megfelelően. Ez az érzékelő hibája miatt következhet be, vagy amiatt, hogy a GPS nem fog elég erős jelet.

Megjegyzés A haladási sebesség látható a kijelzőn, amikor olyan funkciók vannak bekapcsolva, amelyekhez szükség van a GPS haladási sebesség érzékelőjére.

Üzemóra-számláló

Üzemóra-számláló - Ez a kijelző a munkagép összes üzemórájának számát jelzi ki. Az esedékes szerviz időpontokat az üzemóra-számláló alapján állapítsa meg.

Megjegyzés Az üzemóra-számláló nem látható, amikor a motor jár. Az Advisor képernyőjén azonban látható az üzemóra-számláló.

Figyelmeztetési kategóriák

Az Advisor figyelmezteti a gépkezelőt a munkagép rendszerében hamarosan bekövetkező és várható problémákról.

A munkagép felügyeleti rendszerének figyelmeztető jelzései három kategóriába tartoznak. Az első kategória figyelmeztető jelzései csak a gépkezelő figyelmének felkeltésére szolgálnak. A második figyelmeztetési kategória arról tájékoztatja a munkagép kezelőjét, hogy módosítania kell a munkagép működtetését. A harmadik figyelmeztetési szint azt jelzi, hogy azonnal le kell állítani a munkagépet.

Az Advisor szöveges üzenetet jelenít meg az aktuálisan legmagasabb szintű eseményről.

Táblázat 6
Figyelmeztetési művelet 
Figyelmeztető jelzések(1)  "Gépkezelő beavatkozását igényli"  "Várható eredmény"(2) 
Figyelmeztetési kategória  Elülső eseményjelző lámpa(3)  Hátsó eseményjelző lámpa(4)  A figyelmeztető hangjelzés megszólal  Advisor monitorkijelzője 
X borostyánsárga (folyamatos)      X(5)  Nincs szükség azonnali beavatkozásra. A rendszer hamarosan figyelmet igényel.  A munkagép nem károsodik. Kisebb teljesítménycsökkenés előfordulhat. 
X piros  X (4)    X(5)  Változtassa meg a gép működtetési módját, vagy hajtson végre karbantartást a rendszeren.  Az alkotóelemek súlyosan megsérülhetnek. 
X piros  X (4)  X (6)  X(5)  (7)Azonnal hajtson végre biztonságos motorleállítást.  A gépkezelő megsérülhet, illetve a gép egyes alkotóelemei súlyosan károsodhatnak. 
(1) Az aktív jelzők X jellel vannak ellátva.
(2) Ez a várható eredmény, ha a gépkezelő nem avatkozik be.
(3) Színkóddal ellátva
(4) A hátsó eseményjelző lámpa a 2. szintnél és a 3. szintnél villog.
(5) Az Advisor jelzi az aktív hibát.
(6) A figyelmeztető hangjelzés megszólal.
(7) Ha túl magas a motorfordulatszám, a motort nem kell azonnal leállítani. A motor túl magas fordulatszáma esetében a fék működtetésével kell a motor fordulatszámát csökkenteni.

Ha egy figyelmeztető hangjelzés, riasztásjelzés vagy figyelmeztetés jelentkezik, az üzenet felülbírálja azt a képernyőt, amely a CAT Advisor grafikus kijelzőmodulon látható.

CAT Advisor

Megjegyzés A szoftver paraméterei és műszaki adatai előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Lásd a következő kiadvány legfrissebb kiadását: Rendszerműködés, KENR8686, "Monitoring Systems".

Az Advisor kijelzőmodul felügyeli a munkagép működését, a diagnosztikai eseményeket, a szervizidőközöket és az üzemmódokat. Az Advisor az ügyfél egyéni beállításainak és a működési paramétereknek a megváltoztatására szolgál. Az egyéni beállítások és paraméterek további eszközöket biztosítanak a gépkezelő számára a munkagép hatékonyságának növeléséhez.



Illusztráció 3g02181655

OK (24) - Ez a gomb értékek kiválasztására szolgál a képernyőn. Ezzel a gombbal hagyhatja jóvá a bevitt jelszót vagy mentheti a gépkezelői profilt.

Kiinduló oldal (25) - A kezdőképernyő gombjának segítségével térhet vissza a fő menüre.

Vissza (26) - Ez a gomb az előző képernyőre való visszatérésre szolgál.

Jobbra/le (27) - Ez a gomb a következő funkciókat tölti be: navigációs gomb, adatok és információk megjelenítése, valamint a beállítási értékek csökkentése.

Balra/fel (28) - Ez a gomb a következő funkciókat tölti be: navigációs gomb, adatok és információk megjelenítése, valamint a beállítási értékek növelése.

Kijelzőmenü (29) - Ez a kijelzőterület az egyik képernyőről a másikra való váltásra szolgáló menüket és almenüket mutatja be. A kijelzési terület attól függ, hogy melyik menüt vagy almenüt választják ki a rendszerben lévő információk megmutatására. Például: a rendszer állapota, figyelmeztetések a gépkezelő számára.

Programozható gombok (30) - Az Advisor rendszer lehetővé teszi a gépkezelő számára gyorsan, öt különböző menüelemre ugorjon. Csak a három, bal alsó gombot lehet újraprogramozni. Menüelem a memóriában való tárolásához a navigációs gombokkal ugorjon a menüben a kívánt kijelzőképernyőre. Egy előre beállított gomb hozzárendeléséhez nyomja meg az előre beállított gombot körülbelül 3 másodpercig, amíg meg nem jelenik a "screen stored" (képernyő tárolva) vagy a "screen not stored" (képernyő nincs tárolva) felirat a felső sávban. Jelszóval védett képernyők tárolása nem engedélyezett. Az ideiglenes képernyőket, például a diagnosztikai események felugró képernyőit, nem lehet tárolni. Az előre beállított gombbal a menü bármelyik részéről elérheti a megfelelő kijelzőképernyőt. Ha a profil beállítása "Factory Set" (gyári beállítás), akkor az esetlegesen beprogramozott, előre beállított gombok visszaállnak az alapértelmezett beállításra. Az előre beállított programok mentéséhez profilt kell választani vagy létrehozni. Lásd: "Create Profile (Profil létrehozása)" szakasz a(z) "Gépkezelő menü" című tájékoztató részben.

A gombok alapértelmezett beállításai a következők:

1. gomb - Language (Nyelv)

2. gomb - Backlight (Háttérvilágítás)

3. gomb - Gépkezelői profil

4. gomb - Kétirányú váltás üzemmód

5. gomb - Diagnostics/Events (Diagnosztika/események)

Megjegyzés Miután minden figyelmeztető üzenetet tartalmazó képernyőt jóváhagyott, megjelenik az első teljesítmény-felügyeleti képernyő. Ez az alapértelmezett képernyő.

A felügyeleti rendszer riasztásjelzője - Az eseményjelző lámpa kigyullad az elülső műszermodulon. Az Advisor kijelző monitoron megjelenő eseményjelző lámpa azt jelenti, hogy a felügyeleti rendszer hibát érzékelt.

Ha egy figyelmeztető hangjelzés, riasztásjelzés vagy figyelmeztetés jelentkezik, az üzenet felülbírálja azt a képernyőt, amely a CAT Advisor kijelző monitoron látható.

A kezdőképernyő gombja



Illusztráció 4g02184298

Az Advisor menü többrétegű listaként épül fel. Amikor a gépkezelő kiválaszt egy menüopciót, a következő képernyő egy szinttel az előző képernyő alatt van. Előfordulhat, hogy további lehetőségek érhetők el a megjelenő kijelzőn. Az egyes szintekről további, információkat vagy opciókat tartalmazó oldalak is megjeleníthetők lehetnek. Ezt a "További lehetőségek" ikon jelzi. A "További lehetőségek" ikon az alábbi irányok bármelyike felé mutathat:

  • Balra

  • Jobbra

  • számtól felfelé

  • Lefelé

Az irány az adatok elrendezésétől függ.

A fő menü bármikor megjeleníthető, ha megnyomja a "Kezdőlap" gombot. A kulcs "BE" helyzetében az Advisor a CAT logót jeleníti meg a felügyeleti képernyőn, majd a folyadék szintet. Ez a képernyő látható, amíg be nem indítják a motort, vagy meg nem nyomják az "OK" gombot. Ezután a rendelkezésre álló gépkezelői profilok jelennek meg. Ezt követően az Advisor az első "Teljesítmény" képernyőre lép.



Illusztráció 5g02181213
További lehetőségek (31) (jelző)
Előremeneti fokozat és a lánctalp sebessége (ha az EAS [Enhanced Auto Shift, továbbfejlesztett automatikus váltás] be van kapcsolva) (32)
Hátrameneti fokozat és a lánctalp sebessége (ha az EAS [Enhanced Auto Shift, továbbfejlesztett automatikus váltás] be van kapcsolva) (33)
Tolólap vezérlése (34) (üzemmód)

Performance (teljesítmény) menü



Illusztráció 6g02283713

A "Performance" (teljesítmény) menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy három oldalnyi információt tekintsen meg. Ezek az információs oldalak kritikus adatokat felügyelnek a géprendszerben a gép működése közben. Ezek az adatok csak megtekinthetők.

A "Performance" (teljesítmény) menülehetőség a "Home" (Kezdőlap) menüből érhető el. Addig nyomja a felfelé mutató gombot vagy a lefelé mutató gombot, amíg ki nem jelöli a "Performance" (teljesítmény) elemet. Ezután nyomja meg az "OK" gombot.

A "Performance" (teljesítmény) menülehetőség lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megtekintse a munkagép felügyelt paramétereit. Négy paraméter jelenik meg egyszerre a képernyőn. A második teljesítményképernyő lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megváltoztassa az egyes negyedrészekben megjelenő adatokat. Nyomja meg az "OK" gombot a 2. teljesítményképernyőn az oldal szerkesztéséhez. A navigációs gombokkal görgessen végig a paramétereken. Az "OK" gomb segítségével listázhatja ki az egyes negyedrészekben rendelkezésre álló paramétereket. Az adott paraméter kiválasztásához nyomja meg az "OK" gombot.



Illusztráció 7g02179794

A következő képernyő jelenik meg.



Illusztráció 8g02180394

A "Teljesítmény" menü két képernyőt használ fel a következő adatok valós idejű követéséhez:

Táblázat 7
"Teljesítmény" 3/1. képernyő 
Motorhűtő-folyadék hőmérséklete
°C vagy °F 
Engine Speed
RPM 
Hydraulic Oil Temperature (hidraulikaolaj hőmérséklete)
°C vagy °F 
Torque converter oil temperature (nyomatékváltó-olaj hőmérséklete)
°C vagy °F 

Táblázat 8
"Teljesítmény" 3/2. képernyő 
Motorolaj nyomása
kPa or PSI (kPa vagy psi) 
Intake Manifold Temperature (szívócső hőmérséklete)
°C vagy °F 
Üzemanyagszint
0 - 100% 
Cab Air Temperature Set Point (vezetőfülke levegője hőmérsékletének beállítási pontja)
°C vagy °F 

Megjegyzés A 3/2. teljesítményképernyőn további paraméterek közül lehet választani:

  • Air Filter Restriction (Levegőszűrő elzáródási állapota)

  • Cab Air Temperature (vezetőfülke hőmérséklete)

  • Rendszer feszültsége

3. teljesítményképernyő



Illusztráció 9g02921379
Nincs automatikus szállítási funkció

Automatikus szállítási funkció nélküli munkagépek

A 3/3. teljesítményképernyő négy, különböző paraméter állapotát jelzik ki. Az alapértelmezés szerint kijelzett értékek: lánctalp ereje, keresztirányú lejtő, lánctalp sebessége és a munkagép dőlése.

A felső négyzetben lévő paraméter a "lánctalp ereje". Ez az érték változik, ahogy a munkagép terhet vesz fel, illetve rak le. Ez az érték a teljesítményképernyőnek olyan része, amely nem módosítható.



Illusztráció 10g02204813
Automatikus szállítási funkció

Automatikus szállítási funkcióval felszerelt munkagépek

A bal alsó négyzet a "tolólap terhelési tényezőjére" vonatkozó, terheléskiválasztási beállítás, amelyet az "OK" gomb megnyomásával lehet megváltoztatni a képernyőn. A gépkezelő ezután a felfelé vagy lefelé mutató nyíl segítségével tudja növelni vagy csökkenteni az értéket. Az érték a "terhelési tényező", és azt szabályozza, hogy a munkagép mennyi anyagot tol az "automatikus szállítási funkció" szállítási szakaszában. Ezt a részt csak akkor lehet módosítani, amikor az "automatikus szállítási funkció" be van kapcsolva.

Az alábbi listán két olyan további paraméter is szerepel, amelyet be lehet állítani a középső vagy a jobb oldali négyzetben.

  • Lánctalp csúszása

  • Ground speed (Haladási sebesség)

"Settings" (Beállítások) menü



Illusztráció 11g02923157

A "Settings" (Beállítások) menülehetőség a "Home" (Kezdőlap) menüből érhető el. A "Settings" (Beállítások) elem kijelöléséhez használja a felfelé vagy lefelé nyilat. Ezután nyomja meg az "OK" gombot.



Illusztráció 12g02181114

A következő képernyő jelenik meg.



Illusztráció 13g02181481

A következő lehetőségek érhetők el a "Settings" (Beállítások) menüből:

Display Settings (Kijelző beállításai)

A "Display Settings" menüből a nyílgombok segítségével válassza ki a kívánt paramétert. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Ez a művelet lehetővé teszi a belépést a paraméter képernyőre. Ezután a képernyőn megjelenő utasítások alapján állítsa be a paraméter értékét. A jelen kategória összes paramétere a gépkezelő egyéni beállításaihoz kapcsolódik az Advisor kijelzőjére vonatkozóan. A következő paramétereket állíthatja be:

Kontraszt - Állítsa be a kontrasztot "0 és 100%" közötti értékre.

Language (Nyelv) - Válasszon nyelvet.

Mértékegység - Válassza ki a következő lehetőségek egyikét: metrikus vagy angol.

Háttérvilágítás éjszakai üzemmódban - Csökkenti éjszaka a fényerő szintjét.

Háttérvilágítás nappali üzemmódban - Beállítja a fényerő szintjét napközben.

Szerelék beállítások

Az Implement Settings (Szerelék beállításai) menüből a nyílgombok segítségével válassza ki a kívánt paramétert. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Ez a művelet lehetővé teszi a belépést a paraméter képernyőre. Ezután a képernyőn megjelenő utasítások alapján állítsa be a paraméter értékét. A kategória összes paramétere a munkaeszköz üzemmódjainak a gépkezelő által megadott beállításaira vonatkozik. A következő paramétereket állíthatja be:

Blade Response (Földtolólap reakcióideje) - Standard, fine, fast (Normál, finom, gyors)

Blade Float (Tolólap flotálás) - Bekapcsolja vagy kikapcsolja a tolólap lebegési funkcióját (nem függ a munkagép haladási irányától).

Tolólap billentési üzemmódja - Kettős billentés vagy egyszeres billentés.

Aszfaltvágó automatikus reteszelő funkciója (ha a felszereltség része) - A funkció a következő részekből áll: aszfaltvágó felemelése, aszfaltvágó felemelése, tüske behúzása, valamint aszfaltvágó felemelése, tüske kitolása.

Automatikus tolólap-segítő (ABA, Auto Blade Assist) - Ez a funkció a következő műveletet hajtja végre: előre beállított értékeket hoz létre a tolólap dőléséhez a terhelés, a szállítás és a terítés műveletéhez.

ABA (Auto Blade Assist, Automatikus tolólap-segítő) - tolólap dőlése

Az automatikus döntési funkció almenüje lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy módosítsa a beállításokat (%) az aktuális dőlési helyzet esetében. A gépkezelőnek lehetősége van az aktuális dőlési helyzetet módosítani mindegyik funkció esetében.

Terhelés - A földtolólap dőlésének beállítása a tolólap terheléséhez.

Szállítás - A földtolólap dőlésének beállítása, amikor a munkagép szállítási funkciót végez.

Terítés - A földtolólap dőlésének beállítása, amikor a munkagép terítési funkciót végez.

Csak az automatikus szállítási funkció esetében

  • Emelés - Az a magasság, amennyire a tolólap felemelkedik a talajról a terítés során.

  • Sebesség - Az a sebesség, amellyel a tolólap felemelkedik a terítés során.

  • Magasság - Az a magasság, amelyre a tolólap visszaáll hátramenetben.

Ezeket a paramétereket ugyanúgy lehet módosítani, mint a módosítható paramétereket a Szerelék beállítása menüben.

A hajtáslánc beállításai

A "Ptrain Setup" (Hajtáslánc beállításai) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a kívánt paramétert. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Ez a művelet lehetővé teszi a belépést a paraméter képernyőre. Ezután a képernyőn megjelenő utasítások alapján módosítsa be a paraméter értékét. A jelen kategória összes paramétere a gépkezelő egyéni beállításaihoz kapcsolódik a hajtáslánc üzemmódjaira vonatkozóan. A következő paramétereket állíthatja be:

Kétirányú fokozatok (váltás)

Ezek a lehetőségek változhatnak attól függően, hogy milyen reteszelések vannak kiválasztva.

  • Automatikus-Automatikus (nem áll rendelkezésre a D11-en)

  • 1F-Automatikus

  • 2F-Automatikus

  • 2F-1R

  • 2F-2R

  • 1F-2R

  • KI

Világítás időtartama - Az az idő, ameddig a világítás bekapcsolva marad a ki- és beszállást segítő világítási funkció használatakor.

A lánctalp legnagyobb sebessége előremenetben - A lánctalp legnagyobb sebessége, amelyet a munkagép el tud érni előremenetben. Ez a beállítási érték nem lehet nagyobb, mint a szerviz menüben, a gépkezelőhöz kötődően megadott, a lánctalp maximális sebességére vonatkozó lezárás.

A lánctalp legnagyobb sebessége hátramenetben - A lánctalp legnagyobb sebessége, amelyet a munkagép el tud érni hátramenetben. Ez a beállítási érték nem lehet nagyobb, mint a szerviz menüben, a gépkezelőhöz kötődően megadott, a lánctalp maximális sebességére vonatkozó lezárás.

Automatikus váltás lefelé - A lehetőségek: ALACSONY, KÖZEPES, MAGAS és KIKAPCSOLT.

A motorbeállításhoz kapcsolódó beállítások

Jelszavas védelem - A fordított ventilátor-forgásirányhoz kapcsoló motorbeállítások módosításai jelszavas védelemmel vannak ellátva. Lásd a jelen fejezet "Szerviz menü" szakaszát. A fordított ventilátor-forgásirány funkció eléréséhez végezze el a "szervizjelszóra" vonatkozó utasításokat.

Fordított ventilátor-forgásirány (ha a felszereltség része) - A fordított forgásirányú ventilátor beállításai a következők: tisztítási intervallum és tisztítási időtartam. Az intervallum a tisztítási ciklusok között eltelt idő hossza. Az időtartam a tisztítási ciklus idejének hossza.

Gépkezelő menü



Illusztráció 14g02288333

A gépkezelői profil az egyéni beállítások mentett készlete, amelyet név azonosít. Amint a profil mentésre kerül, a gépkezelő különböző, a hajtásláncra, a szerelékre és a kijelzőre vonatkozó kijelzési beállításokat és beállításokat társíthat az adott profilhoz. A beállítások megadásakor menthetők a beállítások.

A felhasználó visszaállíthatja a profilt az alapértelmezett beállításokra, illetve a felhasználó előhívhatja a korábban alkalmazott beállításokat.

Az "Operator Profile" (Gépkezelői profil) menülehetőség a "Home" (Kezdőképernyő) menüből, az "Operator" (Gépkezelő) lehetőség kiválasztásával érhető el. Az "Operator" (Gépkezelő) elem kijelöléséhez használja a felfelé vagy lefelé nyilat. Ezután nyomja meg az "OK" gombot.

Megjegyzés A "Home Menu" (kezdőképernyő menü) bármelyik képernyőről előhívható a kezdőképernyő gombjának megnyomásával.



Illusztráció 15g02181153

A következő képernyő jelenik meg.



Illusztráció 16g02181500

A következőkben ismertetjük az egyes menülehetőségek használatát.

Operator ID (Gépkezelői azonosító)

Ezen a képernyőn az "Operator ID" (Gépkezelői azonosító) látható. Az "OK" gomb megnyomásával válassza ki a gépkezelői azonosítót.

Select (kiválasztás) profil

Válassza ki a kívánt profilt, és nyomja meg az "OK" gombot az adott profil kiválasztásához.

Megjegyzés Maximum tíz profil használható.

Megjegyzés A "No Profile Exists" (Nincs elérhető profil) felirat jelenik meg a kijelzőn, ha nincsenek tárolt profilok. A rendszer automatikusan menti a programozott beállításokat, amikor a kulcsos kapcsolót KI állásba helyezi. A "Factory Set" (Gyári beállítás) nem profil.

Edit Name (Név szerkesztése)

Az "Operator Profile" (Gépkezelői profil) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki az "Edit Name" (Név szerkesztése) lehetőséget. Ezután az "OK" gombbal jelenítheti meg a meglévő profilok listáját. Ezt követően a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a megfelelő profilhoz tartozó nevet. Ezután az "OK" gombbal válassza ki az adott profilt. A kiválasztott név szerkesztéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Mentse a változtatásokat. Ez az eljárás a kiválasztott profil átnevezésével jár. Ez az eljárás ugyanakkor megtartja az eredeti névhez társított beállításokat.

Megjegyzés A kijelző jellemzően 11 karaktert jelenít meg profilnévadatból.

Create Profile (Profil létrehozása)

Az "Operator" (Gépkezelő) menüből a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a "Create Profile" (Profil létrehozása) lehetőséget. Ezután az "OK" gombbal jelenítse meg a "Create Profile" (Profil létrehozása) képernyőt. Új nevű profil létrehozásához kövesse a képernyőket. A képernyő útmutatást biztosít arról, hogy hogyan mentheti a nevet a profilok listájában. Az eljárás létrehoz egy profilt.

Megjegyzés A profil létrehozása után a "Settings" (Beállítások) almenüben lévő választások az adott profilba menthetők.

Megjegyzés Maximum tíz profil használható.

Delete (törlés) profil

Az "Operator" (Gépkezelő) menüből a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a "Delete Profile" (Profil törlése) lehetőséget. Ezután az "OK" gombbal jelenítheti meg a meglévő profilok listáját. A megfelelő nyílgombbal jelölje ki a törölni kívánt profilt. Majd az "OK" gombbal törölje az adott profilt. Ezzel törli a kijelölt profilt a tárolt profilok listájából.

Aktuális szerkesztése/mentése

Az "Operator Profile" (Gépkezelői profil) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a "View/Save Current" (Aktuális szerkesztése/mentése) lehetőséget. Ezután nyomja meg az "OK" gombot az aktuális profillal társított beállítások megtekintéséhez. Ennek a műveletnek az eredményeképpen a következő elemek jelennek meg a képernyőn: kiválasztott profil és aktuális beállítások. A kijelzett beállítások az aktuális beállítások. A gépkezelő ezután kiléphet a képernyőről a memóriát felülíró mentés nélkül, illetve a gépkezelő mentheti is az új értékeket. Ezt követően lépjen ki a képernyőről a megjelenő utasítások alapján. A munkagép mindkét esetben a beállításoknak megfelelően működik. Ha a beállításokat nem mentik, és legközelebb betöltik ezt a profilt, a változások nem fognak működni.

A profil rendelkezésre álló, aktuális beállításai

  • Automatikus tolólapbillentés - terhelés, szállítás, terítés

  • Visszaállási magasság

  • Terítési sebesség

  • Blade response (Földtolólap reakcióideje)

  • Tolólap billentési üzemmódja

  • Tolólap lebegése

  • Aszfaltvágó automatikus reteszelése

  • Kétirányú váltás konfigurációja

  • Kétirányú váltás beállítása

  • A lánctalp maximális sebessége hátramenetben

  • A lánctalp gépkezelő által kért sebessége előremenetben

  • Mértékegység

  • Language (Nyelv)

  • Éjszakai háttérvilágítás

  • Nappali háttérvilágítás

  • Kontraszt

  • Operator ID (Gépkezelői azonosító)

  • A bal oldali gomb előre beállított paraméterei

  • A 2. teljesítményképernyő kiválasztásai

  • A 3. teljesítményképernyő kiválasztásai

Gyári beállítások előhívása

Az "Operator Profile" (Gépkezelői profil) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki az "Recall Factory" (Gyári beállítások előhívása) lehetőséget. Ezután az "OK" gomb megnyomásával aktiválja a gyári, alapértelmezett beállításokat. Ez az eljárás visszaállítja a gyári, alapértelmezett beállításokat. A gomb megnyomásával a gyári, alapértelmezett beállítások aktiválódnak, és a munkagép a gyári, alapértelmezett beállításoknak megfelelően működik. Ha a gyári, alapértelmezett beállítások aktívvá válnak, a beállítások megtekinthetők a "View/Save Current" (Aktuális szerkesztése/mentése) lehetőséggel végzett mentés nélkül is. A gyári, alapértelmezett beállítások társítása nem történik meg véglegesen az aktuális profilhoz csak akkor, ha a gépkezelő elmenti a gyári, alapértelmezett beállításokat az aktuális profilhoz a "View/Save Current" (Aktuális szerkesztése/mentése) lehetőséggel.

Korábbi beállítások előhívása

Az "Operator Profile" (Gépkezelői profil) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki az "Recall Previous" (Korábbi beállítások visszaállítása) lehetőséget. Ezután az "OK" gomb megnyomásával aktiválja a korábbi profil beállításait. Ez az eljárás előhívja azokat a beállításokat, amelyek a korábbi profilhoz voltak társítva. Ez az a profil, amelyet az aktuális profil aktiválása előtt használtak. Ekkor az előhívott beállítások lesznek az aktuális, azaz aktív beállítások. Az aktív beállítások társítása az aktuális profilhoz nem végleges. A változtatás véglegesítéséhez a gépkezelő elmentheti az aktív beállításokat az aktuális profilhoz a "View/Save Current" (Aktuális szerkesztése/mentése) lehetőséggel. Ezek a beállítások megtekinthetők a "View/Save Current" (Aktuális szerkesztése/mentése) lehetőséggel végzett mentés nélkül is.

Service (szerviz) menü

A Szerviz menü a következő tíz kategóriát tartalmazza.

  • Diagnosztika

  • Kalibrálások - jelszavas védelemmel

  • Szervizellenőrzés

  • Rendszer állapota

  • ECM Summary (elektronikus vezérlőmodul [ECM] összesítés)

  • Vészüzemmód

  • Szervizjelszó

  • Konfigurálás - jelszavas védelemmel

  • Adatnaplózó - indítása/leállítása

  • Adatnaplózó - lenullázása


Illusztráció 17g02923978

A "Service Profile" (szervizprofil) menülehetőség a "Home" (Kezdőképernyő) menüből, a "Service" (Szerviz) lehetőség kiválasztásával érhető el. A "Service" (Szerviz) elem kijelöléséhez használja a felfelé vagy lefelé nyilat. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Lásd: 5. ábra.



Illusztráció 18g02181415

A következő képernyő jelenik meg.



Illusztráció 19g02181510

A "Service Mode" (Szerviz mód) menüben érheti el a jelszóval védett menülehetőségeket. A "Service mode" (Szerviz mód) megakadályozza, hogy a gépkezelő bizonyos funkciókhoz hozzáférjen. A gépkezelőtől védett funkciók jelszóval engedélyezhetők és tilthatók le.

Megjegyzés Elképzelhető, hogy jelszóra van szükség. Ez a Cat ET eszközben elvégzett beállításoktól függ.

A szervizeszközzel kell beprogramozni a jelszót a kijelzőn. A jelszó nem módosítható az Advisor programban.

Diagnosztika

A "Diagnostics" (Diagnosztika) menülehetőségnél megjelenik az aktív események, a naplózott esemény és a diagnosztikai kódok teljes listája.

Minden megjelenített sorban láthatóak az adott eseményre vagy kódra vonatkozó következő információk.

Modulazonosító (MID) - Modulazonosító

CODE - Alkatrész-azonosító vagy hibás üzemmód azonosítója (CID [Component Identifier]/MID [Module Identifier])

Előfordulás - Number of occurrences (Előfordulások száma)

Első - Az első előfordulás szervizüzemóra-száma

Utolsó - Az utolsó előfordulás szervizüzemóra-száma

AKTÍV - Az "X" azt jelenti, hogy az esemény vagy kód jelenleg aktív.

Az "I. és II. szintű" naplózott kódokat és eseményeket csak szervizjelszó használatával lehet törölni.

Egyes "I. és II. szintű" motoreseményt nem lehet törölni az Advisor használatával.

Megjegyzés Az Advisor a szervizjelszó megadását teszi szükségessé a "III. szintű" naplózott események törléséhez. A rögzítőféknek ugyancsak működésben kell lennie ahhoz, hogy bármely III. szintű felugró ablakot nyugtázni lehessen.

Calibrations (Kalibrálások)

A "Calibrations" (Kalibrálások) menü a szervizjelszó megadása után jelenik meg. Ez a menü lehetővé teszi a technikus számára, hogy különböző kalibrálási értékeket adjon meg a munkagéphez.

A "Calibrations" (Kalibrálások) menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a kívánt kalibrálási kategóriát. Ezután az "OK" gomb megnyomásával léphet be a menübe. Ez a menü a következő öt kategória némelyikébe rendszerezi a kalibrálásokat, a traktor kezelésétől függően.

Tolólap

  • Tolólap-vezérlőkar

  • A tolólap-vezérlőkar billenőkapcsolója

  • A tolólap emelő mágnestekercse

  • A tolólap leeresztő mágnestekercse

  • A tolólap jobbra billentésének mágnestekercse

  • A tolólap balra billentésének mágnestekercse

  • A tolólap emelőhengerének helyzete (ha a felszereltség része)

Kormányzás

  • Bal oldali kormányzási tengelykapcsoló nagynyomású kalibrálása

  • Jobb oldali kormányzási tengelykapcsoló nagynyomású kalibrálása

Mélylazító

  • Aszfaltvágó vezérlőkarja

  • Az aszfaltvágó emelő mágnestekercse

  • Az aszfaltvágó leeresztő mágnestekercse

  • Az aszfaltvágó tüskéjét behúzó mágnestekercs

  • Az aszfaltvágó tüskéjét kitoló mágnestekercs

Szkréper

  • Vontatott szkréper vezérlőkarja

  • Vontatott szkréper emelő mágnestekercse

  • Vontatott szkréper leeresztő mágnestekercse

Hajtáslánc

  • FNR (Forward/Neutral/Reverse, előremenet/üres/hátramenet) váltó érzékelőjének kalibrálása

  • Bal oldali fék érintési nyomásának kalibrálása

  • Jobb oldali fék érintési nyomásának kalibrálása

Szervizellenőrzések

A "Service Tests" (Szervizellenőrzések) menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy automatizált/félig automatizált diagnosztikai ellenőrzéseket hajtson végre a munkagép állapotának felméréséhez.

A TC (torque converter, nyomatékváltó) lefulladásos vizsgálata



Illusztráció 20g02825836

A nyomatékváltó lefulladásos vizsgálata egy félig automatizált ellenőrzés. A nyomatékváltó lefulladásos vizsgálatához válassza ki a "Service Tests" (Szervizellenőrzések) menüt, és nyomja meg az OK gombot, ahogyan az az ábrán is látható.



Illusztráció 21g02825839

A vizsgálat elvégzéséhez válassza ki a TC Stall Test (nyomatékváltó lefulladásos vizsgálata) lehetőséget, és nyomja meg az OK gombot a vizsgálat elindításához. Olvassa el, és tartsa be az utasításokat.

Rendszer állapota

A "System Status" (Rendszer állapota) menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy valós idejű (használati) adatokat tekintsen meg a munkagép fő rendszereiben lévő elektromos alkatrészekről.

A Szerviz menüben a megfelelő nyílgomb segítségével jelölje ki az adott funkciót. Ezután válassza ki a "System Status" (Rendszer állapota) lehetőséget. Ezután az "OK" gomb megnyomásával lépjen be a "System Status" (Rendszer állapota) menübe. Ez a menü a következő kategóriák szerint osztályozza a rendszereket:

  • Kormányzás

  • Motor

  • Power Train (Hajtáslánc)

  • Implement (Szerelék)

  • Advisor

  • Automatikus hőmérséklet-szabályozás

  • Automatikus szállítás (ha a felszereltség része)

  • Automatikus kenés (ha a felszereltség része, szervizjelszóval engedélyezhető)

  • Távvezérlés (ha a felszereltség része)

ECM Summary (ECM összefoglaló)

Az "ECM Summary" (elektronikus vezérlőmodul [ECM] összesítés) menü lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megjelenítse az összes elektronikus vezérlőmodul (ECM) listáját. Ezenfelül láthatók a kapcsolódó, a munkagépen használt szoftverek cikkszámai is.

Visszafogott üzemmód (szerelék)

A "Limp Home" (Visszafogott üzemmód) menülehetőség az alábbi funkciók lassú, léptetéses mozgatását teszi lehetővé.

  • Tolólap emelése

  • Tolólap döntése

  • Tolólap dőlése

  • Aszfaltvágó felemelése

  • Aszfaltvágó tüskéje

Ez a mozgás a szerelékirányító karok nélkül hajtható végre. A "Limp Home" (Visszafogott) üzemmódot a gépkezelő választhatja ki ahhoz, hogy biztonságos helyzetbe vigye a szerelékeket. Erre a lehetőségre azért van szükség, hogy mozgatni lehessen a szerelékeket, amennyiben olyan rendszerhiba következik be, amely nagymértékű javítással jár. Az ilyen meghibásodás például a tolólap vezérlésének a hibája.

A "Service (Szerviz)" menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a "Limp Home (Implement) (Visszafogott üzemmód [szerelék])" lehetőséget. Az "OK" gomb megnyomásával lépjen be a "Limp Home (Implement)" (Visszafogott üzemmód [szerelék]) menübe. Ez a menü jelzi ki azon szerelékek listáját, amelyek az Advisor kijelző monitorán látható billentyűk segítségével lassan, léptetéssel mozgathatók.

Egy szerelék ilyen módon történő mozgatásához használja a megfelelő nyílgombot, hogy kiválassza a kívánt szerelékfunkciót a menüből. Majd az "OK" gomb megnyomásával lépjen be a funkcióba. Ez a művelet egy, a szerelék mozgatásához instrukciókat adó képernyőt jelenít meg. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat és irányokat a szerelék mozgatásához.

Konfigurálás

A "Configuration" (Konfigurálás) menülehetőség a szervizjelszó megadása után jelenik meg. A Szerviz menüben a megfelelő nyílgomb segítségével jelölje ki az adott funkciót. Ezután válassza ki a "Configuration" (Konfigurálás) lehetőséget. Ezt követően az "OK" gomb megnyomásával lépjen be a "System Status" (Rendszer állapota) menübe.

A "Configuration" (Konfigurálás) menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy egyéni beállításokat adjon meg a munkagépen a következő funkciókhoz.

  • Kétirányú állapot

  • Legfelső előremeneti fokozat

  • Legfelső hátrameneti fokozat

  • Továbbfejlesztett automatikus váltás

  • A lánctalp maximális sebessége előremenetben

  • A lánctalp maximális sebessége hátramenetben

  • A motor visszafordítható ventilátora (ha a felszereltség része)

  • Automatikus kenési ciklus (ha a felszereltség része)

Groeneveld automatikus kenési ciklus - Ez a funkció lehetővé teszi a technikus számára, hogy meghatározza a kenés gyakoriságát, ha a felszereltség része. A gyakoriságra vonatkozó lehetőségek a következők: nagy, közepes és kicsi. A gyakoriság a kenőanyag szabályozott mennyiségének automatikus befecskendezését jelenti 10, 20 és 30 perces időközönként.

Lincoln automatikus kenési ciklus - Ez a funkció lehetővé teszi a technikus számára, hogy meghatározza a kenés gyakoriságát, ha a felszereltség része. A gyakoriságra vonatkozó lehetőségek a következők: 15, 30, 45, 60, 90, 120, 150, 180, 210 és 240 perc.

Szervizjelszó

A Service Password (Szervizjelszó) menüopció lehetővé teszi a technikus számára, hogy megadjon egy négy számjegyű szervizjelszót. Ez a jelszó lehetővé teszi a "Calibrations" (Kalibrálások) opció és a "Configuration" (Konfigurálás) opció megjelenítését a "Service" (Szerviz) menüben. Ezután nyithatja meg az engedélyezett opciókat.

Adatnaplózó - indítása/leállítása

A "Data Logger Start" (Adatnaplózó - indítása/leállítása) lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy elindítsa az adatnaplózót. Ha az adatnaplózó információit épp a letöltik a munkagépről, az adatnaplózó nem indítható el. A gépkezelő elindíthatja az adatnaplózót. Ezután a gépkezelő leállíthatja az adatnaplózót. Ez a művelet többször is elvégezhető, amíg az adatnaplózás összesített ideje el nem éri a 30 percet. Az adatnaplózó állapota az Advisor kijelző képernyőjének jobb oldalán jelenik meg. A "Data Logger Stop" (Adatnaplózó leállítása) menüelem ismét a "Data Logger Start" (Adatnaplózó indítása) elemmé változik, amikor az adatnaplózó már nem rögzít adatokat. A menüelemek nem változnak, amikor a szervizeszköz elindítja az adatnaplózót. Az adatnaplózó hátralévő tárolási ideje az üzenetterületen látható, amikor a felhasználó kijelöli az Advisor kijelzőn a "Data Logger Reset" (Adatnaplózó visszaállítása) menüelemet. Az idő "perc:másodperc" formátumban látható.

Data Logger Reset (Adatnaplózó visszaállítása)

A "Data Logger Reset" (Adatnaplózó visszaállítása) menülehetőség lehetővé teszi, hogy a felhasználó visszaállítsa az adatnaplózót. Ez a lehetőség törli az összes naplózott adatot. Válassza a "Data Logger Reset" (Adatnaplózó visszaállítása) menüelemet. Az Advisor a képernyő jobb oldalán jeleníti meg az adatnaplózóhoz rendelkezésre álló időt. Az adatnaplózó az egyetlen fedélzeti fájl, amely visszaállítható az Advisor kijelzőn keresztül.

Az összesítések menüje



Illusztráció 22g02924018

A "Totals Menu" (Összesítések menüje) menüopcióba a "Totals" (Összesítések) kiválasztásával lehet belépni a "Home" (Kezdőképernyő) menüből. A "Totals" (Összesítések) elem kijelöléséhez használja a felfelé vagy lefelé nyilat. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Lásd: 5. ábra.



Illusztráció 23g02181420

A következő képernyő jelenik meg.



Illusztráció 24g02181593

A "Totals" (Összesítések) képernyő segítségével a gépkezelő vagy a műszaki személyzet a géprendszerre vonatkozóan gyűjtött adatlistákhoz férhet hozzá. Az adatok felhasználhatók annak eldöntéséhez, hogy milyen szervizmunkálatokra van szükség.

A megfelelő nyílgombbal jelölje ki a kívánt kategóriát. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Megjelenik a kijelölt kategóriára vonatkozó "összesítési" adatok első oldala. Az egyes kategóriák összesítésének megtekintéséhez használja a "Totals" (Összesítés) adatait. Ezeket az információkat nem lehet megváltoztatni az "Advisor" segítségével.

A hajtáslánc rendszerre ("Ptrain Totals" [Hajtáslánc összesítései]) vonatkozó, következő információkat a "Totals" (Összesítések) képernyők segítségével lehet megtekinteni.

A fokozatban eltelt idő "óra" megtett távolság "km/mérföld"

  • Haladás üres helyzetben

  • Összes megtett távolság előremenetben

  • Összes megtett távolság hátramenetben

  • Működési idő "1F, 2F, 3F" fokozatban

  • Működési idő "N" (neutral, üres) fokozatban

  • Működési idő "1R, 2R, 3R" fokozatban

  • Olajszűrő megkerülése a hajtásláncnál

A következő "Engine Totals" (Motor összesítései) időre vonatkozó adatokat a "Totals" (Összesítések) képernyők segítségével lehet megtekinteni.

  • Üzemanyag-fogyasztás "hallon/óra vagy l/óra"

  • Motor terhelési tényezőjéhez kapcsolódó üzemanyag-fogyasztás mértéke "%"

  • Pillanatnyi terhelési tényező "%"

  • Összes üzemanyag-fogyasztás száma "gallon vagy l"

  • Összes üzemanyag-fogyasztás "gallon vagy l"

  • Motor indításainak száma

  • Motor fordulatainak összesített száma (élettartam)

  • Üresjárat "munkagép, óra"

  • Összes üzemanyag-fogyasztás üresjáratban "gallon"

  • Motor üzemórái a teljes élettartam alatt

  • Összes EIS (Engine Idle Shutdown, motor leállítása üresjárat miatt) száma

  • EIS (motor leállítása üresjárat miatt) felülbírálásának összesített száma

  • Összes DES (Delayed Engine Shutdown, motor késleltetett leállítása) száma

  • DES (motor késleltetett leállítása) felülbírálásának összesített száma

A következő "Implement Totals" (Szerelék összesítései) időre vonatkozó adatokat a "Totals" (Összesítések) képernyők segítségével lehet megtekinteni.

  • Üzemidő

  • Hidraulikaolaj magas hőmérsékletének összesített ideje

A létra védelmére szolgáló reteszelési rendszer



Illusztráció 25g06070271

A létra védelmére szolgáló reteszelési rendszerre vonatkozó további tudnivalókkal kapcsolatban lásd: M0068820, "Commissioning Guide for Ladder Protection Interlock".

Rövidítések és kifejezések felsorolása

Az Advisor monitorkijelzője rövidítéseket alkalmaz a bevitt adatok kijelzési területén. A következő táblázatok a rövidítések teljes leírását adják meg.

Táblázat 9
Az Advisor monitorkijelzőjén használt rövidítések jelentése 
Rövidítés  Kifejezés 
ABA  Automatikus tolólap-segítő 
act  active 
autocal  automatikus kalibrálás 
aux  kiegészítő 
bi-dir  kétirányú 
bld  tolólap 
cal  kalibrálás 
ctrl  vezérlőáramkör 
cur  áramerősség 
cyl  henger 
DC  egyenáram 
degrs  fok 
dist  távolság 
ecm  elektronikus vezérlőmodul 
eng  engine (motor) 
exten  toldat 
előre 
fil  szűrő 
filt  szűrő 
forwrd  előre 
freq  frekvencia 
láb  láb 
ftlb  lábfont 
Gal  US gallon 
Gal/Hr  "US gallon/óra" 
hi  magas 
hrs  óra 
hyd  hidraulikus 
IGal  GB gallon 
IGal/Hr  "GB gallon/óra" 
imp  implement (szerelék) 
in  hüvelyk 
in/sec  "hüvelyk/másodperc" 
init  inicializálás 
km  kilométer 
kPa  kilopascal 
KPH  "Kilométer/óra" 
kpig  "kilométer/GB gallon" 
kpl  "kilométer/liter" 
Liter 
L/Hr  "Liter/óra" 
lt  balra 
Méter 
max  maximum 
Mi  Mérföld 
min  legalacsonyabb 
mm  milliméter 
mm/s  "milliméter/másodperc" 
mpg  "mérföld/US gallon" 
MPH  "MÉRFÖLD/ÓRA" 
mpig  "mérföld/GB gallon" 
üres 
Nm  Newtonméter 
occ  előfordulás 
p/n  cikkszám 
pos  pozíció 
pres  nyomás 
press  nyomás 
PSI  Font/négyzetméter 
ptrain  hajtáslánc 
pwr  tápáramkör 
hátra 
rel  kioldás 
ren  megújítás 
req  szükséges 
ret  visszatérés 
rev (hátra)  hátra 
rpm  percenkénti fordulatszám 
rt  jobbra 
scrn  képernyő 
sec  Másodperc 
secs  másodperc 
seg  szegmens 
set  beállítás 
shkin  tüske betolása 
shkout  tüske kihúzása 
snr  érzékelő 
snsr  érzékelő 
sol  mágnestekercs 
spd  sebesség 
stat  állapot 
std  normál 
steer  kormányzás 
sw  kapcsoló 
tc  nyomatékváltó 
tco  nyomatékváltó kimeneti teljesítménye 
temp  hőmérséklet 
term  érintkező 
trans  sebességváltó 
Volt 

Caterpillar Information System:

D11T Track-Type Tractor Power Train Transfer and Bevel Gears
627H Wheel Tractor-Scraper Breather (Brake Cooling) - Replace
D6T Track-Type Tractor Power Train Accumulator
966M and 972M Wheel Loaders Implement Restraint (Roading)
950K and 962K Wheel Loaders Stopping the Engine
D6T Track-Type Tractor Systems Magnetic Screen
D11T Track-Type Tractor Power Train Transmission Hydraulic Control
D11T Track-Type Tractor Power Train Transmission
D11T Track-Type Tractor Power Train Power Train Oil Cooler
D11T Track-Type Tractor Power Train Priority Valve
Bench Test Procedure for D6R and D7R Track-Type Tractor Transmission{3030, 3073} Bench Test Procedure for D6R and D7R Track-Type Tractor Transmission{3030, 3073}
D11T Track-Type Tractor Power Train Relief Valve (Torque Converter Outlet)
D11T Track-Type Tractor Power Train Steering Clutch and Brake
966M and 972M Wheel Loaders Belt - Inspect/Adjust/Replace
D11T Track-Type Tractor Power Train Final Drive
D11T Track-Type Tractor Power Train Undercarriage
D11T Track-Type Tractor Power Train Track Roller Frame
854K Wheel Dozer and 992K Wheel Loader Steering Oil Cooler - Remove and Install
D11T Track-Type Tractor Power Train Equalizer Bar
D11T Track-Type Tractor Power Train Pivot Shaft
D11T Track-Type Tractor Power Train Track Roller
D11T Track-Type Tractor Power Train Track Idler
D11T Track-Type Tractor Power Train Tracks
Replacement of the Seat Suspension Compressor on Certain Caterpillar Machines{7312, 731S, 7324} Replacement of the Seat Suspension Compressor on Certain Caterpillar Machines{7312, 731S, 7324}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.