Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Caterpillar


General Information

Usage:

854K 221
Megjegyzés A kamerák és a tárgyjelző érzékelők felszerelésére és beállítására vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban forduljon a helyi Cat márkakereskedőjéhez.

Motoros földgyalu

Rendszerdiagram



Illusztráció 1g03414646
Motoros földgyalukhoz tartozó konfiguráció
(1) Kijelző
(2) Hátsó kamera
(3) Bal hátsó, közepes tartományú, tárgyjelző érzékelő
(4) Jobb hátsó, közepes tartományú, tárgyjelző érzékelő

Kerekes rakodó

Rendszerdiagram



Illusztráció 2g03414671
Kerekes rakodókhoz tartozó konfiguráció
(1) Kijelző
(2) Hátsó kamera
(3) Közepes tartományú, tárgyjelző érzékelő

Megjegyzés A kerekes rakodógépek legfeljebb három, közepes tartományú, tárgyjelző érzékelővel lehetnek felszerelve.

System Information (Rendszerinformációk)

Hátsó rendszer

Megjegyzés Ennek a rendszernek nem kell működésben lennie ahhoz, hogy a munkagépet biztonságosan lehessen működtetni. A gépkezelő továbbra is használhat egyéb eszközöket. A következő módszerekkel győződjön meg arról, hogy a terület akadálymentes, illetve így adjon figyelmeztetést, mielőtt a munkagéppel elindul: közvetlen szétnézés (a vezetőfülkéből, a talajról), tükrök és megfigyelők igénybevétele, valamint a kürtök megszólaltatása.


FIGYELMEZTETÉS

A tárgyjelző rendszer arra szolgál, hogy segítségével a gépkezelő jobban áttekinthesse a környezetét. A rendszer használata nem helyettesíti a munkagép működtetésekor alkalmazandó alapvető biztonsági intézkedéseket és eljárásokat. További információkkal kapcsolatban tanulmányozza a munkagép használati és karbantartási kézikönyvét.


A tárgyjelző rendszer tárgyak kimutatására szolgáló érzékelők és videó használatával biztosít további információkat a gépkezelőnek a munkagép körüli munkaterületről. A kijelző összeköttetésben van a munkagép köré felszerelt tárgyjelző érzékelőkkel. A tárgyjelző érzékelők csökkentik a holttereket, és jobban felhívják a figyelmet a terület határaira. A rendszer olyan kisméretű tárgyakat is képes érzékelni a munkagép útjában, mint amekkora egy felnőtt ember.

A tárgy felismerése az anyag összetételétől és a tárgy geometriájától függ. A rendszer egy álló helyzetben lévő, felnőtt embernél kisebb tárgyakat is érzékelhet. Mivel a tárgyjelző érzékelőket korlátozott számú helyre lehet felszerelni a munkagépen, a tárgyjelző érzékelők által biztosított lefedettség nem teljes, ami miatt előfordulhat, hogy a rendszer nem veszi észre a kisebb tárgyakat.

Az alábbi ábra a tárgyjelző érzékelők által biztosított lefedettséget mutatja.



Illusztráció 3g02357017
Motoros földgyalu


Illusztráció 4g02356858
Kerekes rakodó

A tárgyak legnagyobb valószínűséggel akkor kerülnek a holtterekbe, amikor a munkagép áll. A tárgyjelző rendszer elkezdi az inicializálást, amikor a kulcsos kapcsolót BE helyzetbe fordítják, így segít megelőzni, hogy tárgyak kerüljenek észrevétlenül a holtterekbe. Amikor a rendszer inicializálása befejeződik és aktív állapotban van, a rendszer aktív állapotban marad, amíg a munkagépet egy előremeneti fokozatba nem kapcsolják. A rendszer mindig aktív állapotban van, amikor a munkagép hátramenetben közlekedik.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Azonosítsa a tárgyat és határozza meg a tárgy helyét, mielőtt a munkagéppel elindul. Amennyiben nem azonosítja a tárgyat, és nem határozza meg annak helyét, mielőtt a munkagéppel elindul, az a termék megrongálódását eredményezheti, illetve személyi sérüléshez vagy halálhoz vezethet.



FIGYELMEZTETÉS

A tárgyjelző érzékelők információt nem lehet a tárgy pontos helyének meghatározására használni.. A kijelzőn csak a tárgynak a munkagéphez viszonyított, általános területe jelenik meg. A gépkezelőnek a munkagép adott negyedrészéhez tartozó kamerát kell használnia annak megállapításához, hogy a tárgy a munkagép útjában van-e, illetve szükség van-e kikerülési manőverre.


A kritikus zóna bármely jelzésére hangjelzéses riasztás következik be, ha a következő körülmény fennáll:

  • A gépkezelő fokozatba kapcsolta a munkagépet, és olyan irányban próbál elindulni, ahol egy tárgy érzékelhető. Ez a helyzet csak a munkagép hátuljára vonatkozik.

A rendszerműködésre gyakorolt hatások

A rendszer működésére hatással lehet az alábbi tényezők bármelyike.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülés vagy halál következhet be, amennyiben figyelmen kívül hagyják a következő tudnivalókat:

A Cat integrált tárgyjelző rendszer megfelelő működésére hatással lehetnek a következők: környezeti feltételek, beszerelés és topográfiai tényezők. Figyelembe kell venni a következő információkat.


Környezeti - Az időjárási körülmények - például eső, hó és ónos eső - következményeképpen olyan útviszonyok alakulhatnak ki, melynek során sár rakódik a tárgyérzékelő rendszer érzékelőjére. A sárban lévő nedvesség csökkentheti a tárgyérzékelő rendszer érzékelőinek térbeli hatékonyságát. A sár elnyeli a tárgyjelző érzékelők által kibocsátott rádiófrekvenciás energiát. Ha sár lerakódása figyelhető meg a tárgyérzékelő rendszer érzékelőin, akkor tisztítsa meg az érzékelők felületeit. Az érzékelők tisztítására vonatkozó további tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tárgyjelző érzékelők - tisztítás/ellenőrzés".

Megjegyzés A tárgyjelző érzékelők lerakódásérzékelő diagnosztikai rendszerekkel vannak ellátva. Ezek a diagnosztikai rendszerek egy üzenetet jelenítenek meg a kijelzőn a gépkezelőnek, amikor sár vagy más anyagok gátolják a tárgyjelző érzékelők működését. Az esemény addig marad aktív, amíg az érzékelőt meg nem tisztítják vagy a lerakódásokat el nem távolítják.

Felszerelés - Ha az érzékelő tartókengyelét rosszul szerelik fel, vagy rosszul állítják be, az azt eredményezheti, hogy a tárgyérzékelő rendszer érzékelői téves figyelmeztetéseket adnak a gépkezelőnek. A rendszer hibásan érzékelheti a tárgyakat, mivel a tárgyérzékelő rendszer érzékelőinek beállítási szöge rossz.

Megjegyzés Idővel előfordulhat, hogy a tartókengyelek elállítódnak a munkagépet a szokásos működése során érő lökések vagy rázkódások miatt. A tárgyjelző érzékelők tartókengyeleinek állapotát naponta kell ellenőrizni.

Topográfia - Előfordulhat, hogy a rendszer akkor is érzékel egy tárgyat, ha nincsenek jelen tárgyak. Az ilyen érzékelések akkor fordulhatnak elő, ha egy anyagszállító út, rakodási terület vagy előkészítő sáv lejtése olyan fokú, hogy visszaveri a rádiófrekvenciás energiát, épp úgy, ahogyan egy jármű vagy padka tenné. Egy vagy több téves jelzés is előfordulhat, amikor egy V-alakú árkot használnak a munkagép leparkolásához. A V-alakú árok a munkagép elejénél és oldalainál okozhat téves jelzést.

Ha egy tárgy a kritikus zónában van, a kijelző hangjelzéses és vizuális figyelmeztetést ad.

A kritikus zóna bármely figyelmeztetésére hangjelzéses riasztás következik be, ha a következő körülmények valamelyike fennáll:

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Azonosítsa a tárgyat és határozza meg a tárgy helyét, mielőtt a munkagéppel elindul. Amennyiben nem azonosítja a tárgyat, és nem határozza meg annak helyét, mielőtt a munkagéppel elindul, az a termék megrongálódását eredményezheti, illetve személyi sérüléshez vagy halálhoz vezethet.



FIGYELMEZTETÉS

A tárgyjelző érzékelők információt nem lehet a tárgy pontos helyének meghatározására használni.. A kijelzőn csak a tárgynak a munkagéphez viszonyított, általános területe jelenik meg. A gépkezelőnek a munkagép adott negyedrészéhez tartozó kamerát kell használnia annak megállapításához, hogy a tárgy a munkagép útjában van-e, illetve szükség van-e kikerülési manőverre.


Áramellátás BE/KI

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülést vagy halált okozhat, ha megkísérlik a kijelzőnek a képernyőn lévő vezérlőit működtetni, amikor a munkagép mozgásban van. Ne működtesse a kijelzőnek a képernyőn lévő vezérlőit, amikor a munkagép mozgásban van.


Amikor a gépkezelő a munkagép kulcsos kapcsolóját BE helyzetbe állítja, a rendszer áramot kap. A kulcsos kapcsolóval biztosított áramellátás után 15 másodperccel a(z) 5. ábrához hasonló képernyő jelenik meg.



Illusztráció 5g03406316

Nyomja meg az "Accept (Elfogad)" gombot a képernyő nyugtázásához. A(z) 6. ábrához és a(z) 1. ábrához hasonló képernyő jelenik meg.



Illusztráció 6g03406276


Illusztráció 7g03406367
A rendszer állapotjelzője

A beindítási folyamat alatt a kijelző önellenőrzést hajt végre. Az önellenőrzés során a kijelző meggyőződik arról, hogy minden alkatrész kommunikál-e, és a kijelző riasztása röviden megszólal. Amikor az önellenőrzés befejeződik, a következő történik:

  • A rendszer állapotjelzője zöldre változik.

  • A kamerák működésbe lépnek.

  • A közelséget jelző oszlop működésbe lép.

Megjegyzés Ügyeljen arra, hogy a munkagépnek a "Zóna irányát feltüntető radarjelző" jobb oldalán jelzett típusa megfeleljen a működtetett munkagép típusának. Ha nem a megfelelő munkagép jelenik meg, forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. Lásd: 1. ábra.

Ha az önellenőrzés nem sikerül, a rendszer állapotjelzője pirosra változik, a kamerák képernyői működésbe lépnek, és a tárgyjelző érzékelő képernyője kikapcsol. Ha az önellenőrzés nem sikerül, forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Caterpillar Information System:

Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen System Components
980L Tier 3 Wheel Loader Machine System Gear Pump (Secondary Steering) - Remove and Install
950M and 962M Wheel Loaders Cooling System Coolant (ELC) - Change
725C Articulated Truck Retarding System
MH3059 Material Handler Machine System Air Cleaner
745 and 740 GC & 740 EJECTOR Articulated Truck Systems Gear Pump (Pilot)
CP54B, CS54B and CS64B Vibratory Soil Compactors Machine Systems General Information (Vibratory System)
2013/07/11 New Duo-Cone® Seal is Now Used on Certain 770, and 772 Off-Highway Trucks {4008, 4050, 4201, 7561}
2013/07/11 New Duo-Cone® Seal is Now Used on Certain 773F, 775F, 777F, 773G, 775G, and 777G Off-Highway Trucks {4000, 4201, 7561}
MH3059 Material Handler Hydraulic System Location of Components (Return System)
834K Wheel Dozer and 836K Landfill Compactor Machine Systems Piston Pump Cutoff Pressure (Hydraulic Fan) - Test and Adjust
Special Instructions of 416-5705 Guard Kit on Certain D-Series Models {7150, 7153, 715L} Special Instructions of 416-5705 Guard Kit on Certain D-Series Models {7150, 7153, 715L}
Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Display Navigation
Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Main Screen
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Machine Systems Fuel Tank - Remove and Install
Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Configuration Screen
Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Diagnostic Summary Screen
Cat® Detect Object Detection, Gen III System, Touch Screen Washing System
24M Motor Grader Braking and Hydraulic Fan System Control Manifold (Brake, Hydraulic Fan) - If Equipped
24M Motor Grader Braking and Hydraulic Fan System Parking Brake Control - If Equipped
24M Motor Grader Braking and Hydraulic Fan System Solenoid Valve (Parking Brake) - If Equipped
24M Motor Grader Hydraulic and Steering System Control Manifold (Implement, Steering)
834K Wheel Dozer and 836K Landfill Compactor Machine Systems Transmission Hydraulic Control - 836K
24M Motor Grader Braking and Hydraulic Fan System Pressure Sensor (Brake Oil Accumulator) - If Equipped
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.