C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Caterpillar


Engine Air Cleaner Element (Dual Element) - Inspect/Clean/Replace - If Equipped

Usage:

C27 127


FIGYELMEZTETÉS

Soha ne járassa a motort levegőszűrő nélkül. Soha ne járassa a motort sérült levegőszűrővel. Ne használjon olyan levegőszűrőt, amelynek sérültek a redői, tömítései, vagy szigetelései. A motor alkatrészeinek megrongálódásához vezet, ha a motorba szennyeződés kerül. A levegőszűrők segítik meggátolni a levegőben lévő szennyeződés bekerülését a beszívónyílásba.



FIGYELMEZTETÉS

Soha ne szervizelje a levegőszűrőt járó motorral, mivel így szennyeződés kerülhet a motorba.


Légszűrő betétek javítása

Ha a légszűrő betét eltömődik, a levegő elszakíthatja a légszűrő betétet. A szűretlen levegő jelentősen meggyorsítja a motor belső kopását. Az Ön Caterpillar márkakereskedője biztosítani tudja a felszerelésének megfelelő légszűrő betéteket. Lépjen kapcsolatba Caterpillar márkakereskedőjével a megfelelő légszűrő betétért.

  • Naponta ellenőrizze az előszűrőn (ha a felszereltség része) a szennyeződést és törmeléket. Szükség esetén távolítsa el a szennyeződést és a törmeléket.

  • Az üzemeltetési körülmények (por, piszok és törmelék) szükségessé tehetik a légszűrő betétek gyakoribb javítását.

  • A légszűrő betéteket akár hat alkalommal is ki lehet tisztítani, ha azokat megfelelően tisztítják és ellenőrzik.

  • A levegőszűrő betéteit évente legalább egyszer ki kell cserélni. Ezt a cserét mindenképp el kell végezni, függetlenül attól, hogy előtte hányszor tisztították a szűrőt.

Cserélje ki a piszkos papír légszűrő betéteket tiszta légszűrő betétekre. Beszerelés előtt a légszűrő betéteket alaposan át kell nézni, hogy a szűrő anyagán ne legyenek szakadások és/vagy lyukak. Ellenőrizze, hogy a légszűrő betét tömítése vagy szigetelése nem károsodott. Tartson kéznél elegendő légszűrő betétet csere céljára.

Kettős betéttel rendelkező levegőszűrők

A kettős betéttel rendelkező levegőszűrők egy primer és egy szekunder légszűrő betétet tartalmaznak. Ha a szűrőt megfelelően tisztítja és ellenőrzi, a primer légszűrő betétet akár hatszor is fel lehet használni. A primer légszűrő betétet évente legalább egyszer ki kell cserélni. Ezt a cserét mindenképp el kell végezni, függetlenül attól, hogy előtte hányszor tisztították a szűrőt.

A szekunder légszűrő betét nem javítható és nem mosható ki. A primer légszűrő betét minden harmadik tisztítása során ki kell cserélni a szekunder légszűrő betétet. Ha a gép poros, szennyezett környezetben üzemel, akkor a szűrőbetéteket esetleg gyakrabban kell cserélni.



Illusztráció 1g00736431
(1) Fedél
(2) Primer légszűrő betét
(3) Szekunder légszűrő betét
(4) Turbófeltöltő levegőbemenete

  1. Vegye le a burkolatot. Távolítsa el a primer légszűrő betétet.

  2. A primer légszűrő betét minden harmadik tisztítása során ki kell cserélni a szekunder légszűrő betétet.

    Megjegyzés Lásd "A primer légszűrő betétek tisztítása" című részt.

  3. Fedje le a turbófeltöltő levegőbemeneti nyílását ragasztószalaggal, hogy ne szálljon be a por.

  4. Tiszta, száraz ronggyal tisztítsa meg a légszűrő fedelének és házának belsejét.

  5. Távolítsa el a ragasztószalagot a turbófeltöltő levegőbemeneti nyílásáról. Szerelje be a szekunder légszűrő betétet. Helyezze be az új vagy megtisztított primer légszűrő betétet.

  6. Helyezze vissza a levegőszűrő fedelét.

  7. Állítsa újra a légszűrő szervizjelzőt.

A primer légszűrő betétek tisztítása


FIGYELMEZTETÉS

A Caterpillar azt javasolja, hogy vegye igénybe az engedélyezett szűrőtisztítási szolgáltatást, ami a Caterpillar forgalmazóknál hozzáférhető. A Caterpillar tisztítási eljárás jól bevált módszerekre épül, és megbízható minőséget, valamint a szűrő maximális élettartamát biztosítja.

Amennyiben a szűrőbetét tisztítását maga szeretné elvégezni, tartsa szem előtt a következő irányelveket:

A por eltávolításához ne ütögesse vagy rázza a szűrőbetétet.

A szűrőbetétet ne mossa ki.

A szűrőbetétből a port alacsony nyomású sűrített levegővel fújja ki. A levegőnyomás nem lehet több 207 kPa (30 psi)-nál. A levegőt a redők irányában fel-le, a betéttől kifelé irányban irányítsa. Nagyon vigyázzon, nehogy a redők megsérüljenek.

Ne használjon olyan szűrőket, melynek sérültek a redői, a tömítései vagy a szigetelése. Ha a motorba por jut be, a motor alkotóelemei károsodhatnak.


Ha a szűrőt megfelelően tisztítja és ellenőrzi, a primer légszűrő betétet akár hatszor is fel lehet használni. Amikor a primer légszűrő betétet tisztítja, ellenőrizze, hogy a szűrő anyagában nincsenek-e hasadások vagy szakadások. A primer légszűrő betétet évente legalább egyszer ki kell cserélni. Ezt a cserét mindenképp el kell végezni, függetlenül attól, hogy előtte hányszor tisztították a szűrőt.

Használjon tiszta primer légszűrő betéteket, amíg a piszkos betéteket tisztítja.


FIGYELMEZTETÉS

A légszűrőbetéteket ne rázogatással vagy ütögetéssel tisztítsa. Ez a tömítések megrongálódásához vezethet. Ne használjon olyan szűrőbetétet, melynek sérültek a redői, tömítései, vagy szigetelései. A sérült szűrőbetét nem szűri meg a szennyeződéseket. A motor megrongálódhat.


Mielőtt a tisztításhoz hozzáfogna, szemrevételezéssel ellenőrizze a primer légszűrő betéteket. Ellenőrizze, hogy a levegőszűrő betétek szigetelése, tömítése és külső burkolata nem sérült-e. Ha a levegőszűrő betét sérült, selejtezze ki.

A primer légszűrő betétek tisztításához két általános módszer áll rendelkezésre:

  • sűrített levegő

  • vákuumos tisztítás

Sűrített levegő

Sűrített levegővel csak azokat a primer légszűrő betéteket szabad tisztítani, amelyeket előtte legfeljebb kétszer tisztítottak meg. A sűrített levegő nem távolítja el a szén- és olajlerakódásokat. Legfeljebb 207 kPa (30 psi) nyomású szűrt, száraz levegővel dolgozzon.



Illusztráció 2g00281692

Megjegyzés Amikor a primer légszűrő betéteket tisztítja, mindig a tiszta (belső) oldallal kezdje, hogy a szennyező részecskéket a szennyezett (külső) oldal felé irányítsa.

Úgy állítsa be a tömlőt, hogy a légáram a betét belsejében a szűrő hosszában haladjon, így a papírredők nem sérülnek. Ne irányítsa a légáramot közvetlenül a primer légszűrő betétre. Ha ezt teszi, a szennyeződések még jobban behatolhatnak a redők közé.

Megjegyzés Lásd "A primer légszűrő betétek ellenőrzése" című részt.

Vákuumos tisztítás

A vákuumos tisztítás az olyan primer légszűrő betétek tisztítására szolgál, amelyeket a száraz, poros körülmények miatt naponta kell tisztítani. A sűrített levegővel történő tisztítás elsőbbséget élvez a vákuumos tisztítással szemben. A vákuumos tisztítás nem távolítja el a szén- és olajlerakódásokat.

Megjegyzés Lásd "A primer légszűrő betétek ellenőrzése" című részt.

A primer légszűrő betétek ellenőrzése



Illusztráció 3g00281693

Vizsgálja meg a tiszta, száraz primer légszűrő betétet. Használjon 60 W-os kék égőt egy sötét szobában vagy hasonló adottságú helyen. A kék égőt helyezze be a primer légszűrő betétbe. Forgassa el a primer légszűrő betétet. Ellenőrizze, hogy a primer légszűrő betéten nincsenek-e szakadások és/vagy lyukak. Olyan égővel vizsgálja meg a primer légszűrő betétet, amely átvilágít a szűrő anyagán. Ha nem biztos a vizsgálat eredményében, hasonlítsa össze a primer légszűrő betétet egy új, azonos rendelési számú betéttel.

Ne használjon olyan primer légszűrő betétet, amelynek szűrőanyaga elszakadt és/vagy kilyukadt. Ne használjon olyan primer légszűrő betétet, amelynek sérültek a redői, a tömítései vagy a szigetelései. A sérült primer légszűrő betéteket selejtezze le.

A primer légszűrő betétek tárolása

Ha a vizsgálaton átment primer légszűrő betétet nem tervezi azonnal használni, eltárolhatja azt későbbi használathoz.



Illusztráció 4g00281694

Ne használjon festéket, vízálló fedelet vagy műanyagot a tárolás védőfedeleként. Elzáródhat a levegő áramlása. A szennyeződések és sérülések elleni védelemhez csomagolja a primer légszűrő betéteket Volatile Corrosion Inhibited (VCI) gőzfázisú inhibitoros papírba.

Helyezze a primer légszűrő betétet egy dobozba a tároláshoz. Az azonosítás érdekében jelölje meg a doboz külsejét, és jelölje meg a primer légszűrő betétet. Adja meg a következő információkat:

  • Tisztítás dátuma

  • A tisztítások száma

A dobozt száraz helyen tárolja.

Caterpillar Information System:

C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant Temperature Regulator - Replace
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant Sample (Level 2) - Obtain
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant Sample (Level 1) - Obtain
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant Level - Check
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant Extender (ELC) - Add
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant (ELC) - Change
3508C, 3512C, and 3516C Locomotive Engines Diagnostic Trouble Codes
349F and 352F Excavators Hydraulic System Swivel
Conversion Procedure for Voltage on the C32 Power Module{4467, 4490, 7002} Conversion Procedure for Voltage on the C32 Power Module{4467, 4490, 7002}
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Coolant (DEAC) - Change
C27 Generator Set Refill Capacities and Recommendations
C9 Petroleum Engine Product Lifting
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Engine Valve Lash - Check
C9 Petroleum Engines Grounding Stud - Inspect/Clean/Tighten
C15 and C18 Engines Electronic Unit Injector - Check/Replace
C9 Petroleum Engine Product Description
3406E, C-10 and C-12 Truck Engines Configuration Parameters
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Reference Material
2010/02/05 New Air Compressors Are Available for Certain On-Highway Truck Engines {1803}
G3500B Engines Air Lines
2010/11/16 New Advanced Efficiency Filters Are Now Available {1408, 1435, 3004, 3067, 5068}
C9.3 Engine for Caterpillar Built Machines Piston and Rings
Repair of Pump Drive Gears for Torque Converters {3100, 3101} Repair of Pump Drive Gears for Torque Converters {3100, 3101}
C13, C15, and C18 Tier 4 Interim Engines Retarder - Test
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.