C4.4 (Mech) Industrial Engine Caterpillar


Engine Oil and Filter - Change

Usage:

C4.4 2L2

------ AVERTISMENT! ------

Uleiul fierbinte şi piesele fierbinţi pot cauza accidentări. Nu permiteţi ca uleiul sau componentele fierbinţi să vină în contact cu pielea.


Nu drenaţi uleiul atunci când motorul este rece. Pe măsură ce uleiul se răceşte, particulele de deşeuri în suspensie se depun pe fundul băii de ulei. Particulele de deşeuri nu se elimină prin drenarea uleiului rece. Drenaţi carterul cu motorul oprit. Drenaţi carterul când uleiul este cald. Această metodă de drenare permite drenarea corespunzătoare din ulei a particulelor de deşeuri în suspensie.

Nerespectarea acestei proceduri recomandate va determina recircularea împreună cu uleiul nou a particulelor de deşeuri prin sistemul de lubrifiere a motorului.

Drenaţi uleiul de motor



Ilustraţie 1g01356033
Buşon de drenaj pentru ulei

Opriţi motorul după ce a funcţionat la temperatura normală de funcţionare. Utilizaţi una din următoarele metode pentru a drena uleiul din carterul motorului:

  • Dacă motorul este prevăzut cu o supapă de drenare, rotiţi mânerul supapei de drenare în sens antiorar pentru a drena uleiul. După drenarea uleiului, rotiţi mânerul supapei de drenare în sens orar pentru a închide supapa de drenare.

  • Dacă motorul nu este prevăzut cu o supapă de drenare, demontaţi buşonul de drenaj pentru ulei (1) pentru a permite drenajul uleiului. Dacă motorul este prevăzut cu o baie de ulei puţin adâncă, demontaţi buşoanele inferioare de drenaj al uleiului de pe ambele capete ale băii de ulei.

După drenarea uleiului, buşoanele de drenaj al uleiului trebuie să fie curăţate şi instalate. Dacă este cazul, înlocuiţi garnitura inelară de pe dopul de drenaj.

Anumite tipuri de băi de ulei au buşoane de drenaj pentru ulei pe ambele laturi, din cauza formei băii. Acest tip de baie de ulei necesită drenarea uleiului de motor din ambele dopuri.

Înlocuiţi filtrul de ulei rotativ


NOTIFICARE

Filtrele de ulei Caterpillar sunt construite conform specificaţiilor Caterpillar. Utilizarea unui filtru nerecomandat de către Caterpillar poate duce la deteriorarea gravă a lagărelor motorului, arborelui cotit, etc., ca rezultat al particulelor reziduale mai mari din uleiul nefiltrat care intră în sistemul de ungere al motorului. Folosiţi numai filtre de ulei recomandate de către Caterpillar.


  1. Demontaţi filtrul de ulei cu o cheie cu lanţ 1U-8760.

    Notă Următoarele acţiuni pot fi efectuate în cadrul programului de întreţinere preventivă.

  2. Deschideţi filtrul de ulei cu o lamă pentru filtrul de ulei 175-7546. Despărţiţi pliurile şi inspectaţi filtrul de ulei pentru depistarea resturilor metalice. O cantitate excesivă de resturi metalice în filtrul de ulei poate indica uzura timpurie sau o defecţiune iminentă.

    Utilizaţi un magnet pentru a diferenţia metalele feroase de cele neferoase care se află în elementul filtrului de ulei. Metalele feroase pot indica uzura pe componentele din oţel şi din fontă ale motorului.

    Metalele neferoase pot indica uzura pe componentele din aluminiu, alamă sau bronz ale motorului. Componentele care pot fi afectate includ următoarele articole: lagărele principale, lagărele de bielă, lagărele turbosuflantei şi chiulase.

    Din cauza uzurii normale şi a fricţiunii, nu este un lucru neobişnuit să găsiţi cantităţi mici de resturi în filtrul de ulei. Consultaţi reprezentantul Cat pentru a stabili o analiză ulterioară dacă se găseşte o cantitate excesivă de resturi în filtrul de ulei.



    Ilustraţie 2g01356034
    (2) Cap filtru
    (3) Garnitură inelară
    (4) Racord

  3. Curăţaţi suprafaţa de etanşare a capului filtrului de ulei (2). Asiguraţi-vă că racordul (4) din capul filtrului este bine fixat.

  4. Curăţaţi suprafaţa de etanşare a capului filtrului de ulei (2). Asiguraţi-vă că racordul (4) din capul filtrului este bine fixat.


    NOTIFICARE

    Nu umpleţi filtrele cu ulei înainte de a le instala. Combustibilul nu va fi filtrat şi poate fi contaminat. Uleiul contaminat poate produce uzura accelerată a componentelor motorului.


  5. Instalaţi filtrul de ulei. Strângeţi manual filtrul de ulei conform instrucţiunilor indicate pe filtrul de ulei. Nu strângeţi excesiv filtrul de ulei.

Notă Este posibil ca unele filtre de ulei să fie montate pe verticală. Consultaţi figura 3. Începeţi cu pasul (1) pentru a demonta filtrul de ulei şi pentru a monta filtrul de ulei.



Ilustraţie 3g01356074
Exemplu tipic

Umpleţi carterul motorului

  1. Scoateţi buşonul gurii de umplere cu ulei. Consultaţi Manualul de operare şi întreţinere pentru informaţii suplimentare privind specificaţiile lubrifiantului. Umpleţi carterul cu cantitatea corespunzătoare de ulei. Consultaţi Manualul de operare şi întreţinere pentru informaţii suplimentare despre capacităţile de umplere.


    NOTIFICARE

    Dacă este echipat cu un sistem auxiliar de filtrare a uleiului sau un sistem îndepărtat de filtrare a uleiului, respectaţi recomandările producătorului echipamentului sau ale producătorului filtrului. Umplerea sub nivel sau umplerea în exces cu ulei a carterului poate produce deteriorarea motorului.



    NOTIFICARE

    Pentru a preveni deteriorarea lagărului arborelui, rotiţi motorul cu combustibilul OFF (OPRIT). Acesta va umple filtrele de ulei înainte de a porni motorul. Nu rotiţi motorul mai mult de 30 de secunde.


  2. Porniţi motorul şi lăsaţi-l să funcţioneze la "LOW IDLE" (ralanti mic) timp de două minute. Efectuaţi această procedură pentru a asigura faptul că sistemul de lubrifiere are ulei şi că filtrele de ulei sunt pline. Inspectaţi filtrul de ulei pentru a depista eventualele scurgeri.

  3. Opriţi motorul şi lăsaţi uleiul să se scurgă înapoi în baia de ulei timp de minim zece minute.


    Ilustraţie 4g01165836
    (Y) Marcajul "MIN". (X) Marcajul "MAX".

  4. Demontaţi indicatorul de nivel al uleiului pentru a verifica nivelul de ulei. Menţineţi nivelul de ulei între marcajele "MIN" şi "MAX" de pe indicatorul de nivel al uleiului.

Caterpillar Information System:

C32 Marine Engines Engine Oil Filter Base
C18 Marine Auxiliary Engines Electrical Power Supply - Test
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Cylinder Head - Install
Contaminated Oil Related Component Failures in Light Armored Vehicles That Are Powered by 3126 Engines{1308} Contaminated Oil Related Component Failures in Light Armored Vehicles That Are Powered by 3126 Engines{1308}
3512B Marine Auxiliary Engine Engine Oil and Filter - Change
C32 Marine and Auxiliary Marine Engines Exhaust Manifold - Remove and Install
C32 Marine Propulsion Engines Injector Solenoid - Test
C9 Agricultural Engine for Challenger Tractors Air Inlet Heater - Test
Starting Motor - Delco 50-MT Starting Motor
CX28 On-Highway Transmission Oil Filter and Base (Power Train) - Remove and Install
C9 Agricultural Engine for Challenger Tractors Component Location
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Cylinder Head - Remove
CX28 On-Highway Transmission Torque Converter - Remove
C32 Marine and Auxiliary Marine Engines Engine Oil Filter Base - Remove
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System System Schematic
CX28 On-Highway Transmission Torque Converter - Install
C9 On-highway Engine Clean Gas Induction Valve - Remove
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System Transmission, SPN 117 - FMI 2
CX28 On-Highway Transmission Torque Converter Housing - Remove
C32 Marine and Auxiliary Marine Engines Engine Oil Filter Base - Install
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System Transmission, SPN 161 - FMI 2
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System Transmission, SPN 191 - FMI 12
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System Transmission, SPN 702 - FMI 2
TA19-M2WD and TA19-M4WD (Delta) Agricultural Transmission Power Train Electronic Control System Transmission, SPN 702 - FMI 7
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.