988K Wheel Loader Caterpillar


Safety Messages

Usage:

988K L8X
Na tomto stroji je umístěno několik specifických bezpečnostních štítků. V této kapitole je přehledně uvedeno přesné umístění štítků a tím i nebezpečných míst s popisem signalizovaných rizik. Seznamte se prosím se všemi bezpečnostními štítky.

Přesvědčte se, zda jsou všechny bezpečnostní štítky čitelné. Očistěte nebo vyměňte výstražné štítky, pokud nelze přečíst text popisu. Vyměňte ilustrace, pokud nelze rozeznat obrázek. K čištění bezpečnostních štítků používejte kus tkaniny, vodu a mýdlo. K čištění bezpečnostních štítků nepoužívejte rozpouštědla, benzin nebo jiné agresivní chemikálie. Rozpouštědla, benzin či jiné silné chemikálie by mohly rozpustit lepidlo, kterým jsou bezpečnostní štítky přilepeny. Rozpuštěním lepidla dojde k odlepení bezpečnostního štítku od stroje.

Nahraďte jakýkoli chybějící nebo poškozený výstražný štítek. Pokud je bezpečnostní štítek na vyměňovaném dílu, připevněte ho i na nový díl. Náhradní bezpečnostní štítky jsou k dispozici u všech prodejců společnosti Caterpillar.



Ilustrace 1g03392883


Ilustrace 2g03392891

Neuvádějte v činnost (1)



Ilustrace 3g01379128

Tento výstražný štítek je umístěný uvnitř kabiny na levém předním sloupku konstrukce ROPS.

------ VÝSTRAHA! ------

NEUVÁDĚJTE TENTO STROJ DO ČINNOSTI A NEPROVÁDĚJTE NA NĚM ŽÁDNÉ PRÁCE, DOKUD JSTE SE NESEZNÁMILI S POKYNY A VÝSTRAHAMI V PŘÍRUČKÁCH PRO PROVOZ A ÚDRŽBU NEBO SI NEJSTE JISTI, ŽE JIM DOBŘE ROZUMÍTE. NERESPEKTOVÁNÍ POKYNŮ NEBO NEDBÁNÍ VÝSTRAH BY MOHLO MÍT ZA NÁSLEDEK VÁŽNÝ NEBO I SMRTELNÝ ÚRAZ. NÁHRADNÍ PŘÍRUČKY VÁM NA POŽÁDÁNÍ DODÁ ZÁSTUPCE FIRMY CATERPILLAR. ODPOVÍDÁTE ZA DODRŽOVÁNÍ POKYNŮ A ZA SPRÁVNOU PÉČI O STROJ.


Bezpečnostní pás (2)



Ilustrace 4g01371636

Tento výstražný štítek je umístěný uvnitř kabiny na levém předním sloupku konstrukce ROPS.

------ VÝSTRAHA! ------

Během činnosti stroje musíte být vždy připoután bezpečnostním pásem a tak se vyhnout vážnému nebo smrtelném úrazu v případě nehody nebo převrácení stroje. Opomenutí připoutat se před uvedením stroje do činnosti bezpečnostním pásem může mít za následek vážný nebo i smrtelný úraz.


Sjíždění ze svahu (3)

Tento výstražný štítek je umístěný uvnitř kabiny na levém předním sloupku konstrukce ROPS.



Ilustrace 5g02151383

------ VÝSTRAHA! ------

Tento kolový nakladač není vybaven odlehčovací brzdou a nemá se používat na odvoz materiálu po svahu dolů vysokou rychlostí. Pokud jsou provozní brzdy při jízdě dolů používány nadměrně, mohou se přehřát a selhat, což může mít za následek vážný nebo i smrtelný úraz. Při sjíždění dolů zařaďte vhodný rychlostní stupeň a použijte brzdění motorem, aby se zabránilo přílišnému nárůstu rychlosti a nadměrnému použití provozních brzd. Použijete-li při sjíždění provozní brzdy, použijte vždy pravý brzdový pedál.


Product Link (4)

Tento výstražný štítek je umístěný uvnitř kabiny na levém předním sloupku konstrukce ROPS.



Ilustrace 6g01381177

------ VÝSTRAHA! ------

Tento stroj je vybaven komunikačním zařízením Product Link společnosti Caterpillar. Při použití elektrických detonátorů musí být toto zařízení pro komunikaci vypnuto ve vzdálenosti 12 m (40 ft) od zóny odstřelu (zařízení pro satelitní komunikaci) a ve vzdálenosti 3 m (10 ft) (zařízení pro pozemní komunikaci), případně ve vzdálenosti nařízené platnými zákonnými požadavky. Jestliže to neuděláte, může dojít k interferenci s odstřelovými činnostmi s následkem vážného úrazu nebo smrti.

V případě, že nelze zjistit typ modulu Product Link, společnost Caterpillar doporučuje, aby bylo zařízení vypnuto ve vzdálenosti nejméně 12 m (40 ft) od hranice zóny odstřelu.


Nesvařujte konstrukci ROPS ani do ní nevrtejte (5)



Ilustrace 7g01212098

Tento bezpečnostní štítek je umístěný uvnitř kabiny nalevo od sedadla obsluhy na levém sloupku kabiny.

------ VÝSTRAHA! ------

Poškození konstrukce, převrácení, modifikace, změny nebo nesprávná oprava mohou ohrozit ochrannou schopnost této konstrukce, což má za následek neplatnost tohoto osvědčení. Nesvařujte na této konstrukci a nevrtejte do ní díry. Poraďte se se zástupcem firmy Caterpillar o omezeních pro konstrukcí pří respektování podmínek její certifikace.


"Certifikace ROPS (Ochranná konstrukce při převrácení) a FOPS (Ochranná konstrukce při pádu předmětů)"

"Je-li konstrukce správně nainstalována na stroji, který nebyl upraven tak, aby překračoval testovací hmotnost certifikace, splňuje v době instalace kritéria následujících norem:SAE J396, SAE J1040 88, ISO 3471 1986, ISO 3471 1994, SAE J231 81 a ISO 3449 1992ÚROVEŇ II."

Otáčející se ventilátor (6)

Dva z těchto bezpečnostních štítků jsou umístěny na zadní straně stroje poblíž jeho pravé strany. Jeden bezpečnostní štítek je umístěný na zadním horním ochranném krytu chladiče motoru a další je umístěný na zadním dolním ochranném krytu chladiče motoru.



Ilustrace 8g01383892

------ VÝSTRAHA! ------

Otáčející se lopatky ventilátoru chladiče mohou způsobit vážný nebo i smrtelný úraz.

Dříve, než začnete provádět jakoukoliv zkoušku nebo seřizování, vypněte motor a nechte ventilátor zcela zastavit.

Před spuštěním motoru se přesvědčte, že jsou instalovány všechny ochranné kryty a bezpečně namontovány. Nepřipusťte, aby jakýkoliv nástroj nebo zkušební zařízení vyčnívalo do dráhy lopatek ventilátoru, nebo tam spadlo účinkem vibrací.


Nedostatečný prostor (7)



Ilustrace 9g01371644

Tento bezpečnostní štítek je umístěn na obou stranách stroje u kloubového spoje.

------ VÝSTRAHA! ------

Zůstaňte v bezpečné vzdálenosti. V tomto prostoru není místo pro člověka, když stroj zatáčí. Sevřením konstrukce by mohlo dojít k vážnému nebo i smrtelnému úrazu.


Riziko pádu (8)



Ilustrace 10g01397286

Tento bezpečnostní štítek je umístěný poblíž hořejšku dozadu směřující části předního blatníku na obou stranách stroje.

------ VÝSTRAHA! ------

Riziko pádu. Při pádu ze stroje, při provádění servisních úkonů ve vyšších polohách, může dojít k vážnému nebo smrtelnému úrazu. Proveďte vhodná opatření, nebo použijte vnější přístupové zařízení.


Nesprávné připojení kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj (9)



Ilustrace 11g01370909

Tento bezpečnostní štítek je umístěný na spodní straně přístupového krytu k prostoru akumulátorů na pravé straně stroje.

------ VÝSTRAHA! ------

K akumulátorům je omezený přístup. Nesprávné připojení propojovacích kabelů k akumulátorům při spouštění motoru může způsobit explozi a následný úraz.

Nepřipojujte propojovací kabely přímo k akumulátorům. Použijte zásuvku pro připojení propojovacích kabelů, nebo kladnou svorku na spouštěči motoru.

Pokud není k dispozici zásuvka pro připojení propojovacích kabelů, připojte kabely ke spouštěči. Vždy připojte kladný (+) kabel ke kladné (+) svorce na spouštěči motoru a záporný (-) kabel z vnějšího zdroje na blok motoru. Dodržujte postup uvedený v příručce pro provoz a údržbu stroje.


Systém pod tlakem (10)



Ilustrace 12g01371640

Tento výstražný štítek je umístěn na spodní straně přístupového krytu k uzávěru plnicího otvoru chladiče.

------ VÝSTRAHA! ------

Systém pod tlakem: Horká chladicí kapalina může způsobit těžké opařeniny. Vypněte motor a počkejte, dokud chladič nevychladne, abyste víčko mohli odstranit. Nejprve víčko pomalu povolte, abyste uvolnili tlak.


Systém pod tlakem (11)

Tento bezpečnostní štítek je umístěný na pravé plošině na spodní straně přístupového krytu k víku plnicího otvoru hydraulické nádrže.



Ilustrace 13g01371640

------ VÝSTRAHA! ------

Při provozní teplotě je hydraulická nádrž horká a je také pod tlakem.

Horký olej a horké součásti mohou způsobit úraz. Vyvarujte se zasažení pokožky horkým olejem nebo dotyku horké součásti.

Snímejte víčko plnicího otvoru jen když motor stojí a víčko dostatečně vychladlo tak, aby bylo možné se jej dotknout holou rukou.Snímejte víčko zvolna, aby se mohl uvolnit přetlak.


Riziko rozdrcení (12)



Ilustrace 14g01371647

Tento bezpečnostní štítek je umístěný na pravé straně stroje poblíž kloubového spoje.

------ VÝSTRAHA! ------

Před zvedáním stroje jeřábem, před přepravou nebo před prováděním údržby a servisu v prostoru kloubového spojení rámů stroje spojte pevně obě části rámu spojovacím táhlem. Před opětovným uvedením stroje do činnosti rozpojte obě části kloubového rámu a umístěte zámek řízení do úložné polohy. Sevřením dílů by mohlo dojít k vážnému nebo i smrtelnému úrazu.


Parkovací brzda (13)



Ilustrace 15g01435623

Tento bezpečnostní štítek je umístěný na krytu parkovací brzdy poblíž kloubového spoje.

------ VÝSTRAHA! ------

PŘED RUČNÍM UVOLNĚNÍM PARKOVACÍ BRZDY: Zastavte motor a zajistěte kola stroje zakládacími klíny, zabráníte tak možnému úrazu při nečekaném pohybu stroje.

PŘED DEMONTÁŽÍ BRZDY: Uvolněte tlak oleje v brzdách opakovaným zabrzděním a odbrzděním brzd, dokud měřidlo tlaku oleje v brzdách neukazuje na nulu.

Správný postup viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Ruční odbrzdění parkovací brzdy".


Caterpillar Information System:

D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Cab Heater Group
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Adjustable Seat
924K, 930K and 938K Wheel Loaders Electrohydraulic System Main Control Valve
924K, 930K and 938K Wheel Loaders Electrohydraulic System Steering Cylinder
924K, 930K and 938K Wheel Loaders Electrohydraulic System Steering Cylinder
AD55B Underground Articulated Truck Transmission Oil Filter - Replace
AD55B Underground Articulated Truck Transmission Oil - Change
AD55B Underground Articulated Truck Screen (Torque Converter) - Clean
AD55B Underground Articulated Truck Capacities (Refill)
Oil Leakage Around the Injector Wiring Harness on Certain C12 Marine and Certain 3176C Machine Engines{1290, 1408, 1900} Oil Leakage Around the Injector Wiring Harness on Certain C12 Marine and Certain 3176C Machine Engines{1290, 1408, 1900}
D6N Track-Type Tractor Engine Supplement Alternator - Remove and Install
906H2, 907H2 and 908H2 Compact Wheel Loaders Radiator Core - Clean
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Air Conditioner Group
988K XE Wheel Loader Additional Messages
988K XE Wheel Loader Specifications
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Refrigerant Condenser
Installing the New Alternator and Starter Cables{1000, 1401, 1402, 1408} Installing the New Alternator and Starter Cables{1000, 1401, 1402, 1408}
Using the 4C-6090 Multichannel Temperature Selector Group{0599, 0701, 0706, 1251, 1254, 1290, 1713} Using the 4C-6090 Multichannel Temperature Selector Group{0599, 0701, 0706, 1251, 1254, 1290, 1713}
Custom Product Support Literature for the 380-7254 Steel Mill Ar for the 966H Wheel Loader{0374, 7000} Custom Product Support Literature for the 380-7254 Steel Mill Ar for the 966H Wheel Loader{0374, 7000}
924K, 930K and 938K Wheel Loaders Electrohydraulic System Pilot Oil Accumulator (Dead Engine, Lift Arm Lower) - Test and Charge
2012/05/28 New Software Is Now Available for D7E Track-Type Tractors {1920, 7620}
Incorrect Output Signal from Rotary Position Sensor in Certain Cat Products{1913, 4809, 5737} Incorrect Output Signal from Rotary Position Sensor in Certain Cat Products{1913, 4809, 5737}
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Sprocket
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractor Systems Sprocket
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.