3500 Generator Sets Caterpillar


Overhaul Considerations

Usage:

3516B 1NW

Nehéz alkalmazási terület

Nehéz alkalmazási területnek számít az összes olyan terület, amely túllépi az adott motorra vonatkozó közzétett szabványos paramétereket. A Caterpillar a következő motorparaméterekre tart fenn szabványokat:

  • Teljesítmény (LE)

  • A fordulatszám tartománya

  • Üzemanyag-fogyasztás

  • Üzemanyag minősége

  • Tengerszint feletti magasság

  • Karbantartási intervallumok

  • Az olaj kiválasztása

  • A hűtőfolyadék kiválasztása

  • Környezeti jellemzők

  • Beszerelés

Annak meghatározása érdekében, hogy a motor a meghatározott paraméterekkel működik-e, tekintse meg a motorra vonatkozó szabványokat vagy lépjen kapcsolatba Caterpillar forgalmazójával.

A nehéz alkalmazási terület meggyorsíthatja a részegységek kopását. A nehéz alkalmazási területen működő gépeket a következő okokból sokkal gyakrabban kell karbantartani:

  • Maximális megbízhatóság

  • A teljes élettartam megőrzése

A különböző egyéni alkalmazások miatt nem lehet azonosítani minden olyan tényezőt, amely hozzájárulhat a nehéz alkalmazási területhez. A motor karbantartásának szükségességével kapcsolatban konzultáljon a Caterpillar forgalmazójával.

A következő tényezők hozzájárulhatnak a nehéz alkalmazási terület kialakításához: környezet, helytelen használati műveletek és helytelen használati gyakorlatok.

Környezeti tényezők

Szélsőséges környezeti hőmérsékletek

A rendkívül hideg vagy meleg környezetben történő használat károsíthatja az alkatrészeket. Ha nagyon hideg környezetben gyakran indítja be és állítja le a motort, a szelepeket károsíthatja a szénlerakódás. A rendkívül forró bemeneti levegő csökkenti a motor teljesítményét.

Megjegyzés További információkért olvassa el a Használati és karbantartási útmutató, "Hideg időben történő használat" című részét (Használati rész), vagy olvassa el a Kiegészítő , SEBU5898, "Hideg időjárásra vonatkozó ajánlásokat ".

Tisztaság

A berendezés rendszeres tisztításának elmulasztása esetén, a koszos környezetben történő hosszú ideig tartó működés károsíthatja az alkatrészeket. A részegységek körül sár, szennyeződés vagy por rakódhat le. Ez megnehezítheti a karbantartást. A lerakódás korrozív kémiai anyagokat tartalmazhat. Az összetevők, elemek, korrozív kémiai anyagok és a só károsíthat néhány részegységet.

Helytelen használati gyakorlatok

  • Hosszú működtetés alacsony alapjáraton.

  • Nagy terhelés mellett történő használat után minimális lehűlési időtartam

  • A motor teljesítmény túl történő használat

  • A névleges terhelésnél nagyobb terheléssel történő üzemelés

  • A névleges sebességnél nagyobb sebességgel történő üzemelés

  • A motor olyan feladathoz történő használata, ami nem engedélyezett

Helytelen karbantartási gyakorlatok

  • A karbantartási intervallumok kitolása

  • A javasolttól eltérő üzemanyag, kenőanyag és hűtőfolyadék/fagyálló használata

Nagyjavítással kapcsolatos információk

A nagyjavítás során kicserélik a motor fontosabb, kopott alkatrészeit. A nagyjavítás intervalluma egy betervezett karbantartási intervallum. A motorokat bizonyos helyreállított alkatrészekkel helyreállítják vagy a kopott alkatrészeket újakra cserélik.

A nagyjavítás a következő karbantartási lépéseket foglalja magába:

  • Az összes alkatrésze szemrevételezése szétszerelés során

  • Az áltávolított tömítések és tömítőgyűrűk cseréje

  • A motor belső járatainak és a motorblokk tisztítása

  • A meghajtott berendezés illesztésének ellenőrzése

A legtöbb tulajdonos pénzt takaríthat meg azzal, ha betartja a Használati és karbantartási útmutatóban javasolt nagyjavítási intervallumokat. Gondolja végig a 1. oldalon található grafikont.



Illusztráció 1g00745964
(Y) Költség
(X) Idő
(1) A betervezett karbantartási és javítási költség
(2) A nem tervezett javítási és karbantartási költség

A 1. ábra, ( 1). sora a tulajdonos karbantartási és javítási költségeit tartalmazza, melyek akkor merülnek fel, ha betartja az ellenőrzésre, karbantartásra és javításra vonatkozó utasításokat. A görbe csúcsai jelentik a nagyjavításokat.

A (2). sor azokat a karbantartási és javítási költségeket jelenti, amelyek a javasolt intervallumokon túl történő használat következtében merülnek fel. A “hiba utáni javítás” filozófia betartása esetén a kezdeti költségek alacsonyabbak. Továbbá az első nagyjavítás késleltetve lett. Ennek ellenére a görbe csúcsai jelentősen magasabbak abban az esetben, amikor a “hiba utáni javítást ” alkalmazza.

A magasabb csúcsok két fontos tényező következtében jönnek létre:

  • A nagyjavítás meghibásodásig történő késleltetése növeli a katasztrofális hiba bekövetkezésének esélyét. Az ilyen típusú hiba több alkatrészt, munkaerőt és tisztítást igényel.

  • A túlzott kopás azt jelenti, hogy kevesebb alkatrész lesz újra felhasználható. Az alkatrészek újrahasznosításához és javításához nagyobb munkaerőre lesz szüksége.

Ha az összes költséget figyelembe veszi, a “ hiba utáni javítás” bizonyul a legolcsóbb megoldásnak.

Nem érdemes kivárni, amíg a motor a túlzott kopás vagy a hibák miatt problémásan kezd el működni. A várakozással nem tud pénzt megtakarítani. A meghibásodás előtt nagyjavítás a következő okok miatt lehet előnyös:

  • Elkerülhetők az előre nem tervezett, költséges állásidők.

  • Az újra felhasználható alkatrészekre vonatkozó irányelvek alapján több alkatrészt lehet ismételten felhasználni.

  • A motor élettartama a komolyabb meghibásodások miatt bekövetkező katasztrófák kockázata nélkül hosszabbítható meg.

  • A bővített élettartam a legjobb ár-érték arányt érheti el óránként.

Teljes átvizsgálás

A felsorolt alkatrészek szükséges karbantartásához szükséges szétszerelési és összeszerelési műveletek leírásához olvassa el a Szervizkönyvet. Segítségért forduljon Caterpillar forgalmazójához.

A motor vizsgálatához szükséges újra felhasználható alkatrészekre vonatkozó információkért olvassa el a Újrafelhasználható alkatrészekre és újrahasznosítási műveletekre vonatkozó utasítások , SEBF8029, "A használt alkatrészek újrafelhasználhatóságáról és újrahasznosításáról szóló kiadványok névjegyzékét".

Az Újrafelhasználható alkatrészekre és újrahasznosítási műveletekre vonatkozó utasítások a Caterpillar alkatrészek újrahasznosítási programjának részét képezi. Ezeket az irányelveket azért dolgoztuk ki, hogy a Caterpillar forgalmazók és vásárlók a az új alkatrészek szükségtelen beszerzésének elkerülése által csökkenteni tudják a kiadásokat. Amennyiben a motor alkatrészei megfelelnek az ellenőrzése vonatkozó specifikációknak, az alkatrészek újra felhasználhatók.

A megadott specifikáción kívüli alkatrészek nem tervezett leállásokat és/vagy költséges javításokat eredményezhetnek. A megadott specifikáción kívüli alkatrészek következtében megnövekedhet az üzemanyag-fogyasztás és csökkenthet a motor hatékonysága. Amennyiben a részi alkatrészek újra felhasználhatók, javíthatók vagy újrahasznosíthatók, nincs szükség új alkatrészekre. Ellenkező esetben a régi alkatrészek kicserélhetők, vagy egymással helyettesíthetők.

A Caterpillar forgalmazójától megvásárolhat minden olyan alkatrészt, amivel a lehető legalacsonyabb áron újraépítheti a motort.

Nagyjavítási programok

A nagyjavításhoz szükséges alkatrészek leggazdaságosabb beszerzési módja, ha a Caterpillar által felújított alkatrészeket vásárol. A Caterpillar által felújított alkatrészek az új alkatrészek töredékéért szerezhetők be. Ezeket az alkatrészeket a Caterpillar újította fel, és a használatukhoz hitelesítéssel rendelkeznek. A következő lista a felújított alkatrészeket tartalmazza:

  • Hengerfejek

  • Olajszivattyúk

  • Turbófeltöltők

  • Vízszivattyúk

A kapható felújított alkatrészek listájával kapcsolatban konzultáljon a Caterpillar forgalmazójával.

A Caterpillar forgalmazó elképzelhető, hogy több nagyjavítási lehetőséget is felajánl Önnek.

A Átalánydíjas nagyjavítás a nagyjavítás maximális árát garantálja. A megelőző karbantartási programok és nagyjavítási opciók számos forgalmazónál elérhetők, és az összes Caterpillar motorhoz kérhető. A megelőző nagyjavítás beütemezése előtt konzultáljon a Caterpillar forgalmazójával.

A nagyjavításra vonatkozó javaslatok

A Caterpillar az állásidők minimalizálása érdekében határozottan javasolja a beütemezett nagyjavításokat. A beütemezett nagyjavítások ár-érték aránya a legjobb. Ütemezzen be egy nagyjavítást a Caterpillar forgalmazójánál.

A nagyjavítási programok forgalmazónként eltérőek lehetnek. A nagyjavítási programokkal és a szervizelésekkel kapcsolatos információkért konzultáljon a Caterpillar forgalmazójával.

Caterpillar Information System:

D6G Series 2 Track-Type Tractor Bulldozer Tilt Brace - Lubricate - If Equipped
D6N Track-Type Tractor Hydraulic System Bulldozer Brace
D6G Series 2 Track-Type Tractor Additional Messages
953D Track-Type Loader Machine Systems Fuel Tank - Install
3176C Engines for Caterpillar Built Machines Sensors and Electrical Connectors
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Heater Coil - Remove and Install
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Evaporator Coil - Remove and Install
953D Track-Type Loader Machine Systems Fuel Tank - Remove
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Air Tank - Remove and Install
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Blower Motor (Air Conditioner and Heater) - Remove and Install
D6K Track-Type Tractor Power Train Piston Pump (Hydrostatic) - Assemble - Right Side
D6K Track-Type Tractor Power Train Piston Pump (Hydrostatic) - Disassemble - Right Side
657G Wheel Tractor-Scraper Wheel Tractor Power Train Gear Pump (Transmission) - Remove
D6N Track-Type Tractor Machine Systems Radiator Guard and Support
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Window Wiper and Wiper Motor - Remove and Install
657G Wheel Tractor-Scraper Wheel Tractor Power Train Retarder and Transfer Gear - Install
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Seat - Remove and Install
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Seat Suspension - Remove and Install
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Steering Control - Remove and Install
953D Track-Type Loader Machine Systems Piston Pump (Implement) - Disassemble
953D Track-Type Loader Machine Systems Piston Pump (Implement) - Assemble
966H and 972H Wheel Loaders Power Train Speed Sensor (Torque Converter Output) (Transmission Output)
657G Wheel Tractor-Scraper Machine Systems Air Conditioner and Mounting - Remove and Install
Operation of the Electrohydraulic Control for the Modified 824H Scoop{5702, 5705} Operation of the Electrohydraulic Control for the Modified 824H Scoop{5702, 5705}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.