777G Off-Highway Truck Caterpillar


Operator Controls

Usage:

777G GT7
Poznámka Váš stroj nemusí být vybaven všemi ovladači popsanými v této kapitole.

Ovladače na přístrojové desce



Ilustrace 1g02714626
(1) Spínač přístupových světel na přístrojové desce
(2) Spínač světlometů, parkovacích světel a zadních obrysových světel
(3) Spínač výstražných blikačů
(4) Spínač osvětlení přístrojové desky
(5) Spínač automatického ovládání odlehčovací brzdy (ARC)
(6) Spínač motorové brzdy (je-li ve výbavě)
(7) Prázdné pole
(8) Spínací skříňka motoru
(9) Spínač otáček ventilátoru
(10) Ovládání plynulého nastavení teploty
(11) Spínač klimatizace
(12) Zapalovač cigaret (12 V)

Spínač přístupových světel (1)



Ilustrace 2g02743716
Typ 1
(1) Spínač přístupových světel v úrovni terénu


Ilustrace 3g06280557
Typ 2
(1) Spínač přístupových světel v úrovni terénu

Spínače přístupových světel (1) - Přístupová světla se zapínají dvěma samostatnými obousměrnými spínači. Jeden spínač je na předním nárazníku a druhý spínač je na přístrojové desce. K zapnutí nebo vypnutí osvětlení použijte libovolný z těchto spínačů.

Obousměrné spínače ovládají světla LED, která osvětlují obě schodiště a oblast za přístupovými dvířky na pravé straně kapoty.

Spínač světlometů, parkovacích světel a zadních obrysových světel (2)

Spínač světlometů, parkovacích světel a zadních obrysových světel (2) - Spínač světlometů, parkovacích světel a zadních obrysových světel je třípolohový spínač. Stisknutím horní poloviny spínače do první zarážky zapnete parkovací světla a zadní obrysová světla. Stisknutím horní poloviny spínače do druhé zarážky zapnete světlomety, parkovací světla a zadní obrysová světla. Stisknutím dolní poloviny spínače vypnete všechny světlomety, parkovací světla a zadní obrysová světla.

Spínač výstražných blikačů (3)

Výstražná funkce směrových světel (3) - Stisknutím horní poloviny spínače zapnete výstražné blikače. Stisknutím dolní poloviny spínače vypnete výstražné blikače.

Spínač osvětlení přístrojové desky (4)

Spínač osvětlení přístrojové desky (4) - Stisknutím a přidržením horní poloviny spínače zvýšíte intenzitu osvětlení přístrojové desky. Stisknutím a přidržením dolní poloviny spínače snížíte intenzitu osvětlení přístrojové desky.

Automatické ovládání odlehčovací brzdy (5)

Automatické ovládání odlehčovací brzdy (ARC) (5) - Stisknutím horní poloviny spínače zvolíte polohu ZAPNUTO systému ARC. Systém ARC udržuje konstantní rychlost stroje při sjíždění ze svahu. Je-li to nutné, použijte ruční ovládání odlehčovací brzdy (17), čímž se během činnosti systému ARC vyvine větší zpomalovací síla. Stisknutím dolní poloviny spínače zvolíte polohu VYPNUTO systému ARC.

Vypínač systému ARC má během normálního provozu zůstat v poloze ZAPNUTO. Více informací viz Příručka pro provoz a údržbu , "Použití odlehčovací brzdy".

Spínač motorové brzdy (6) (je-li ve výbavě)

Spínač motorové brzdy (6) - Stisknutím horní poloviny spínače zvolíte polohu ZAPNUTO motorové brzdy. Motorová brzda zajišťuje kompresní brzdění při jízdě ze svahu. Stisknutím dolní poloviny spínače zvolíte polohu VYPNUTO motorové brzdy. Motorová brzda automaticky zajistí kompresní brzdění a bude fungovat pouze tehdy, když je spínač systému ARC v poloze ZAPNUTO.

Prázdný (7)

Prázdný konektor spínače

Spínací skříňka motoru (8)

Spínací skříňka motoru (8) -

Vypnutí - Tato poloha potlačí zpožděné zastavení motoru. Klíček je nutné podržet v této dočasné poloze, aby došlo k potlačení.

Poloha VYPNUTO - Aby bylo možné zasunout nebo vytáhnout klíč spínací skříňky motoru, musí být spínací skříňka motoru v poloze VYPNUTO. Otočením klíčkem ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO vypnete napájení elektrických obvodů stanoviště obsluhy. Přepnutím spínací skříňky motoru do polohy VYPNUTO zastavíte motor.

Zpožděné zastavení motoru umožňuje po otočení klíčku do polohy VYPNUTO motoru běžet ještě určitou dobu z důvodu ochlazení motoru a komponent systému stroje. Po dokončení práce se strojem přepněte spínací skříňku motoru do polohy VYPNUTO, čímž dojde k aktivaci zpožděného vypnutí motoru. Během zpožděného vypnutí motoru lze vyjmout klíček ze spínací skříňky motoru. Kdykoli během vypnutí motoru se zpožděním lze přepnout spínací skříňku motoru do polohy ZAPNUTO. Aktivaci či deaktivaci zpožděného vypnutí motoru a dobu prodlevy zpožděného vypnutí motoru lze naprogramovat pomocí systému ET.

Poznámka Když je spínací skříňka motoru přepnuta do polohy VYPNUTO, zabrzdí se parkovací brzdy a tlakové akumulátory brzd uvolní hydraulický tlak ze systému nouzové brzdy.

Poloha ZAPNUTO - Přívod elektrického proudu do elektrických obvodů v kabině zapnete tak, že otočíte klíčkem ve spínací skříňce ve směru hodinových ručiček do polohy ZAPNUTO.

Vypnutí motoru po volnoběhu (EIS) (je-li aktivováno) Tato funkce vypne motor poté, kdy obsluha po stanovenou dobu se strojem nepracuje. Tato funkce nevypíná příslušenství, které je v činnosti, je-li spínací skříňka motoru v poloze ZAPNUTO. Toto příslušenství může po vypnutí motoru po volnoběhu vybít akumulátor. Funkci EIS lze zapnout či vypnout a časovou prodlevu funkce EIS lze nastavit pomocí systémů Poradce a Cat ET. Funkce Vypnutí volnoběhu motoru může být vyžadována místními předpisy. Neponechávejte stroj bez dozoru, dokud se motor zcela nezastaví.

Poznámka Funkce EIS nebude aktivní za provozu stroje, při manipulaci s ovladači stroje a v průběhu servisních testů.

Poloha START - Motor se spouští otočením klíčkem ve spínací skříňce ve směru hodinových ručiček do polohy START. Když klíček ve spínací skříňce uvolníte, vrátí se do polohy ZAPNUTO.

Poznámka Aby spínací skříňka motoru aktivovala spouštěč, musí být ovladač převodovky v poloze PARKOVÁNÍ.

Poznámka Jestliže motor nenaskočí, vraťte klíček ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO. Tuto akci je nutné provést před dalším pokusem o spuštění motoru.

Více informací o spínací skříňce motoru viz Příručka pro provoz a údržbu, "Spouštění motoru".

Ovladače topení a klimatizace

Přepínač otáček ventilátoru (9)

Spínač ventilátoru (9) - Přepínač otáček ventilátoru ovládá rychlost ventilátoru.

Vypnuto - Přepnutím přepínače do této polohy se ventilátor vypne.

Ovládání plynulého nastavení ventilátoru - Nastavte ovladač plynulého nastavení rychlosti libovolně mezi polohou MINIMÁLNÍ (vlevo) a polohou MAXIMÁLNÍ (vpravo).

Ovladač plynulého nastavení teploty (10)

Ovládání plynulého nastavení teploty (10) - Nastavte ovladač libovolně mezi polohou MINIMÁLNÍ (vlevo) a polohou MAXIMÁLNÍ (vpravo). Tímto nastavením se ovládá intenzita topení a chlazení.

Spínač klimatizace (11)

Spínač klimatizace (11) - Stisknutím horní části spínače zapnete systém klimatizace. Stisknutím dolní části spínače vypnete systém klimatizace.

Automatické ovládání teploty (ATC) (11) - Stisknutím dolní části spínače (11) systém ATC zapnete. Navrácením vypínače do střední polohy se ATC vypne. ATC bude ohřívat nebo ochlazovat kabinu a bude tak udržovat požadovanou teplotu.

Ovládání systému topení a klimatizace

Systém topení a klimatizace může vykonávat čtyři funkce:

Topení

Nastavte přepínač otáček ventilátoru (9) na požadované otáčky. Nastavte ovladač plynulého nastavení teploty (10) na požadovanou teplotu.

Klimatizace

Přepněte spínač (11) do polohy ZAPNUTO. Nastavte přepínač otáček ventilátoru (9) na požadované otáčky. Nastavte ovladač plynulého nastavení teploty (10) na požadovanou teplotu.

Natlakování

Nepožaduje-li se vytápění nebo chlazení, lze přetlakováním kabiny zabránit vnikání prachu do kabiny.

Nastavte ovladač plynulého nastavení teploty (10) na příjemnou teplotu. Nastavte přepínač otáček ventilátoru (9) na otáčky, které jsou potřebné k zabránění vnikání prachu do kabiny.

Poznámka Při otevření libovolného okna kabiny se řízený přetlak v kabině zruší.

Odmlžování

Přepněte spínač (11) do polohy ZAPNUTO. Nastavte přepínač otáček ventilátoru (9) na otáčky, které jsou potřebné k odstranění vlhkosti ze vzduchu v kabině. Tímto způsobem se zabrání zamlžování oken. Nastavte ovladač plynulého nastavení teploty (10) tak, aby se hladina vlhkosti snížila.

Automatické ovládání teploty (ATC)

Stiskněte spodní část spínače (11). ATC bude ohřívat nebo ochlazovat kabinu a bude tak udržovat požadovanou teplotu. Nastavte ovládání plynulého nastavení teploty (10) do požadované polohy. Když je ATC aktivováno a ovladač plynulého nastavení teploty je v prostřední poloze (svisle), je nastavený bod přibližně 21 °C (70 °F).

Poznámka Funkce ATC neupravuje automaticky otáčky ventilátoru. Pokud stroj provozujete v extrémních podmínkách okolního prostředí, je nutné použít funkci ATC společně s vysokými otáčkami ventilátoru. Pokud teplota v kabině nezůstává na požadované úrovni, zvyšte otáčky ventilátoru. Pokud jsou podmínky venkovního prostředí mírné, lze při použití funkce ATC nastavit nižší otáčky ventilátoru.

Zapalovač cigaret (12 V) (12)

Zapalovač cigaret (12) - Zatlačte zapalovač dovnitř a uvolněte ho. Zapalovač se sám vysune, když je připravený k použití. Zapalovač lze rovněž použít jako 12V zásuvku.

Ovladače na sloupku řízení a ovládací pedály



Ilustrace 4g02625666
(13) Volant
(14) Multifunkční spínač
(15) Nastavení náklonu a vysunutí sloupku řízení
(16) Houkačka
(17) Ruční ovládání odlehčovací brzdy (páka)
(18) Ovládací pedál systému nouzové brzdy
(19) Ovládací pedál provozní brzdy
(20) Pedál akcelerátoru

Volant (13)

Volant (13) - Tento stroj je vybaven hydraulickým systémem řízení s konstantním tlakem. Mezi volantem a válci řízení, které pohybují předními koly, není žádné mechanické spojení. Za normálních okolností a při běžícím motoru způsobí pohyb volantu natočení předních kol. Při otočení volantu ve směru pohybu hodinových ručiček se přední kola natočí doprava. Při otočení volantu proti směru pohybu hodinových ručiček se přední kola natočí doleva. Když volant uvolníte, přední kola zůstanou ve zvolené poloze.

Systém náhradního řízení

------ VÝSTRAHA! ------

Při ztrátě schopnosti řídit stroj během jízdy může dojít k vážnému nebo smrtelnému úrazu.

Neprovozujte stroj, pokud došlo k aktivaci systému náhradního řízení.

Pokud při provozu stroje došlo k aktivaci systému náhradního řízení, okamžitě zaparkujte stroj na nejbližšímbezpečném místě. Zkontrolujte stroj a opravte příčinu aktivace záložního řízení.


------ VÝSTRAHA! ------

Delší používání motoru náhradního řízení může způsobit poškození motoru a vést ke ztrátě funkčnosti náhradního řízení, což může být příčinou vážného nebo smrtelného úrazu. Systém náhradního řízení by se neměl používat pro vlečení stroje nebo pro jiné servisní činnosti po dobu delší než 5 minut. Motor náhradního řízení je nutné před opětovným použitím nechat vychladnout na okolní teplotu.


Systém náhradního řízení - Tento stroj je vybavený systémem náhradního řízení. Pokud dojde k poruše hlavního systému řízení stroje, bude vydána výstraha kategorie 3 a rozsvítí se indikátor hlavního systému řízení. Automaticky se aktivuje systém náhradního řízení, který bude po omezenou dobu zajišťovat řízení. Když je systém náhradního řízení aktivní, svítí indikátor systému náhradního řízení. Systém náhradního řízení využívá elektricky poháněné čerpadlo řízení, které umožňuje řízení stroje. Když dojde k typické poruše jedné součásti, zajišťuje systém náhradního řízení funkci řízení po dobu nejméně 1 minuty. Systém náhradního řízení funguje u stojícího stroje a též u stroje jedoucího směrem dopředu nebo dozadu.

Multifunkční spínač (14)

Multifunkční spínač (14) ovládá stěrače okna, ostřikovač okna, jas světlometů a směrová světla.

Stěrače okna

Stěrače okna - Otočný spínač na páce ovládá stěrače okna. Stěrače okna pracují v šesti různých režimech.

Poloha VYPNUTO

Poloha pro přerušovaný chod 3 - Stěrače pracují přerušovaně. Tato poloha poskytuje nejkratší časový interval mezi cykly.

Poloha pro přerušovaný chod 2 - Stěrače pracují přerušovaně.

Poloha pro přerušovaný chod 1 - Stěrače pracují přerušovaně. Tato poloha poskytuje nejdelší časový interval mezi cykly.

Poloha pro nepřetržitý chod 1 - Stěrače pracují nepřetržitě nízkou rychlostí.

Poloha pro nepřetržitý chod 2 - Stěrače pracují nepřetržitě vysokou rychlostí.

Ostřikovač okna

Ostřikovač okna - Tlačítkem na konci páky se aktivuje ostřikovač okna.

Směrová světla

Levá směrová světla - Přitažením páky dozadu zapnete levá směrová světla. Při zapnutí levých směrových světel se rozsvítí indikátor na přístrojové desce. Směrová světla zůstanou zapnuta, dokud nedojde k ručnímu vrácení páky do střední polohy.

Pravá směrová světla - Zatlačením páky dopředu zapnete pravá směrová světla. Při zapnutí pravých směrových světel se rozsvítí indikátor na přístrojové desce. Směrová světla zůstanou zapnuta, dokud nedojde k ručnímu vrácení páky do střední polohy.

Spínač tlumených světel

Spínač tlumených světel - Pohybem páky v kloubu nahoru nebo dolů se přepínají světlomety mezi dálkovými a tlumenými.

Ovládání sklonu a zasunutí sloupku řízení (15)

Ovládání naklápění (15) - Chcete-li naklopit sloupek řízení, přitáhněte páku nahoru. Přidržte páku a nastavte polohu volantu. Páku uvolněte. Volant zůstane v požadované poloze.

Ovládání vysunutí (15) - Chcete-li nastavit míru zasunutí sloupku řízení, zatlačte páku dolů. Přidržte páku a nastavte polohu volantu. Páku uvolněte. Volant zůstane v požadované poloze.

Houkačka (16)

Houkačka (16) - Stisknutím velkého tlačítka ve středu volantu rozezníte houkačku.

Ruční ovládání odlehčovací brzdy (páka) (17)

------ VÝSTRAHA! ------

Agresivní aplikace odlehčovací brzdy na kluzkém povrchu může způsobit ztrátu kontroly nad strojem a poškození hnací soustavy stroje. Na kluzkém povrchu zapínejte odlehčovací brzdu postupně. Agresivní aplikace odlehčovací brzdy na kluzkém povrchu může způsobit vážný nebo smrtelný úraz.



OZNÁMENÍ

Nepoužívejte ovládání odlehčovací brzdy jako parkovací brzdu.

Nepoužívejte odlehčovací brzdu (retardér) k zastavení jedoucího stroje.


Ruční ovládání odlehčovací brzdy (páka) (17) - Ruční ovládání odlehčovací brzdy (páka) se používá k ručnímu regulování rychlosti jízdy stroje při sjíždění ze svahu. Přestavením páky dozadu vyvinete větší zpomalovací sílu a zpomalíte stroj. Přestavením páky dopředu zmenšíte zpomalovací sílu a umožníte zvýšení rychlosti jízdy stroje. Je-li páka v poloze zcela vpředu, je ruční odlehčovací brzda vypnutá.

Další informace viz Příručka pro provoz a údržbu, "Použití odlehčovací brzdy".

Ovládací pedál systému nouzové brzdy (18)

------ VÝSTRAHA! ------

Pokud musíte parkovat na svahu, vždy před opuštěním stroje založte kola zakládacími klíny.

Pokud byla k zastavení stroje použita záložní brzda, neuvádějte stroj do provozu, dokud není provedena celková prohlídka brzdové soustavy a dokud nejsou provedeny všechny potřebné opravy.


Ovládací pedál systému nouzové brzdy (18) - Ovladač nouzové brzdy (18) používejte k zastavení stroje v případě, že ovladač provozních brzd (19) nezastaví řádně stroj.

Další informace viz Příručka pro provoz a údržbu, "Brzdění".

Ovládací pedál provozních brzd (19)

Ovládací pedál provozních brzd (19) - Za normálního provozu stroje sešlápnutím pedálu provozních brzd zastavíte stroj. Sešlápnutím pedálu provozních brzd také stroj zpomalíte.

Další informace viz Příručka pro provoz a údržbu, "Brzdění".

Pedál akcelerátoru (20)

Pedál akcelerátoru (20) - Pedál akcelerátoru ovládá průtok paliva do motoru. Při sešlápnutí pedálu akcelerátoru vzrostou otáčky motoru.

Ovladače na konzole



Ilustrace 5g02627336
(21) Ovládání zvedacího zařízení
(22) Ovládání převodovky
(23) Elektrická zásuvka 12 V
(24) Spínač záložního regulátoru otáček a uzamknutí nastavení regulátoru otáček
(25) Spínač elektricky ovládaného okna (levá strana)

Ovladač zvedacího zařízení (21)


OZNÁMENÍ

Při provozu stroje musí být korba spuštěná a v PLOVOUCÍ poloze. Tím se zabrání poškození korby vlivem vibrací a otřesů od nerovností terénu.


Poloha SPUSTIT - Při přidržení ovládací páky zvedacího zařízení zcela vpředu se vyklápěcí korba sklopí. Uvolníte-li páku, vrátí se páka do polohy DOJEZD.

Poloha DOJEZD - Když je ovládací páka zvedacího zařízení v poloze DOJEZD, korba bude udržovat vodorovnou polohu. Ovladač zvedacího zařízení zůstane v této poloze, dokud páku ručně nepřemístíte.

Poloha VÝDRŽ - Když je ovladač zvedacího zařízení v poloze VÝDRŽ, korba se nebude pohybovat. Ovladač zvedacího zařízení zůstane v této poloze, dokud páku ručně nepřemístíte.

Poloha ZVEDNOUT - Při přidržení ovládací páky zvedacího zařízení zcela vzadu se vyklápěcí korba zvedne a náklad se vysype. Po uvolnění se páka vrátí do polohy UZAMKNOUT.

Ovladač převodovky (22)

Ovládání převodovky (22) - Pomocí ovladače převodovky zvolíte polohu DOPŘEDU, polohu NEUTRÁL, polohu P a směr ZPÁTEČKA. Stisknutím tlačítka (22C) odemknete ovladač převodovky a můžete tímto ovladačem pohybovat. Více informací viz Příručka pro provoz a údržbu, "Ovládání směru a rychlosti jízdy".

Schéma řazení

Parkování - Když je ovladač převodovky v poloze P, automaticky se zabrzdí parkovací brzdy a převodovka nemá zařazen žádný převodový stupeň (je v neutrálu).

Poloha Zpátečka - Když je ovladač převodovky v poloze R, stroj bude couvat.

Poloha Neutrál - Když je ovladač převodovky v poloze N, převodovka nemá zařazen žádný převodový stupeň.

Poznámka Když je ovladač převodovky v poloze N, není zabrzděna parkovací brzda a kola se mohou volně otáčet.

Poloha Jízda - Když je ovladač převodovky v poloze D, bude převodovka řadit mezi prvním převodovým stupněm a libovolným zvoleným maximálním převodovým stupněm vyšším než druhým (od třetího do sedmého převodového stupně).

Pomocí tlačítka (22A) zvýšíte zvolený limit vysokého převodového stupně. Maximálním limitem vysokého převodového stupně je sedmý převodový stupeň.

Pomocí tlačítka (22B) snížíte zvolený limit vysokého převodového stupně. Minimálním limitem vysokého převodového stupně v poloze D je třetí převodový stupeň.

Druhá poloha - Když je ovladač převodovky v poloze 2, bude převodovka řadit pouze mezi prvním a druhým převodovým stupněm. V situaci vyžadující ochranu proti přetočení motoru bude blokování spojky deaktivováno a převodovka přeřadí na třetí převodový stupeň.

První poloha - Když je ovladač převodovky v poloze 1, převodovka zůstane na prvním převodovém stupni. V situaci vyžadující ochranu proti přetočení motoru bude blokování spojky deaktivováno a převodovka přeřadí na druhý převodový stupeň.

Zásuvka 12 V (23)

Elektrická zásuvka (23) - Tato zásuvka poskytuje napětí 12 V.

Spínač záložního regulátoru otáček a uzamknutí nastavení regulátoru otáček (24)

Spínač záložního regulátoru otáček a uzamknutí nastavení regulátoru otáček (24) - Tento spínač zajišťuje funkci uzamknutí nastavení regulátoru otáček a funkci záložního regulátoru otáček.

Záložní regulátor otáček

Nastane-li závada snímače polohy škrtící klapky na pedálu akcelerátoru, pomocí spínače (24) zvyšte otáčky motoru nad nízké volnoběžné, aby se umožnila přeprava stroje do servisního prostoru. Nastavte ovládací páku převodovky na požadovaný převodový stupeň. Přidržte spínač ve stisknuté poloze. Zatímco držíte spínač ve stisknuté poloze, volnoběžné otáčky motoru se zvýší na 1 300 ot/min. Po uvolnění spínače se otáčky motoru sníží na volnoběžné.

Zámek nastavení regulátoru otáček

Zámek nastavení regulátoru otáček bude udržovat otáčky motoru na hodnotě plných otáček, aniž by byl sešlápnut pedál akcelerátoru.

Chcete-li aktivovat uzamknutí nastavení regulátoru otáček, proveďte následující kroky:

  • Nastavte ovladač převodovky na požadovaný převodový stupeň.

  • Je-li to nutné, přidejte nebo uberte plyn, aby převodovka přeřadila na zvolený převodový stupeň.

  • Pomocí ovladače převodovky (22) nebo tlačítek (22A) a (22B) zvolte horní limit převodového stupně.

  • Sešlápněte pedál akcelerátoru do polohy plných otáček motoru a krátce stiskněte spínač (24).

Poznámka Když je aktivováno uzamknutí nastavení regulátoru otáček, rozsvítí se kontrolka uzamknutí nastavení regulátoru otáček na přístrojové desce. Více informací viz Příručka pro provoz a údržbu, "Monitorovací systém".

Funkce uzamknutí nastavení regulátoru otáček se automaticky deaktivuje, nastane-li některá z následujících okolností:

  • Použití brzd

  • Je přestaven ovladač převodovky.

  • Převodovka přeřadí na vyšší převodový stupeň, než je zvolený

  • Otáčky motoru se přiblíží hodnotě přetočení.

  • Jakákoli porucha kriticky důležité součásti systému

Po deaktivaci funkce uzamknutí nastavení regulátoru otáček budou otáčky motoru ovládány pedálem akcelerátoru. Po deaktivaci funkce uzamknutí nastavení regulátoru otáček zhasne indikátor na přístrojové desce.

Poznámka Funkce uzamknutí nastavení regulátoru otáček je nastavena tak, aby umožnila použití celého rozsahu převodových stupňů. K nastavení parametrů uzamknutí nastavení regulátoru otáček, které slouží k naprogramování rozsahu převodových stupňů, použijte servisní nástroj ET.

Spínač elektricky ovládaného okna (vlevo) (25)

Spínač elektricky ovládaného okna (levá strana) (25) - Stisknutím horní poloviny spínače zavřete okno na levé straně kabiny. Stisknutím dolní poloviny spínače okno otevřete.

Stropní ovladače



Ilustrace 6g02752218
(A) Předem instalované vodiče pro zákaznickou aplikaci
(26) Spínač pracovních světel
(27) Spínač vyhřívání zpětných zrcátek (je-li ve výbavě)
(28) Spínač testování systému řízení trakce (TCS)
(29) Spínač ekonomického režimu
(30) Spínač uvolnění brzdy a systému náhradního řízení

Spínač pracovních světel (26)

Spínač pracovních světel (26) - Stisknutím horní části spínače zapnete osvětlení levé a pravé strany stroje. Stisknutím dolní poloviny spínače vypnete pracovní světla.

Spínač vyhřívání zpětných zrcátek (27) (je-li ve výbavě)

Spínač vyhřívání zpětných zrcátek (27) - Stisknutím horní části spínače zapnete vyhřívání vnějších zpětných zrcátek. Vyhřívání zpětných zrcátek je možné zapnout jen tehdy, když je klíček ve spínací skříňce v poloze ZAPNUTO. Spínač vyhřívání zpětných zrcátek je vratný spínač. Po stisknutí spínače se spínač vrátí do původní polohy a zapne se časově omezený cyklus vyhřívání zpětných zrcátek. Tento časově omezený cyklus trvá přibližně 5 minut. Když v průběhu časově omezeného cyklu stisknete horní část spínače, vyhřívání zpětných zrcátek se vypne.

Spínač testování systému řízení trakce (TCS) (28)

Spínač testování systému TCS (28) - Stisknutím horní poloviny spínače spustíte testování systému TCS. Během testu držte spínač stisknutý. Uvolněním spínače testování systému TCS ukončíte.

Více informací viz Příručka pro provoz a údržbu, "Systém řízení trakce (TCS) – Test".

Spínač ekonomického režimu (29)

Spínač ekonomického režimu (29) - Účelem ekonomického režimu je úspora paliva pomocí snížení výkonu motoru prostřednictvím modulu ECM. Spínač ekonomického režimu má tři polohy. Když je zcela stisknuta horní část spínače, motor je v adaptivním ekonomickém režimu. Adaptivní ekonomický režim automaticky přizpůsobí procentuální míru snížení výkonu podle způsobu práce. Pokud je spínač v prostřední poloze, je motor ve výkonovém režimu (bez snížení). Když je zcela stisknuta dolní část spínače, motor je ve standardním ekonomickém režimu (výchozí snížení výkonu o 10 procent). Snížení výkonu ve standardním ekonomickém režimu lze naprogramovat od 0,5 do 15 procent prostřednictvím systému Poradce nebo ET.

Spínač uvolnění brzdy a systému náhradního řízení (30)

Spínač uvolnění brzdy a náhradního řízení (30) - Stisknutím a přidržením horní poloviny spínače ručně zapnete čerpadlo uvolnění brzdy a náhradního řízení. Po uvolnění spínače se spínač vrátí do polohy AUTOMATICKÉ.

Sestava čerpadla pro uvolnění brzdy a čerpadlo náhradního řízení usnadňuje následující funkce:

  • Systém náhradního řízení

  • Uvolnění parkovací brzdy (ruční odbrzdění)

Osvětlení interiéru (31) (32)



Ilustrace 7g02150102
(31) Spínač stropního osvětlení kabiny
(32) Spínač světla pro osvětlení mapy

Vnitřní osvětlení (31) - Stropní osvětlení kabiny se zapíná a vypíná spínačem umístěným na stropním světlu. Když otevřete dveře, stropní světlo se rozsvítí.

Světlo pro osvětlení mapy (32) - Čtecí světlo se zapíná a vypíná spínačem umístěným na čtecím světlu. Toto světlo lze ručně nasměrovat tak, aby svítilo přímo na požadované místo.

Sluneční clona kabiny (33)



Ilustrace 8g02150103
(33) Sluneční clona kabiny

Sluneční clona kabiny (33) - Chcete-li spustit níže sluneční clonu předního okna kabiny, uchopte rukojeť a zatáhněte ji dolů. Chcete-li zvednout sluneční clonu předního okna kabiny, uchopte rukojeť a zatlačte ji nahoru.

Větrací mřížky



Ilustrace 9g02151107

Otočné větrací průduchy (34) - Nastavte větrací průduchy tak, aby rovnoměrně foukaly vzduch na celé okno. Nastavení se provádí otáčením ze strany na stranu a nastavením zleva doprava.

Kulaté větrací průduchy (35) - Kulaté větrací průduchy nastavte tak, aby v kabině cirkuloval vzduch. Nastavení se provádí otáčením ve směru hodinových ručiček nebo proti směru hodinových ručiček a nastavením seshora dolů.

Caterpillar Information System:

Base-Mounted Recirculating Parts Washers{0374, 0599, 0680, 0699, 0700} Base-Mounted Recirculating Parts Washers{0374, 0599, 0680, 0699, 0700}
Idler/Roller Assembly Machine{0374, 0599, 0729, 4159, 4180} Idler/Roller Assembly Machine{0374, 0599, 0729, 4159, 4180}
Using the U5MK1110 Ampseal Connector Kit for Wiring Harness Repairs on Perkins Engines{0374, 0599, 0701, 0709} Using the U5MK1110 Ampseal Connector Kit for Wiring Harness Repairs on Perkins Engines{0374, 0599, 0701, 0709}
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines System Overview
An Explanation of Motor Grader Bounce{3000, 4000, 4200, 4203} An Explanation of Motor Grader Bounce{3000, 4000, 4200, 4203}
C3.4B Industrial Engine Stopping the Engine
R1600H Load Haul Dump Capacities (Refill)
R1600H Load Haul Dump Lubricant Viscosities - Fluids Recommendations
R1600H Load Haul Dump Brake Release - If Equipped
R1600H Load Haul Dump Parking Brake Manual Release
R1600H Load Haul Dump Lifting and Tying Down the Machine
R1600H Load Haul Dump Equipment Lowering with Engine Stopped
777G Off-Highway Truck Braking
Command For Underground Engine and Machine Warm-Up
Command For Underground Display Tools
Command For Underground Glossary
Command For Underground Barrier Control Panel Isolation Switch
Command For Underground Machine Shutdown Control
R1600H Load Haul Dump Automatic Lubrication Filler Filter - Clean - If Equipped
R1600H Load Haul Dump Automatic Lubrication Grease Tank - Fill - If Equipped
R1600H Load Haul Dump Backup Alarm - Test
R1600H Load Haul Dump Battery Electrolyte Level - Check
R1600H Load Haul Dump Brake Accumulator - Check
Command For Underground Map Editing
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.