C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Fuel Related Components in Cold Weather

Usage:

C4.4 444

Palivové nádrže

V částečně naplněných nádržích může dojít ke kondenzaci vzdušné vlhkosti. Po skončení provozu motoru natankujte plnou nádrž.

Palivové nádrže bývají vybaveny pro vypuštění vody a sedimentu ze dna nádrží. Přívodní trubka paliva do motoru je u některých palivových nádrží protažena nad dno nádrže a umožňuje tak usazování vody a sedimentů pod koncem přívodní trubky.

Některé palivové nádrže jsou vybaveny přívodní trubkou paliva do motoru, která bere palivo přímo ze dna palivové nádrže. Pokud je motor vybaven takovou nádrží, je pravidelná údržba palivové soustavy zvláště důležitá.

Z nádrží pro uskladňování paliva vypouštějte vodu a sediment v následujících intervalech: každý týden, po uplynutí servisních intervalů a při tankování nádrží. Tím se zabrání čerpání vody a sedimentu z nádrží pro uskladnění paliva do palivové nádrže motoru.

Palivové filtry

Po výměně palivového filtru vždy proveďte odvzdušnění palivového systému, aby se z něj vytěsnily vzduchové bubliny. Podrobnější informace o odvzdušnění viz tato příručka pro provoz a údržbuPalivový systém - Odvzdušnění (v části Údržba).

V chladném počasí je důležité, jak je filtr jemný a kde je umístěn. Primární palivový filtr a přívodní vedení paliva je nejvíce ovlivňováno studeným palivem.


OZNÁMENÍ

V zájmu maximální životnosti palivového systému a snížení opotřebení součástek vlivem brusných částic v palivu je nutné u všech motorů Caterpillar s hydraulicky ovládanými, elektronicky řízenými vstřikovacími jednotkami používat palivový filtr s absolutní účinností čtyři mikrony. Palivové filtry Caterpillar s vysokou účinností tyto požadavky splňují. Požádejte zástupce Caterpillar o zjištění správného objednacího čísla pro Váš motor.


Ohřívače paliva

Ohřívače paliva zabraňují za nízkých teplot vzniku krystalků parafínu v palivu a následnému zanesení palivových filtrů. Ohřívač paliva se má instalovat do palivové soustavy před primární palivový filtr.

Pro motory Caterpillar se doporučují následující ohřívače paliva:

Podrobnější informace o ohřívačích paliva Vám sdělí zástupce firmy Caterpillar.

Za teplého počasí ohřívač paliva odpojte.

Poznámka U tohoto motoru lze použít ohřívače paliva řízené termostatem nebo ohřívače paliva s vnitřní regulací teploty. Ohřívače paliva, které nejsou řízeny termostatem, mohou ohřát palivo až o 65° C (149° F). Pokles výkonu motoru lze zaznamenat pokud teplota paliva přesáhne 37° C (100° F).

Poznámka Ohřívače paliva s výměníkem tepla by měly být vybaveny obtokem, aby se zabránilo přehřátí paliva při provozu za teplého počasí.

Caterpillar Information System:

C4.4 and C6.6 Engines for Caterpillar Built Machines Multiposition Switch Setup
R1700G Load Haul Dump Safety Messages
R2900G Load Haul Dump Caterpillar Monitoring System
AP655D and BG655D Asphalt Pavers Propel System Pressure Limiter Valve - Test and Adjust - Left Propel Pump (Steel Track)
770 and 772 Off-Highway Truck Radio Mount
420E, 430E, 432E, 434E, 442E and 444E Backhoe Loaders Hydraulic and Steering System Control Valve (Stick)
False Warning for Low Transmission Oil Level on Some Off-Highway Trucks{3101, 7422} False Warning for Low Transmission Oil Level on Some Off-Highway Trucks{3101, 7422}
420E, 430E, 432E, 434E, 442E and 444E Backhoe Loaders Hydraulic and Steering System Control Valve (Extendable Stick)
3412E Engine for Caterpillar Built Machines Coolant Temperature Is High
259B3 Compact Track Loader, 247B3 and 257B3 Multi Terrain Loaders and 216B3, 226B3, 236B3, 242B3 and 252B3 Skid Steer Loaders Power Train Idler Axle - Remove
770 and 772 Off-Highway Truck/Tractors Heater Coil - Remove and Install
420E, 430E, 432E, 434E, 442E and 444E Backhoe Loaders Hydraulic and Steering System Bank Valve (Backhoe)
C4.4 and C6.6 Engines for Caterpillar Built Machines Customer Specified Parameters
C1.1, C1.5 and C2.2 Engines for Caterpillar Built Machines Governor - Adjust
C4.4 and C6.6 Engines for Caterpillar Built Machines Customer Specified Parameters Table
C4.4 and C6.6 Engines for Caterpillar Built Machines Customer Specified Parameters Worksheet
C4.4 and C6.6 Engines for Caterpillar Built Machines Can Not Reach Top Engine RPM
3176C, 3406E and 3456 Industrial Engines Engine Has Mechanical Noise (Knock)
3412E Engine for Caterpillar Built Machines Engine Misfires, Runs Rough or Is Unstable
EquipmentManager Dealer Administrator Manual Manage Event Tracking
EquipmentManager User Guide Upload Data
EquipmentManager Dealer Administrator Manual Manage Planned Maintenance
3408E and 3412E Engines for Caterpillar Built Machines Engine Overspeeds on Start-up
EquipmentManager User Guide Preferences
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.