3208 Marine Engine Caterpillar


Engine Valve Lash - Inspect/Adjust

Usage:

3208 01Z


Az új motorokon, a felújított motorokon és az újragyártott motorokon az első szelephézag-beállítást az első olajcsere alkalmával kell elvégezni. A beállításra a vezérmű alkatrészeinek és illesztéseinek kopása miatt van szükség.

A Caterpillar javasolja, hogy a maximális motorélettartam biztosítása érdekében a karbantartást a rendszeres kenési és megelőző karbantartás részeként végezze el.


FIGYELMEZTETÉS

Ezt a karbantartási munkát csak képzett szakemberek hajthatják végre. A szelephézag beállításának teljes eljárására vonatkozóan lásd: Rendszerek működése/ Ellenőrzés és beállítás, "Szelephézag és szelepösszekötő beállítása", vagy forduljon a Caterpillar forgalmazóhoz.

Ha a Caterpillar motorokat úgy üzemelteti, hogy a szelepek rosszul vannak beállítva, előfordulhat, hogy csökkenni fog a motor hatásfoka. Ha a motor hatásfoka csökken, akkor megnőhet az üzemanyag-fogyasztás, és/vagy lerövidülhet a motor alkotóelemeinek az élettartama.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Biztosítsa, hogy a karbantartási művelet végrehajtása során a motort ne lehessen beindítani. A sérülések elkerülése érdekében ne használja az indítómotort a lendkerék megforgatásához.

A felforrósodott motoralkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. A szelephézag mérése/beállítása előtt hagyjon elég időt a motor lehűléséhez.


A szelephézag-beállítás mérése előtt a motort állítsa le. A pontos mérési eredmény elérése érdekében a karbantartás megkezdése előtt várja meg, hogy a szelepek lehűljenek.

További ismertetésért lásd: Gépkönyv.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.