H110ES, H115ES, H120ES, H130ES, H140ES, H160ES and H180ES Hydraulic Hammers Caterpillar


Work Tool Installation and Removal

Usage:

H110E S HHB

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A hidraulika rendszer visszacsapószelepei lehetővé teszik, hogy a hidraulikus vezetékek a motor leállítása után is nyomás alatt maradjanak. A nyomást meg kell szüntetni, mielőtt a hidraulika rendszer alkotóelemein javítást végez. Személyi sérülést okozhat, ha a javítás előtt nem szünteti meg a nyomást.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülést, vagy halálos baleset okozhatnak a nagy nyomás alól kiszabaduló folyadékok.

A kiszabaduló nagy nyomású folyadék behatolhat a testszövetekbe és súlyos személyi sérülést, vagy halált okozhat még akkor is, ha a szivárgás csak rendkívül kis átmérőjű lyukon keresztül történik. Ha folyadék kerül a bőrébe, azonnal kérjen ellátást olyan orvostól, aki ismeri az ilyen jellegű sérüléseket.

Szivárgás ellenőrzésekor mindig használjon lemezt vagy papírlemezt.


Megjegyzés Ügyeljen arra, hogy a tartókengyel illeszthető legyen az alapgéphez. Ügyeljen arra, hogy a hidraulikus kalapács illeszkedjen az alapgéphez. További tudnivalókkal kapcsolatban forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

Megjegyzés Ha az alapgép gyorscsatlakozóval van felszerelve, a munkaeszköz felszerelése előtt tekintse át a gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvét.

A felszerelés folyamata

  1. A felszerelendő tartókengyel típusát a használt kalapácsmodell határozza meg. Ellenőrizze, hogy a felszerelni kívánt tartókengyel megfelelő-e az alapgéphez, valamint a kalapácshoz. Bizonyos típusú tartókengyelek többféle kalapácsmodellhez is használhatók.

    Megjegyzés Ellenőrizze, hogy amikor a tartókengyel a kalapácson van, a kalapácshoz tartozó visszatérő nyílás "A vagy OUT" és betápláló nyílás "G vagy IN" az alapgépen lévő hidraulikus vezetékek megfelelő oldalán találhatók-e.

  2. Szerelje fel a kengyelt. Húzza meg a csavarokat a megfelelő meghúzási nyomatékértékkel. A helyes meghúzási nyomatékértékeket lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tartókengyel csavarjai – Meghúzás".

  3. A kalapács felszerelése előtt tanulmányozza az alapgép hidraulikarendszerének felépítését, vagy végezze el az alábbi lépéseket:

    1. További információ: Szervizkönyv, "Hidraulikus olaj áramlása – Teszt". Ellenőrizze az alapgép hidraulikarendszerének áramlási sebességét. A hidraulikuarendszer áramlási sebességének ellenőrzéséhez használja a 4C-9910 hordozható hidraulikus tesztelőt. Az áramlási sebességet a kalapács áramlásához kell beállítani. Ha az áramlás nem megfelelő, az áramlást a megfelelő értékre állítsa be.

    2. Ellenőrizze a kiegészítő rendszer nyomáscsökkentő szelepének beállítását. Ha a nyomás nem megfelelő, állítsa a nyomáscsökkentő szelepet a megfelelő értékre.

    3. Ellenőrizze az alapgép hidraulikarendszere visszatérő áramlásának ellennyomását.

      Referencia: A vonatkozó műszaki adatokat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Műszaki adatok".



    Illusztráció 1g02677196

  4. Távolítsa el a porvédőket a bontókalapács mindkét oldalán, hogy hozzá lehessen férni a bontókalapács visszatérő és betápláló hidraulikus nyílásaihoz.


    Illusztráció 2g02677198
    (A vagy OUT) Visszatérő nyílás
    (G vagy IN) Bemenő nyílás

  5. A visszatérő nyílás "A vagy OUT" jelöléssel van ellátva. A betápláló nyílás "G vagy IN" jelöléssel van ellátva. Lásd: 2. ábra.

  6. Csatlakoztassa a kiegészítő hidraulikus vezetékeket a bontókalapácson lévő visszatérő és betápláló nyílásokhoz.

    Megjegyzés A hidraulikus vezetékek és a hidraulikus készlet áramlási sebességének meg kell egyeznie az alapgép munkaeszköz-körének nyomáscsökkentési beállításával, vagy meg kell haladnia azt. A felhasznált vezetékeknek megfelelő hidraulikaolaj-áramlási sebességet kell biztosítaniuk a kalapács részére. A felhasznált vezetékeknek megfelelő hidraulikus nyomást kell biztosítaniuk a kalapács részére. A felhasznált hidraulikus készleteknek megfelelő hidraulikaolaj-áramlási sebességet kell biztosítaniuk a kalapács részére. A hidraulikus készleteknek megfelelő hidraulikus nyomást kell biztosítaniuk a kalapács részére. Ellenkező esetben az alapgép és a munkaeszköz egyaránt károsodhat.

  7. Csúsztassa rá a bontókalapács mindkét porvédőjét a kiegészítő hidraulikus vezetékekre.


    Illusztráció 3g02677556

  8. Helyezze fel a porvédőket a bontókalapács mindkét oldalára.

Felszerelés a kanálszárra

  1. A felszerelendő tartókengyel típusát a használt kalapácsmodell határozza meg. Ellenőrizze, hogy a felszerelni kívánt tartókengyel megfelelő-e az alapgéphez. Ellenőrizze, hogy a felszerelni kívánt tartókengyel megfelelő-e a kalapácshoz. Bizonyos típusú tartókengyelek többféle kalapácsmodellhez is használhatók. Szerelje fel a kengyelt. Húzza meg a csavarokat a megfelelő meghúzási nyomatékértékkel. A helyes meghúzási nyomatékértékeket lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tartókengyel csavarjai – Meghúzás".


    Illusztráció 4g02409062

  2. A kalapácsot helyezze vízszintes és szilárd felületre. Helyezze a kalapácsot hátoldalával a talajra úgy, hogy az eszköz az alapgép felé mutasson.


    Illusztráció 5g02409063

  3. Álljon az alapgéppel a kalapácshoz. Engedje le a kanálszárat a kalapács közelébe.


    Illusztráció 6g02409064

  4. Távolítsa el a csapot (1) a kalapács felső csapfuratából.


    Illusztráció 7g02409066

  5. Tisztítsa meg az alapgép kanálszárának végén található csapszegfuratot (2). Tisztítsa meg a kalapácson található felső csapfuratot (3).

  6. Lassan engedje le az alapgép kanálszárát. Állítsa egy vonalba a kalapács felső csapfuratát (3) az alapgép kanálszárának végén található furattal (2).


    Illusztráció 8g02409067

  7. Tisztítsa meg a kalapács kanálszárra való felszerelését szolgáló csapot (1). Helyezze be a csapot (1), majd rögzítse azt.


    Illusztráció 9g02409068

  8. Engedje ki vagy húzza vissza a kanál hengerét, hogy az erősáramú vezeték csapfurata (4) egy vonalba kerüljön a kalapács csapfuratával (5).


    Illusztráció 10g02409070

  9. Tisztítsa meg az erősáramú vezeték kalapácsra való felszerelését szolgáló csapot (6). Helyezze be a csapot (6), majd rögzítse azt.

  10. Távolítsa el a kalapács emeléséhez használt szemcsavart. Helyezze be a nyílásba kalapácshoz kapott dugót.

  11. Tisztítsa meg a dugattyú alját. Tisztítsa meg a kalapács tetejét. Vigyen fel zsírt az eszköz perselyének furatára, valamint a kalapács nyelére. Szerelje fel a kalapácsot. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Eszköz – Kiszerelés és beszerelés".


    Illusztráció 11g02678079

  12. Csatlakoztassa a hidraulikus segédvezetékeket az alapgéphez.

Felszerelés gyorscsatlakozó segítségével


FIGYELMEZTETÉS

Néhány munkaeszköz (többek között gyorscsatlakozók) együttes használata esetén a munkaeszköz megütheti a vezetőfülkét, a gémet vagy a munkagép elülső részét. Új munkaeszköz első használata közben mindig ellenőrizze, hogy nincs-e ütközés.


Megjegyzés A munkaeszköz felszerelése előtt tanulmányozza a gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvét.

  1. A felszerelendő tartókengyel típusát a használt kalapácsmodell határozza meg. Ellenőrizze, hogy a felszerelni kívánt tartókengyel megfelelő-e az alapgéphez. Ellenőrizze, hogy a felszerelni kívánt tartókengyel megfelelő-e a kalapácshoz. Bizonyos típusú tartókengyelek többféle kalapácsmodellhez is használhatók. Szerelje fel a kengyelt. Húzza meg a csavarokat a megfelelő meghúzási nyomatékértékkel. A helyes meghúzási nyomatékértékeket lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tartókengyel csavarjai – Meghúzás".

  2. A munkaeszköz gyorscsatlakozóhoz való csatlakoztatásával kapcsolatban lásd a gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvét.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Ellenőrizze a gyorscsatlakozó rögzítését, mielőtt a gépet üzemelteti.

    Súlyos személyi sérülést vagy halált okozhat, ha a gyorscsatlakozó rögzítése nem megfelelő.


    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülés vagy halálos baleset veszélye áll fenn. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a gyorscsatlakozó a csapokhoz van rögzítve. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet.


  3. Ellenőrizze a gyorscsatlakozó és a munkaeszköz kapcsolódását. A kapcsolódás ellenőrzésével kapcsolatban lásd a gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvét.

  4. Távolítsa el a kalapács emeléséhez használt szemcsavart. Helyezze be a nyílásba kalapácshoz kapott dugót.

  5. Tisztítsa meg a dugattyú alját. Tisztítsa meg a kalapács tetejét. Vigyen fel zsírt az eszköz perselyének furatára, valamint a kalapács nyelére. Szerelje fel a kalapácsot. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Eszköz – Kiszerelés és beszerelés".

  6. Csatlakoztassa a hidraulikus segédvezetékeket az alapgéphez.

Szállítási nyilvántartási lap

  1. A felszerelés után töltse ki az 1. táblázat egy példányát, és azt őrizze meg a nyilvántartásaiban.

Táblázat 1
Bontókalapács szállítási nyilvántartási lapja 
Forgalmazó kódja  Bontókalapács típusa  Gyártási szám  Órák száma  Szállítás dátuma 
Munkagép azonosítója  Gyártmány  Típus  Gyártási szám  Tömeg  Órák száma 
Felszerelés adatai  Tartókengyel  Cat márkakereskedő  Összekötő vezetékek  Cat márkakereskedő 
Munkaeszközök  Tompa végű  Véső  Fúróvéső eszköz  Egyéb 
Felhasználási terület  Kőfejtés  Bontás  Alagútépítés  Egyéb 
TESZTADATOK 
MEGJEGYZÉS: Az összes tesztet maximális motorfordulatszám mellett kell végrehajtani. Az összes tesztet maximális motorteljesítmény mellett kell végrehajtani. Az összes tesztet maximális munkavégzési üzemmód mellett kell végrehajtani. Az összes tesztet üzemi hőmérsékletű hidraulikaolajjal kell végrehajtani. 
Bontókalapács adatai  Nyomástároló töltés (H110E S, H115E S, H120E S, H130E S, H140E S, H160E S, H180E S)  bar  psi 
Olajáramlás a bontókalapács felé üzemi nyomás mellett liter/perc  gpm 
Üzemi nyomás a kalapácsbemenetnél bar  psi 
Ellennyomás bar  psi 
A vezetékbe épített nyomáscsökkentő szelep beállítása (szelepnyitási nyomás) bar  psi 
Fő nyomáscsökkentő szelep beállítása (munkagép) bar  psi 
A tartályban található hidraulikaolaj hőmérséklete a teszt során °C  °F 
A gép adatai  Bontókalapács áramlásszabályozó szelepe  Igen  Nem 
Alapgép olajhűtője Igen  Nem 
Bontókalapács visszatérő vezetékének olajszűrője Igen  Nem 
Hidraulikaolaj típusa SAE 
Ügyfélszolgáltatások  Az alábbiak ügyféllel vagy kezelővel való ellenőrzése, illetve az ügyfélnek vagy kezelőnek való bemutatása megtörtént. 
A gyártási szám helye a bontókalapácson és az alapgépen Igen/Nem 
Karbantartás: Napi/Heti/Havi Igen/Nem 
A bontókalapács megfelelő működtetése Igen/Nem 
Az eszközök és a munkaeszköz alsó perselyének cseréje Igen/Nem 
A bontókalapács felszerelésének vizsgálata Igen/Nem 
A bontókalapács megfelelő tárolása Igen/Nem 
FONTOS: HA A BONTÓKALAPÁCSOT A JÓTÁLLÁSI IDŐSZAKBAN EGY MÁSIK ALAPGÉPRE SZERELIK, ÚJ KALAPÁCS-NYILVÁNTARTÁSI LAPOT KELL KITÖLTENI. 
Ügyfél vagy felhasználó  Név  Postacím 
Felhasználó aláírása Város, állam, ország 
Szállítást végző márkakereskedő  Márkakereskedő neve
Márkakereskedő képviselőjének aláírása 
Város, állam, ország 

Leszerelés

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A hidraulika rendszer visszacsapószelepei lehetővé teszik, hogy a hidraulikus vezetékek a motor leállítása után is nyomás alatt maradjanak. A nyomást meg kell szüntetni, mielőtt a hidraulika rendszer alkotóelemein javítást végez. Személyi sérülést okozhat, ha a javítás előtt nem szünteti meg a nyomást.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülést, vagy halálos baleset okozhatnak a nagy nyomás alól kiszabaduló folyadékok.

A kiszabaduló nagy nyomású folyadék behatolhat a testszövetekbe és súlyos személyi sérülést, vagy halált okozhat még akkor is, ha a szivárgás csak rendkívül kis átmérőjű lyukon keresztül történik. Ha folyadék kerül a bőrébe, azonnal kérjen ellátást olyan orvostól, aki ismeri az ilyen jellegű sérüléseket.

Szivárgás ellenőrzésekor mindig használjon lemezt vagy papírlemezt.


  1. Szerelje le a kalapácsot.

  2. Ha a kalapácsot több mint 6 hónapon keresztül szeretné tárolni, a kalapácsot függőlegesen kell elhelyeznie. Támassza meg a kalapácsot a leesés elkerülése érdekében. A kalapácsot kalapácstartó segítségével tartsa függőleges helyzetben. Ha a kalapácsot függőleges helyzetben tárolja, a kalapácseszközt újra fel kell szerelni a kalapács alsó részének zsírzása után. A kalapács hat hónapnál rövidebb ideig a földön is tárolható. További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tárolás".

  3. Csatlakoztassa le a vezetékeket. Dugja be a vezetékeket. Dugja be a kalapács bemeneti nyílását. Dugja be a kalapács kimeneti nyílását. Acélból készült dugaszokat használjon, amelyek illeszkednek a vezetékekhez vagy a munkaeszköz csatlakozó nyílásaihoz.

  4. A kalapács megfelelő megtámasztását követően távolítsa el a kapcsolódás és a kanálszár csapját, ha a kalapács a kanálszárra van felszerelve. Ha a bontókalapácsot gyorscsatlakozóhoz rögzítette, válassza le a kalapácsot a gyorscsatlakozóról. Az adott gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvében további tudnivalókat talál arról, hogyan távolíthat el munkaeszközöket a gyorscsatlakozóról.

  5. A rozsdaképződés megelőzése érdekében zsírozza meg az eszköz perselyeit és dugattyújának végét. Zsírozza meg a használaton kívüli csapokat. Szerelje vissza a kalapácseszközt, ha a kalapácsot függőleges helyzetben kell tárolni.

  6. Az alapgépet elviheti a kalapács közeléből.

Caterpillar Information System:

966M and 972M Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems Work Tool System
966K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 0726 - FMI 03
H110ES, H115ES, H120ES, H130ES, H140ES, H160ES and H180ES Hydraulic Hammers Plate Locations and Film Locations
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 0356 - FMI 13
H110ES, H115ES, H120ES, H130ES, H140ES, H160ES and H180ES Hydraulic Hammers Approved Machines
3512C Oil Well Service Engines Fuel Filter Differential Pressure - Check
966K Wheel Loader and 972K Wheel Loader Electrohydraulic System Quick Coupler System
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 0356 - FMI 06
992K Wheel Loader Machine Systems Piston Pump (Hydraulic Fan) - Remove and Install
994H Wheel Loader Electrohydraulic System Relief Valve (Pilot)
621H, 623H, and 627H Wheel Tractor-Scrapers Hydraulic and Steering System Electric Drive Pump (Secondary Steering)
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 0356 - FMI 05
980K Wheel Loader Electrohydraulic System Payload System
950K and 962K Wheel Loaders Electrohydraulic System MID 082 - CID 2326 - FMI 03
950K and 962K Wheel Loaders Electrohydraulic System MID 082 - CID 2326 - FMI 05
2011/01/27 A New Special Instruction REHS5747 Is Available for An Improved Retention Procedure For Headliners On Certain Open Canopy Wheel Loaders {0649, 7323, 7329}
An Improved Retention Procedure Is Used For Headliners On Certain Open Canopy Wheel Loaders{0649, 7323, 7329} An Improved Retention Procedure Is Used For Headliners On Certain Open Canopy Wheel Loaders{0649, 7323, 7329}
950K and 962K Wheel Loaders Electrohydraulic System MID 082 - CID 2326 - FMI 06
950K and 962K Wheel Loaders Electrohydraulic System MID 082 - CID 2328 - FMI 03
994H Wheel Loader Braking System Check Valve (Brake Oil Cooling Bypass)
950K and 962K Wheel Loaders Electrohydraulic System MID 082 - CID 2328 - FMI 05
994H Wheel Loader Braking System Check Valve (Brake Cooling)
994H Wheel Loader Braking System Hydraulic Oil Screen (Brake Cooling)
994H Wheel Loader Braking System Gear Pump (Steering, Brake Oil Cooler)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.